Criteriul National

Clima Center vorbește despre popularitatea crescută a pompelor de căldură apă apă

august 02
17:32 2019

Având în vedere creșterea constantă a prețurilor privind consumul de energie electrică din România și consecințele negative pe care exploatarea la scară largă a surselor tradiționale de energie, precum: combustibili fosili, cărbune) le provoacă mediului, abordarea adoptată de către majoritatea oamenilor privind modul de încălzire al locuinței lor în următorii 50- 60 de ani trebuie reconsiderată. Companiile care se ocupă de producerea de aparate pentru încălzire deja au luat măsuri și au adus în fața oamenilor soluții mult mai eficiente decât clasicele calorifere, centrale sau sobe, iar aceste produse sunt pompele de căldură.

Pompele de căldură se folosesc de resurse regenerabile și inepuizabile pentru a putea încălzi un edificiu sau o locuință, dovedind astfel relevanța lor în rândul produselor destinate climatizării unei locuințe și poziționându- se drept alternative ecologice și eficiente de încălzire.

În ziua de astăzi, pompele de căldură diferă în principal de tipul de resursă pe care o folosesc, iar Clima Center a observat o creștere notabilă a popularității pompelor de căldură apă apă în rând clienților.

Pompele de căldură apă – apă devin una dintre cele mai populare soluții de climatizare a locuințelor românilor

În ultimii ani, în România s-au înregistrat pe timp de iarnă temperaturi mai mici chiar și de – 15 grade Celsius și, în mod normal, o pompă de căldură care se folosește, spre exemplu, de energia aerului nu ar face față acestor temperaturi feroce deoarece această temperatura este pragul în care aceasta își dovedește eficiența. În schimb, pentru o pompă de căldură apă – apă temperaturile mai scăzute nu reprezintă o problemă deoarece aceasta extrage căldura dintr-o sursa de apă care nu îngheață, precum: izvor subteran, lac, etc. , și o transferă în locuință. Pe timp de vară, acest proces al pompei de căldură apă- apă este inversat și căldura din casă este captată și expulzată din locuință în cea mai rece apă din mediul exterior, asigurând astfel o climatizare optimă atât pe timp de iarnă cât și pe timp de vară.

„Pompele de căldură apă apă sunt alegerea ideală pentru acele persoane care locuiesc în apropierea unei surse de apă precum: izvor, lac, deoarece eficiența acestor pompe este extrem de ridicată atât pe timp de vară cât și pe timp de iarnă, iar costurile cu acestea sunt minimale. Costurile privind mentenanță acestora sunt minimale, iar costurile privind factura de energie electrică o să scadă considerabil.”, declară un reprezentant Clima Center.

Pompele de căldură apă – apă au o longevitate crescută, iar costurile de achiziție sunt recuperate în câțiva ani, fiind o alegerea ideală atât pentru mediul înconjurător cât și pentru aspectele financiare ale cumpărătorului.

Clima Center s-a angajat în comercializarea acestor pompe de caldura apa – apa și a putut observa această cerere crescută pentru acest model. „Există foarte mulți oameni care ne sună să ne solicite informații despre acest produs, cu toate acestea, dacă imobilul pe care doresc să îl doteze cu o pompă de căldură apă – apă nu se află în apropierea unei surse directe de apă, atunci, din păcate nu au cum să beneficieze de acest produs. Noi avem grijă ca de fiecare dată să le oferim clienților toate informațiile necesare și să îi ajutăm în alegerea celei mai bune alternative pentru locuința lor.”, declară directorul Clima Center.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre pompele de căldură, un reprezentant Clima Center vă stă la dispoziție la numărul de telefon 0770 151 416 sau la adresa de email office@climacenter.ro.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul