Criteriul National

Ciumă sau/și oligofrenie? Altu’ generos cu curvele si chitră cu monumentele…

Ciumă sau/și oligofrenie? Altu’ generos cu curvele si chitră cu monumentele…
iunie 17
21:00 2018

imag articol

orasul port clar a intrat sub cel mai negru con de umbra administrativ din perioada postbelica, bani in oras sunt, nu se moare de foame, asta este clar: portul, navigatorii plecati, platformele din larg si turismul aduc foarte multi bani in oras dar ei sunt atat de prost administrati incat orasul a ajuns pur si simplu o mizerie (alte foto). Primaria a incercat sa se spele pe cap cu lucrarile de infrastructura si pavele ciobite in zona istorica, lucrari la mintea cocosului ca trebuiau facute, realizate cu curuletzul, nu cu mintea si proiectele zonei vechi a orasului s-au teminat aici pentru marii ilustrii mirositori de saormerii, parcurile in continuare sunt betonate, locurile de joaca sunt adevarate jungle sau au fost rase, transportul in comun o mizerie de asemenea, vor veni in curand cateva autobuze diesel noi turcesti luate cu credit, dar orasul Constanta ramane singurul oras mare de provincie fara transport in comun electrificat (nepoluant).

De cateva luni de zile, a observat multa lume probabil, se desfasoara un santier mare de asfaltare si amenajare pe centura orasului!!! adica orasul arata ca un curuletz, dar cea mai mare grija a primariei este centura cu asfalt si trotuare brand new!!! acolo unde ziua circulatia auto este foarte aglomerata dar nu vezi picior de om, vin noaptea panaramele la facut trotuarul proaspat asfaltat de Miau-miau in timp ce primaria nu investeste un leu in monumentele din zona istorica aflate in proprietatea ei. Palatul Navigatiei (casa Embiricos) este unul dintre ele, cladire ocupata in continuare abuziv si care se constituie partial ca material combustibil pentru barbeque-urile si petrecerile din strada. Surprizele nu se termina aici, din bugetul pe 2017 in valoare de 845 mil RON (detalii), mai bine de o treime, adica 300 mil RON, nu a fost cheltuita (excedent bugetar – detalii) !!! iar celelalte doua treimi sunt cheltuite cu curuletzul, nu cu capul, daca ne uitam chiar la ultima realizare arhitectonica, asfaltarea de pe centura, unde era nevoie doar de cateva reparatii locale poate dar unde se formeaza pe noul covor de asfalt aplicat un lac rapid la prima ploicica (foto recente mai jos). Stati la mall si supermarket stimati concetateni, nu care cumva sa va manifestati, ca riscati sa fiti respectati!!!

P_20180520_062924

P_20180507_104011

P_20180617_124143

P_20180617_124200

info-sud-est-casa-embiricos4

echipa de vis

imag-articol1

sursa foto: galerie proprie si ziarul Info Sud Est

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei