Criteriul National

Comisarul pentru energie, în Parlamentul European: Sancțiunile UE vor diminua treptat veniturile din petrol ale Rusiei

Comisarul pentru energie, în Parlamentul European: Sancțiunile UE vor diminua treptat veniturile din petrol ale Rusiei
martie 03
14:28 2022

Sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina vor afecta treptat veniturile Moscovei din petrol, în ciuda faptului că nu vizează direct exporturile de petrol și gaze rusești, a declarat joi șefa politicii energetice a UE, într-o comisie a Parlamentului European.

Kadri SimsonFoto: dpa picture alliance / Alamy / Profimedia

Uniunea Europeană, a impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv o interdicție privind exportul anumitor tehnologii de rafinare către Rusia din Europa, ceea ce face mai dificilă și mai costisitoare modernizarea rafinăriilor sale de petrol.

„Aceste tehnologii sunt construite în Europa, ele nu pot fi oferite cu ușurință la nivel global de către alți furnizori”, a declarat comisarul european pentru energie, Kadri Simson.

„Deci vom vedea că, în timp, va exista o diminuare a veniturilor din petrolul rafinat care în 2019 a generat venituri de 24 de miliarde de euro pentru Rusia”, a declarat ea în fața unei comisii a Parlamentului European.

peste o treime din bugetul Rusiei vine din petrol și gaze

Vânzările de petrol și gaze ale Rusiei au reprezentat 36% din bugetul total al țării anul trecut, depășind cu mult previziunile inițiale, ca urmare a creșterii galopante a prețurilor.

Sancțiunile UE nu vizează în mod direct exporturile de petrol și gaze ale Rusiei.

În acest caz, Moscova ar fi privată de o parte semnificativă a veniturilor sale, dar ar da o lovitură economică majoră Europei și ar putea duce la creșterea prețurilor – deja mari – la gaze.

Europa importă 90% din gazul de care are nevoie, din care 40% vine din Rusia.

UE afirmă că ar putea face față unei întreruperi parțiale a fluxurilor de gaze naturale rusești în această iarnă, datorită creșterii importurilor de gaze naturale lichefiate și a stocării de gaze.

Însă o oprire totală sau prelungită a aprovizionării rusești ar necesita măsuri de urgență pentru a reduce cererea, cum ar fi închiderea fabricilor, au declarat analiștii. Toate țările UE dispun de planuri de urgență pentru a răspunde la șocurile în materie de aprovizionare cu gaze.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul