Criteriul National

Compania de servicii turistice CWT a plătit hackerilor 4,5 milioane de dolari – Companii

Compania de servicii turistice CWT a plătit hackerilor 4,5 milioane de dolari – Companii
august 01
02:12 2020
Compania de servicii turistice CWT a plătit în această săptămână 4,5 milioane de dolari hackerilor care au sustras o cantitate importantă de fișiere sensibile și au blocat 30.000 de computer, anunță Reuters.

Atacatorii au folosit o variantă de ransomware numită Ragnar Locker, care criptează fișierele din computer și le face inutilizabile până când victima plătește, citeaza Mediafax.

Negocierile ulterioare dintre hackeri și un reprezentant CWT au rămas accesibile publicului într-un grup de chat online.

CWT, care a înregistrat venituri de 1,5 miliarde de dolari anul trecut și spune că reprezintă mai mult de o treime din companiile din S&P 500, a confirmat atacul, dar a refuzat să comenteze detaliile.

„Putem confirma că după închiderea temporară a sistemelor noastre, ca măsură de precauție, acestea sunt din nou online și incidentul a încetat”, se arată într-un comunicat. „În timp ce ancheta se află într-un stadiu incipient, nu avem nicio indicație că informațiile despre clienți și călători au fost compromise.”

Hackerii au cerut inițial 10 milioane de dolari pentru a restabili fișierele CWT și a șterge toate datele furate, în conformitate cu mesajele văzute de Reuters. „Este probabil mult mai ieftin decât cheltuielile cu procesele sau pierderea reputației cauzate de scurgeri”, au scris atacatorii pe 27 iulie.

Reprezentantul CWT în cadrul negocierilor, care a spus că acționează în numele directorului financiar al firmei, a spus că compania a fost lovită de pandemia COVID-19 și a acceptat să plătească echivalentul a 4,5 milioane dolari în bitcoin.

Un registru public de plăți în monedă digitală, un blockchain, arată că un portofel online controlat de hackeri a primit plata solicitată, de 414 bitcoin, pe 28 iulie.

Într-o notă de răscumpărare lăsată pe calculatoarele CWT infectate hackerii au susținut că au furat doi terabyte de fișiere, inclusiv rapoarte financiare, documente privind securitatea și date personale ale angajaților, precum adrese de e-mail și informații salariale.

Nu este clar dacă datele care aparțin clienților CWT, inclusiv Thomson Reuters, au fost compromise, potrivit Mediafax.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul