Criteriul National

Clasa zero și nebunia înscrierilor

Clasa zero și nebunia înscrierilor
martie 24
07:16 2015

Conform calendarului înscrierilor pentru anul școlar 2015-2016, prima etapă a fost finalizată. Totuși, sunt încă locuri neocupate în instituțiile de învățământ constănțene, iar cei care nu au reușit să-și ănscrie copilul la o școală, o mai pot face încă.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a prezentat opiniei publice situația înscrierilor în clasa pregătitoare. Conform acestei instituții, în județul Constanța au fost vacante 7875 de locuri în clasa zero, din care au rămas neocupate aproximativ 2000. Locurile rămase libere se adresează părinților ai căror copii nu au fost admiși în cadrul școlilor unde au optat în prima etapă.

De astăzi se reia programul de înscriere în școlile unde nu s-au ocupat toate locurile, așa că părinții mai au o șansă pentru micuții lor. Așa cum arață și statistica făcută de către ISJ Constanța la nivel de municipiu, cea mai mare dispută în goana de a opține un loc într-o școală cât mai bună, s-a dat între școlile: 30 din zona ”Flămânda”  (care a ocupat toate cele 166 de locuri disponibile), școala nr. 24 ”Ion Jalea” din zona ”ICIL”, Școala nr. 37 aflată în zona Km 4-5, școala 39 ”Nicolae Tonița” din cartierul Inel II și Școala 12 ”B.P. Hașdeu”, din zona Dacia. Toate acestea reprezintă locații de top pentru învățământul constănțean și părinții iau cu asalt secretariatele instituțiilor în cauză.

Locurile vacante sunt la școli fără prea mare renume în plan educațional, cu rezultate care nu atrag interesul părinților dornici de a-și educa copilul într-un mediu competitiv. Astfel, după cum reiese din comunicatul ISJ, școli precum Șc. nr. 5 (structură integrantă a Șc. 28), Șc. 33 ”Anghel Saligny”, Școala  ”Marin Sorescu”, Școala nr. 11 ”Dr. Constantinin Angelescu”, Școala nr. 18 ”Jean Bart”, Șc. 31, Liceul Sportiv, Șc. nr 3 ”Ciprian Porumbescu”, Șc. 22 ” I.C. Brătianu”, Șc. nr. 6 ”Nicolae Titulescu”, dar și școlile nr 14 și 19, au încă locuri pentru cei desemnați respinși la prima sesiune de înscrieri. Până pe 3 aprilie se pot face înscrierile la secretariatele unităților în cauză, iar pe 10 aprilie se vor afișa listele finale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo