
Poluarea mediului înconjurător începe să fie o problemă care capătă amploare tot mai mult în prezent. Efectele poluării sunt extrem de toxice pentru sănătate și, deși nu este un proces rapid de îmbolnăvire, în timp, oamenii pot dezvolta tot mai multe afecțiuni. De la afecțiunile respiratorii la cancerul de piele, poluarea a devenit un factor decisiv în sănătatea tuturor. Așa că, pentru a schimba acest lucru, este nevoie ca toată lumea să se mobilizeze și să înțeleagă importanța pericolului creat de emisiile de dioxid de carbon în aer, format în mare parte de metodele tradiționale de combustibil pe care le au sistemele de încălzire.
În prezent, a început să se folosească tot mai mult sistemul de încălzire pe bază de peleți, pentru că acest combustibil este ecologic și nu contribuie la ridicarea nivelului de poluare deja existent în zilele noastre.
Sunt peleții o variantă de luat în calcul pentru sistemele de încălzire?
Bineînțeles. Aceștia fac parte din categoria combustibililor solizi, producând energie verde și regenerativă. Prin faptul că este vorba despre combustibil pe baza de lemn, lucrurile se schimbă categoric într-o notă mult mai pozitivă și mai optimistă pentru situația din prezent a poluării.
Peleții sunt creați din prelucrarea lemnului, fiind chiar rezultatul acestei activități, adică rumegușul. Rumegușul lemnului nu este toxic, nu oferă motive de îngrijorare din acest punct de vedere și este o metodă complet naturală de a obține combustibil pentru sistemele de încălzire. După ce acesta este produs, urmează să fie presat de diverse mașinării performante, proces în care capătă forme de creioane de diverse mărimi, cele mai multe dintre acestea variind între 6 mm și 30 mm.
Deși la o primă impresie nu ar părea că aceștia au o putere calorică destul de mare, realitatea este complet alta. Peleții pot să producă o putere calorică de aproximativ 4500 kcal/kg, care are posibilitatea de a oferi confortul termic necesar în locuință.
Este mai eficientă încălzirea cu peleți?
Încălzirea cu peleți este o metodă necesară. Nu este un moft, ci este o nevoie. Cărbunii, combustibilul tradițional folosit pentru sistemul de încălzire, sunt mult prea toxici și pot provoca în timp adevărate probleme de sănătate. În plus, emisiile de dioxid de carbon care se răspândesc în aer pot să facă un rău colectiv, care ar putea fi foarte bine eliminat prin folosirea de peleți.
Peleții, fiind alcătuiți din componente complet biologice, nu pot să provoace răul provocat de cărbune și au un randament de ardere mult mai ridicat, lucru care ajută la reducerea costurilor de plată a căldurii. Sunt, așadar, o alternativă mult mai accesibilă, mai eficientă și mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător, reducând considerabil nivelul poluării.
Prin urmare, folosirea peleților drept combustibil pentru sistemele de încălzire este o variantă mult mai avantajoasă din toate punctele de vedere. Facturile cu costuri mai mici înregistrate, simplitatea utilizării peleților și capacitatea acestora de a nu emite toxine în aer sunt cele mai dezirabile lucruri în prezent pentru orice persoană care își dorește să-și încălzească locuința corespunzător.