Criteriul National

Cod roșu de nesimțire

Cod roșu de nesimțire
ianuarie 08
18:50 2017

g

Începutul de an ne-a adus, pe lângă un guvern nou, format de majoritatea parlamentară PSD-ALDE, o cădere abundentă de zăpadă și un ger care au paralizat jumătate de țară. Drumuri naționale închise, județe închise, comune și orașe blocate, administrații neputincioase.

Cei de dreapta și susținătorii lor au sărit imediat de fund în sus și au acuzat noul guvern că este incapabil să gestioneze o situație critică. Parcă până mai ieri Grindeanu și ai lui trebuiau să se ocupe de contractele de deszăpezire, de asigurarea tuturor utilajelor necesare intervenției pe timp de viscol, de protejarea pe timp de ninsoare și vânt a persoanelor angrenate în traficul rutier. Chestiile astea trebuiau puse la punct în urmă cu un an sau cu cel puțin șase luni. Iar atunci la butoane se afla un alt guvern. Guvernul Cioloș sau „guvernul meu” ori lui, cum îi mai zic alții.

Noul prim-ministru și membrii cabinetului au intervenit în forță și au luat primele măsuri împotriva celor care deși se aflau în funcții de mai mult timp nu au făcut ceea ce era necesar. Grindeanu a cerut demiterea șefului Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră, doamna ministru de interne a spus că îl va demite din funcție pe prefectul județului Giurgiu care a avut nesimțirea, pe timp de cod roșu, să nu răspundă la telefon timp de trei ore, perioadă în care a fost sunat insistent de la București.

Noii oameni și noul guvern încearcă să își facă treaba. Iau măsuri drastice acolo unde nesimțirea a atins cote paroxistice. Numai că nu au cum să intervină peste tot și nici nu pot demite pe toată lumea.

Pentru că spre deosebire de noul guvern, de șase luni încoace România se află sub cod roșu de nesimțire. Avem alți aleși în funcțiile de primari în toate localitățile României. Au trecut șase luni de la alegerea și investirea lor în funcție, iar oamenii ăștia, edilii localităților din România, se pare că s-au ocupat de cu totul altceva decât de pregătirea pentru intemperiile din timpul iernii.

Pentru edilii aflați sub cod roșu de nesimțire a fost mult mai important să aprindă beculețele închiriate pe bani grei pentru sărbătorile de iarnă, să ofere concerte gratuite de Crăciun și Anul Nou, să organizeze patinoare improvizate, decât să se ocupe de ceea ce este necesar în caz de ninsoare abundentă, de viscol și de ger năprasnic. La fel ca ei s-au comportat și președinții consiliilor județene, aleși tot în luna iunie. Adică tot de șase luni.

viscol

Pentru toți cei de mai sus doar imaginea în ochii electoratului contează. Proștii vor uita repede că nu au putut circula o săptămână, că mașinile le-au stat înzăpezite, că drumurile erau pline de gheață și de zăpadă, iar mulți dintre ei vor spune că este iarnă și că așa trebuie să fie.

Nu! Nu trebuie să fie așa într-o lume civilizată, într-o țară care este stat membru al Uniunii Europene. 

Cine va putea înlătura codul roșu al nesimțirii care a pus stăpânire pe România?

 

Sursa foto VIVA FM BOTOȘANI

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro