Criteriul National

Comandantul armatelor britanice: Incertitudinea globală riscă să declanșeze Al Treilea Război Mondial – International

Comandantul armatelor britanice: Incertitudinea globală riscă să declanșeze Al Treilea Război Mondial – International
noiembrie 09
21:41 2020
Incertitudinea globală din prezent și anxietatea provocată de criza economică cauzată de pandemia cu coronavirus riscă să aducă un alt război mondial, avertizează șeful forțelor armate britanice citat de Reuters.

Într-un interviu difuzat cu ocazia Duminicii Pomenirii (Remembrance Sunday), comemorarea anuală a celor care au fost uciși sau răniți în conflict, Nick Carter, Chief of Defence Staff al Marii Britanii, a spus că escaladarea tensiunilor regionale și judecățile greșite ar putea să ducă în cele din urmă la un conflict extins.

„Cred că trăim într-o vreme în care lumea este un loc foarte nesigur și îngrijorător, dinamica competiției globale este cu siguranță și ea un aspect al vieților noastre și cred că riscul real, cu atâtea conflicte regionale care au loc în acest moment, este că am putea vedea escaladarea ducând la pași greșiți”, a spus Carter pentru SkyNews.

Întrebat dacă acestea înseamnă o amenințare veritabilă cu un alt război mondial, Carter a răspuns: „Spun că există un risc și trebuie să fim conștienți de acele riscuri”.

Carter, care a devenit comandantul militar britanic în 2018, a spus că este important să ne amintim de cei care au murit în războaiele precedente ca o avertizare pentru aceia care ar putea repeta greșelile trecutului.

„Trebuie să ne amintim că istoria ar putea să nu se repete de la sine, dar are un ritm, iar dacă privim înapoi la secolul trecut cred că este indiscutabil că înainte de ambele războaie mondiale au existat escaladări care în cele din urmă au dus la un război la o scară pe care sperăm să n-o mai vedem din nou”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul