Criteriul National

COCINA PESEDE disperată să-și spele lăturile în orgrăzile curate… Ai pus botul? Pesedeul suge totul!

COCINA PESEDE disperată să-și spele lăturile în orgrăzile curate… Ai pus botul? Pesedeul suge totul!
februarie 24
15:01 2018

ciuma rosie

au trecut mai bine de 15 ani de cand partidul rosu a pus stapanire pe orasul port si toata lumea se mira cum de nu se mai termina dinastia cumintilor edili vecini ai saloanelor erotice si ai saormeriilor la malul marii. Simplu, durerea de cot a majoritatii locuitorilor este cauza cea mai importanta: proteste zero (se iese in stara doar ptr cauze nationale, nu pentru cauze locale) si prezenta la vot foarte scazuta. Putinii prezenti la vot sunt cumparati cei mai multi cu ajutoare si cadouri sociale. Orasul totusi este o parloaga generala, iar mizeria deja nu mai incape sub pres. Zona istorica arata jalnic, printre blocuri in oras este dezastru, parcuri lipsa, asa ca mai marii pesedei incearca sa-si spele laturile aruncate de localnici prin asocierea cu oameni care au reusit in mediul ong-istic sau in afaceri. Culmea este ca putinii care chiar strigau in strada pana nu demult „pesedeee, ciuma rosie!” ii vedem acum in poze alaturi de brandurile lor si reprezenatii ciumei rosii?!?!? ce sa mai intelegi din asta, si asa ca opozitia este aproape zero la Constanta, ea primeste totusi cu bucurie bagajul de laturi pesediste la spalat de dragul putinei atentii din partea unei papusi impaiate care conduce orasul cu franghiile legate de maini. Din spusele ong-istilor afaceristi, chiar edilul (care se lauda la dezbaterea recenta de buget a Constantei ca el stie sa ascunda banii din buget daca vrea) este cel care se invita la poze, are tehnica, acorda atentie, face vaccinul rosu, apoi cei slabi de inger tremura de emotie la masca fardata si cremata a unui politician care nu se pricepe, cel mult, decat sa coordoneze apretarea costumului cu cravata si aplicarea fixativului. Acesta este blestemul orasului din pacate, o adunatura de neispraviti au pus mana pe oras, isi gasesc o marioneta fericita de costumul ei de edil fruntas ca apoi larvele sa vina pe dedesubt si sa suga orasul pana la os. Jeep-urile si vilele infloresc peste jegul orasenesc!

2

iamgini de saptama trecuta intr-un cartier oarecare – zona Dezrobirii-Eliberarii dar tot orasul cam in acelasi lux se scalda

4 5 6 7

si cateva poze realizate ieri in zona istorica, daca investitorii sunt lasati de capul lor sa betoneze parcul si alte zone din oras, in lipsa unei politici coerente care sa prioritzeze zonele de dezvolatare, normal ca rezultatul este cel care se vede

IMG_0906 IMG_0909 IMG_0912 IMG_0919

va mai recomandam: raja-silicoane-constanta-tomberoane,      noua-generatie-cat-ie-halatul,       cu-ce-ketchup-va-spalati-pe-dinti-dle-castor

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei