Criteriul National

Clarificări cu privire la declarația reprezentantului AEC și FTC în Consiliul Județean Constanța

Clarificări cu privire la declarația reprezentantului AEC și FTC în Consiliul Județean Constanța
aprilie 29
12:33 2018

Ca urmare a apariției unor confuzii în spațiul public dar și în rândul consilierilor județeni, Federația Tinerilor din Constanța a emis următoarele precizări, sitetizate punctual.Le redăm mai jos, precizâmd , încă o dată că aceste luări de poziții aparțin acestei formațiuni apolitice.
f

1. Federația Tinerilor din Constanța nu a cerut și nu cere să administreze Centrul de Tineret de la Republica. Acest lucru nici nu este posibil în condițiile legii și Constituției, chiar dacă Consiliul Județean Constanța a demonstrat că poate încălca legea în acest sens (a se vedea HCJ 86/2018).

2. Nici președintele Federației și nici ceilalți membri din organele de conducere ale Federației sau asociațiilor membre nu au ca pasiune sau obiectiv în viață administrarea de clădiri.

3. În orice problemă care vizează tinerii, autoritățile au obligațiile să îi consulte pe aceștia în conformitate cu art. 10 alin. (3) din Legea nr. 350/2006. Acest lucru nu s-a întâmplat.

4. Până în prezent, la Centrul de la Republica nu a avut loc nicio activitate de tineret, așa cum este ea definită de lege, și nici nu se prefigurează în viitor.

5. Federația Tinerilor din Constanța susține desființarea fundațiilor județene pentru tineret și preluarea fostului patrimoniu UTC în domeniul public județean. Ca urmare a desființării acestor fundații, ar trebui creată o instituție care să administreze acest patrimoniu, iar ca soluție de compromis, FTC este de acord cu păstrarea, în principiu,a mecanismului de reprezentare prevăzut de Legea nr. 146/2002 așa cum a fost
modificată prin OUG nr. 166/2002.

6. Federația Tinerilor din Constanța susține procesul de descentralizare astfel încât Direcția Județeană pentru Sport și Tineret să fie reorganizată în subordinea Consiliului Județean Constanța pentru ca ulterior această instituție să fie divizată pe cele două domenii. Astfel, partea de tineret să formeze împreună cu instituția menționată la punctul anterior o nouă instituție consolidată care să administreze atât
fostul patrimoniu al UTC, dar și Centrul de la Republica.

În final, apreciem că apariția unor confuzii se datorează și unor persoane care cu rea-credință răspândesc informații false despre conducerea Federației sau a asociațiilor membre cu scopul de a manipula consilierii județeni.
federatia-ntinerilor-723x347_c

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește Biroului de presă al Federației Tinerilor din Constanța

Sursa foto : Ordinea.RO

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei