Criteriul National

Ciumă sau/și oligofrenie? Altu’ generos cu curvele si chitră cu monumentele…

Ciumă sau/și oligofrenie? Altu’ generos cu curvele si chitră cu monumentele…
iunie 17
21:00 2018

imag articol

orasul port clar a intrat sub cel mai negru con de umbra administrativ din perioada postbelica, bani in oras sunt, nu se moare de foame, asta este clar: portul, navigatorii plecati, platformele din larg si turismul aduc foarte multi bani in oras dar ei sunt atat de prost administrati incat orasul a ajuns pur si simplu o mizerie (alte foto). Primaria a incercat sa se spele pe cap cu lucrarile de infrastructura si pavele ciobite in zona istorica, lucrari la mintea cocosului ca trebuiau facute, realizate cu curuletzul, nu cu mintea si proiectele zonei vechi a orasului s-au teminat aici pentru marii ilustrii mirositori de saormerii, parcurile in continuare sunt betonate, locurile de joaca sunt adevarate jungle sau au fost rase, transportul in comun o mizerie de asemenea, vor veni in curand cateva autobuze diesel noi turcesti luate cu credit, dar orasul Constanta ramane singurul oras mare de provincie fara transport in comun electrificat (nepoluant).

De cateva luni de zile, a observat multa lume probabil, se desfasoara un santier mare de asfaltare si amenajare pe centura orasului!!! adica orasul arata ca un curuletz, dar cea mai mare grija a primariei este centura cu asfalt si trotuare brand new!!! acolo unde ziua circulatia auto este foarte aglomerata dar nu vezi picior de om, vin noaptea panaramele la facut trotuarul proaspat asfaltat de Miau-miau in timp ce primaria nu investeste un leu in monumentele din zona istorica aflate in proprietatea ei. Palatul Navigatiei (casa Embiricos) este unul dintre ele, cladire ocupata in continuare abuziv si care se constituie partial ca material combustibil pentru barbeque-urile si petrecerile din strada. Surprizele nu se termina aici, din bugetul pe 2017 in valoare de 845 mil RON (detalii), mai bine de o treime, adica 300 mil RON, nu a fost cheltuita (excedent bugetar – detalii) !!! iar celelalte doua treimi sunt cheltuite cu curuletzul, nu cu capul, daca ne uitam chiar la ultima realizare arhitectonica, asfaltarea de pe centura, unde era nevoie doar de cateva reparatii locale poate dar unde se formeaza pe noul covor de asfalt aplicat un lac rapid la prima ploicica (foto recente mai jos). Stati la mall si supermarket stimati concetateni, nu care cumva sa va manifestati, ca riscati sa fiti respectati!!!

P_20180520_062924

P_20180507_104011

P_20180617_124143

P_20180617_124200

info-sud-est-casa-embiricos4

echipa de vis

imag-articol1

sursa foto: galerie proprie si ziarul Info Sud Est

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu