Criteriul National

Clarificări cu privire la declarația reprezentantului AEC și FTC în Consiliul Județean Constanța

Clarificări cu privire la declarația reprezentantului AEC și FTC în Consiliul Județean Constanța
aprilie 29
12:33 2018

Ca urmare a apariției unor confuzii în spațiul public dar și în rândul consilierilor județeni, Federația Tinerilor din Constanța a emis următoarele precizări, sitetizate punctual.Le redăm mai jos, precizâmd , încă o dată că aceste luări de poziții aparțin acestei formațiuni apolitice.
f

1. Federația Tinerilor din Constanța nu a cerut și nu cere să administreze Centrul de Tineret de la Republica. Acest lucru nici nu este posibil în condițiile legii și Constituției, chiar dacă Consiliul Județean Constanța a demonstrat că poate încălca legea în acest sens (a se vedea HCJ 86/2018).

2. Nici președintele Federației și nici ceilalți membri din organele de conducere ale Federației sau asociațiilor membre nu au ca pasiune sau obiectiv în viață administrarea de clădiri.

3. În orice problemă care vizează tinerii, autoritățile au obligațiile să îi consulte pe aceștia în conformitate cu art. 10 alin. (3) din Legea nr. 350/2006. Acest lucru nu s-a întâmplat.

4. Până în prezent, la Centrul de la Republica nu a avut loc nicio activitate de tineret, așa cum este ea definită de lege, și nici nu se prefigurează în viitor.

5. Federația Tinerilor din Constanța susține desființarea fundațiilor județene pentru tineret și preluarea fostului patrimoniu UTC în domeniul public județean. Ca urmare a desființării acestor fundații, ar trebui creată o instituție care să administreze acest patrimoniu, iar ca soluție de compromis, FTC este de acord cu păstrarea, în principiu,a mecanismului de reprezentare prevăzut de Legea nr. 146/2002 așa cum a fost
modificată prin OUG nr. 166/2002.

6. Federația Tinerilor din Constanța susține procesul de descentralizare astfel încât Direcția Județeană pentru Sport și Tineret să fie reorganizată în subordinea Consiliului Județean Constanța pentru ca ulterior această instituție să fie divizată pe cele două domenii. Astfel, partea de tineret să formeze împreună cu instituția menționată la punctul anterior o nouă instituție consolidată care să administreze atât
fostul patrimoniu al UTC, dar și Centrul de la Republica.

În final, apreciem că apariția unor confuzii se datorează și unor persoane care cu rea-credință răspândesc informații false despre conducerea Federației sau a asociațiilor membre cu scopul de a manipula consilierii județeni.
federatia-ntinerilor-723x347_c

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește Biroului de presă al Federației Tinerilor din Constanța

Sursa foto : Ordinea.RO

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu