Criteriul National

Clarificări cu privire la declarația reprezentantului AEC și FTC în Consiliul Județean Constanța

Clarificări cu privire la declarația reprezentantului AEC și FTC în Consiliul Județean Constanța
aprilie 29
12:33 2018

Ca urmare a apariției unor confuzii în spațiul public dar și în rândul consilierilor județeni, Federația Tinerilor din Constanța a emis următoarele precizări, sitetizate punctual.Le redăm mai jos, precizâmd , încă o dată că aceste luări de poziții aparțin acestei formațiuni apolitice.
f

1. Federația Tinerilor din Constanța nu a cerut și nu cere să administreze Centrul de Tineret de la Republica. Acest lucru nici nu este posibil în condițiile legii și Constituției, chiar dacă Consiliul Județean Constanța a demonstrat că poate încălca legea în acest sens (a se vedea HCJ 86/2018).

2. Nici președintele Federației și nici ceilalți membri din organele de conducere ale Federației sau asociațiilor membre nu au ca pasiune sau obiectiv în viață administrarea de clădiri.

3. În orice problemă care vizează tinerii, autoritățile au obligațiile să îi consulte pe aceștia în conformitate cu art. 10 alin. (3) din Legea nr. 350/2006. Acest lucru nu s-a întâmplat.

4. Până în prezent, la Centrul de la Republica nu a avut loc nicio activitate de tineret, așa cum este ea definită de lege, și nici nu se prefigurează în viitor.

5. Federația Tinerilor din Constanța susține desființarea fundațiilor județene pentru tineret și preluarea fostului patrimoniu UTC în domeniul public județean. Ca urmare a desființării acestor fundații, ar trebui creată o instituție care să administreze acest patrimoniu, iar ca soluție de compromis, FTC este de acord cu păstrarea, în principiu,a mecanismului de reprezentare prevăzut de Legea nr. 146/2002 așa cum a fost
modificată prin OUG nr. 166/2002.

6. Federația Tinerilor din Constanța susține procesul de descentralizare astfel încât Direcția Județeană pentru Sport și Tineret să fie reorganizată în subordinea Consiliului Județean Constanța pentru ca ulterior această instituție să fie divizată pe cele două domenii. Astfel, partea de tineret să formeze împreună cu instituția menționată la punctul anterior o nouă instituție consolidată care să administreze atât
fostul patrimoniu al UTC, dar și Centrul de la Republica.

În final, apreciem că apariția unor confuzii se datorează și unor persoane care cu rea-credință răspândesc informații false despre conducerea Federației sau a asociațiilor membre cu scopul de a manipula consilierii județeni.
federatia-ntinerilor-723x347_c

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește Biroului de presă al Federației Tinerilor din Constanța

Sursa foto : Ordinea.RO

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei