Criteriul National

Combustibilul de bază de peleți – Soluție de încălzire adaptată nevoilor secolului XXI

Combustibilul de bază de peleți – Soluție de încălzire adaptată nevoilor secolului XXI
decembrie 17
21:50 2021

Poluarea mediului înconjurător începe să fie o problemă care capătă amploare tot mai mult în prezent. Efectele poluării sunt extrem de toxice pentru sănătate și, deși nu este un proces rapid de îmbolnăvire, în timp, oamenii pot dezvolta tot mai multe afecțiuni. De la afecțiunile respiratorii la cancerul de piele, poluarea a devenit un factor decisiv în sănătatea tuturor. Așa că, pentru a schimba acest lucru, este nevoie ca toată lumea să se mobilizeze și să înțeleagă importanța pericolului creat de emisiile de dioxid de carbon în aer, format în mare parte de metodele tradiționale de combustibil pe care le au sistemele de încălzire.

În prezent, a început să se folosească tot mai mult sistemul de încălzire pe bază de peleți, pentru că acest combustibil este ecologic și nu contribuie la ridicarea nivelului de poluare deja existent în zilele noastre.

Sunt peleții o variantă de luat în calcul pentru sistemele de încălzire?

Bineînțeles. Aceștia fac parte din categoria combustibililor solizi, producând energie verde și regenerativă. Prin faptul că este vorba despre combustibil pe baza de lemn, lucrurile se schimbă categoric într-o notă mult mai pozitivă și mai optimistă pentru situația din prezent a poluării.

Peleții sunt creați din prelucrarea lemnului, fiind chiar rezultatul acestei activități, adică rumegușul. Rumegușul lemnului nu este toxic, nu oferă motive de îngrijorare din acest punct de vedere și este o metodă complet naturală de a obține combustibil pentru sistemele de încălzire. După ce acesta este produs, urmează să fie presat de diverse mașinării performante, proces în care capătă forme de creioane de diverse mărimi, cele mai multe dintre acestea variind între 6 mm și 30 mm.

Deși la o primă impresie nu ar părea că aceștia au o putere calorică destul de mare, realitatea este complet alta. Peleții pot să producă o putere calorică de aproximativ 4500 kcal/kg, care are posibilitatea de a oferi confortul termic necesar în locuință.

Este mai eficientă încălzirea cu peleți?

Încălzirea cu peleți este o metodă necesară. Nu este un moft, ci este o nevoie. Cărbunii, combustibilul tradițional folosit pentru sistemul de încălzire, sunt mult prea toxici și pot provoca în timp adevărate probleme de sănătate. În plus, emisiile de dioxid de carbon care se răspândesc în aer pot să facă un rău colectiv, care ar putea fi foarte bine eliminat prin folosirea de peleți.

Peleții, fiind alcătuiți din componente complet biologice, nu pot să provoace răul provocat de cărbune și au un randament de ardere mult mai ridicat, lucru care ajută la reducerea costurilor de plată a căldurii. Sunt, așadar, o alternativă mult mai accesibilă, mai eficientă și mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător, reducând considerabil nivelul poluării.

Prin urmare, folosirea peleților drept combustibil pentru sistemele de încălzire este o variantă mult mai avantajoasă din toate punctele de vedere. Facturile cu costuri mai mici înregistrate, simplitatea utilizării peleților și capacitatea acestora de a nu emite toxine în aer sunt cele mai dezirabile lucruri în prezent pentru orice persoană care își dorește să-și încălzească locuința corespunzător.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Sergiu

Sergiu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul