Criteriul National

Ciumă sau/și oligofrenie? Altu’ generos cu curvele si chitră cu monumentele…

Ciumă sau/și oligofrenie? Altu’ generos cu curvele si chitră cu monumentele…
iunie 17
21:00 2018

imag articol

orasul port clar a intrat sub cel mai negru con de umbra administrativ din perioada postbelica, bani in oras sunt, nu se moare de foame, asta este clar: portul, navigatorii plecati, platformele din larg si turismul aduc foarte multi bani in oras dar ei sunt atat de prost administrati incat orasul a ajuns pur si simplu o mizerie (alte foto). Primaria a incercat sa se spele pe cap cu lucrarile de infrastructura si pavele ciobite in zona istorica, lucrari la mintea cocosului ca trebuiau facute, realizate cu curuletzul, nu cu mintea si proiectele zonei vechi a orasului s-au teminat aici pentru marii ilustrii mirositori de saormerii, parcurile in continuare sunt betonate, locurile de joaca sunt adevarate jungle sau au fost rase, transportul in comun o mizerie de asemenea, vor veni in curand cateva autobuze diesel noi turcesti luate cu credit, dar orasul Constanta ramane singurul oras mare de provincie fara transport in comun electrificat (nepoluant).

De cateva luni de zile, a observat multa lume probabil, se desfasoara un santier mare de asfaltare si amenajare pe centura orasului!!! adica orasul arata ca un curuletz, dar cea mai mare grija a primariei este centura cu asfalt si trotuare brand new!!! acolo unde ziua circulatia auto este foarte aglomerata dar nu vezi picior de om, vin noaptea panaramele la facut trotuarul proaspat asfaltat de Miau-miau in timp ce primaria nu investeste un leu in monumentele din zona istorica aflate in proprietatea ei. Palatul Navigatiei (casa Embiricos) este unul dintre ele, cladire ocupata in continuare abuziv si care se constituie partial ca material combustibil pentru barbeque-urile si petrecerile din strada. Surprizele nu se termina aici, din bugetul pe 2017 in valoare de 845 mil RON (detalii), mai bine de o treime, adica 300 mil RON, nu a fost cheltuita (excedent bugetar – detalii) !!! iar celelalte doua treimi sunt cheltuite cu curuletzul, nu cu capul, daca ne uitam chiar la ultima realizare arhitectonica, asfaltarea de pe centura, unde era nevoie doar de cateva reparatii locale poate dar unde se formeaza pe noul covor de asfalt aplicat un lac rapid la prima ploicica (foto recente mai jos). Stati la mall si supermarket stimati concetateni, nu care cumva sa va manifestati, ca riscati sa fiti respectati!!!

P_20180520_062924

P_20180507_104011

P_20180617_124143

P_20180617_124200

info-sud-est-casa-embiricos4

echipa de vis

imag-articol1

sursa foto: galerie proprie si ziarul Info Sud Est

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei