Criteriul National

Coldea moare, dar nu se predă!

Coldea moare, dar nu se predă!
decembrie 03
00:11 2019

(Preluare National – Catalin Tache):

Iată că deși serviciile i-au ”pus pătura în cap” lui Dan Barna, ”prezidențiabilul pușcăriabil” și-a revenit din pumni mult mai repede decât se așteptau unii. Astfel că, după ce ”rezistat haștag” la conducerea Uniunii Salvați România și după înfrângerea electorală din 10 noiembrie, Barna cel transformat peste noapte în ”noul Dragnea” al României – și asta tocmai la țanc, chiar înainte de alegerile prezidențiale!- a trecut rapid peste faza autocompătimirii. De fapt, nu doar că și-a lins deja rănile, dar după cum susțin sursele noastre, acesta pregătește un contraatac năucitor! Mai mult fără Cioloș, decât cu el, ce-i drept…
Iar întâlnirile de taină din ultimele zile ale unui tot mai jovial Dan Barna nu au făcut decât să inflameze și mai mult spiritele în sistem. Acolo unde toată lumea cere ”capul” lui Florian Coldea, dar prea puțini și îndrăznesc să treacă la operațiunea propriu-zisă, în ciuda funcțiilor uriașe deținute în sistem. Sau a influenței de la vârful statului român. Astfel că, inclusiv după securizarea mandatului lui Klaus Iohannis pentru următorii cinci ani, ”oamenii președintelui” încă au de pătimit cu un Florian Coldea care ”moare”, dar refuză să se predea… Iar situația este de această dată una cu atât mai ”pe viață și pe moarte”, cu cât nu mai este vorba de nicio posibilă negociere, fie ea și una de ultimă oră…
”Animal” rănit
Iar temerea printre ”oamenii președintelui” este una cu atât mai mare cu cât aceștia se așteaptă ca, după alegerile prezidențiale din noiembrie, Florian Coldea să aibă comportamentul unui ”animal rănit”…
Ceea ce însă se poate dovedi o sabie cu două tăișuri pentru generalul aflat la butoanele operative ale Serviciului Român de Informații timp de un deceniu… Întrucât noii rivali de moarte ai acestuia, fie și din frică, s-ar putea vedea nevoiți astfel să recurgă la ”ultima soluție”…

Articolul Coldea moare, dar nu se predă! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul