Criteriul National

Clasa zero și nebunia înscrierilor

Clasa zero și nebunia înscrierilor
martie 24
07:16 2015

Conform calendarului înscrierilor pentru anul școlar 2015-2016, prima etapă a fost finalizată. Totuși, sunt încă locuri neocupate în instituțiile de învățământ constănțene, iar cei care nu au reușit să-și ănscrie copilul la o școală, o mai pot face încă.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a prezentat opiniei publice situația înscrierilor în clasa pregătitoare. Conform acestei instituții, în județul Constanța au fost vacante 7875 de locuri în clasa zero, din care au rămas neocupate aproximativ 2000. Locurile rămase libere se adresează părinților ai căror copii nu au fost admiși în cadrul școlilor unde au optat în prima etapă.

De astăzi se reia programul de înscriere în școlile unde nu s-au ocupat toate locurile, așa că părinții mai au o șansă pentru micuții lor. Așa cum arață și statistica făcută de către ISJ Constanța la nivel de municipiu, cea mai mare dispută în goana de a opține un loc într-o școală cât mai bună, s-a dat între școlile: 30 din zona ”Flămânda”  (care a ocupat toate cele 166 de locuri disponibile), școala nr. 24 ”Ion Jalea” din zona ”ICIL”, Școala nr. 37 aflată în zona Km 4-5, școala 39 ”Nicolae Tonița” din cartierul Inel II și Școala 12 ”B.P. Hașdeu”, din zona Dacia. Toate acestea reprezintă locații de top pentru învățământul constănțean și părinții iau cu asalt secretariatele instituțiilor în cauză.

Locurile vacante sunt la școli fără prea mare renume în plan educațional, cu rezultate care nu atrag interesul părinților dornici de a-și educa copilul într-un mediu competitiv. Astfel, după cum reiese din comunicatul ISJ, școli precum Șc. nr. 5 (structură integrantă a Șc. 28), Șc. 33 ”Anghel Saligny”, Școala  ”Marin Sorescu”, Școala nr. 11 ”Dr. Constantinin Angelescu”, Școala nr. 18 ”Jean Bart”, Șc. 31, Liceul Sportiv, Șc. nr 3 ”Ciprian Porumbescu”, Șc. 22 ” I.C. Brătianu”, Șc. nr. 6 ”Nicolae Titulescu”, dar și școlile nr 14 și 19, au încă locuri pentru cei desemnați respinși la prima sesiune de înscrieri. Până pe 3 aprilie se pot face înscrierile la secretariatele unităților în cauză, iar pe 10 aprilie se vor afișa listele finale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo