Criteriul National

Clădire istorică parțial distrusă chiar sub nasul primăriei și lângă instituțiile de cultură

Clădire istorică parțial distrusă chiar sub nasul primăriei și lângă instituțiile de cultură
noiembrie 20
03:55 2017

hotel regal

Fostul bulevard Carol, actual bulevard Tomis, o zona de poveste pentru orasul Constanta intr-o perioada de inflorire la sfarsit de secol XIX, inceput de secol XX, sufera din pacate in ultimii ani distugeri de cele mai multe ori iremediabile din pacate. Acest bulevard are pentru orasul port insemnatatea pe care Lipscaniul, sau chiar calea Victoriei o aveau in capitala. Frontul stradal cuprins intre strazile actual Fedinand si Traian, invecinat altadata gradinei Maxim Gorki, printr-o minune este inca in picioare, dar in lipsa unui regulament de urbanism care sa tina cont de insemnatatea istorica, ne trezim cu fel de fel de interventii ilegale de amenajare si reconditionare la aceste imobile. Am enuntat pana in prezent numeroase petitii catre administratie, am blocat si alte santiere in zona istorica si nu imi explic cum este posibil ca astfel de distrugeri sa aiba loc permanent chiar sub nasul primarie si la doi pasi de alte institutii (muzeul de istorie, directia de cultura) care au obligatia sa apere memoria si valoarea acestor locuri. Recent a venit randul la distrugere partiala fostului hotel Regal, un santier se deruleaza de mai multe luni la acest imobil si este cat se poate de evident ca lucrarile de renovare sunt unele de matuiala si mai degraba de distrugere pe alocuri. Santierul respectiv nu are un panou de informare asa ca era destul de limpede ca nu exista o autorizatie de constructie avand in vedere si faptul ca au aparut elemente noi pe fatada. Am reclamat prin posta electonica la primarie respectivul santier si nu am fost deloc surprins sa aflu ca era ilegal. Pe plan local m-am lamurit ca este o durere de cot generala, am inaintat nenumarate petitii chiar si in capitala la guvern si la ordinul arhitectilor referitor la problemele de conservare si punere in valoare a patrimoniului, dar m-am lovit de aceeasi indiferenta. Eu unul nu ma dau batut, am propus cu ceva timp in urma un proiect administratiei pentru bulevardul Tomis si  sunt convins ca va iesi soarele pana la urma si in zona istorica a Constantei…

petitie

111

2015 – propunere amenajare Tomis – pietonal Ferdinand-Lupoica

reamenajarea-Tomis-fost-Carol_zona_B (1)

hotel-regal-in-anul-1914653

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro