Criteriul National

Comparatie intre tractoarele cu roti si cele cu senile

Comparatie intre tractoarele cu roti si cele cu senile
august 22
19:04 2019

Tractorul este un vehicul care executa diverse operatii tehnologice sau agricole si este recunoscut pentru puterea sa mare. Un motor tractor poate sa asigure o forta uriasa, in asa fel incat sa ii permita vehiculului sa tracteze inclusiv elemente foarte grele. Atunci cand vrei sa achizitionezi un astfel de vehicul insa, trebuie sa tii cont de fiecare detaliu, in asa fel incat sa generezi o eficienta foarte mare. Una dintre deciziile pe care trebuie sa le iei este intre a alege un tractor pe roti sau unul pe senile.

Tractorul pe roti. Este foarte popular, in conditiile in care genereaza o flexibilitate destul de mare. Acesta nu este vulnerabil la diverse accidente si poate functiona chiar si atunci cand doua pneuri ii sunt distruse. De asemenea, tractorul pe roti este foarte mobil, putand sa fie controlat cu usurinta chiar si la viteze de peste 100 de km pe ora si nu necesita foarte multa intretinere. Popularitatea sa este data, de regula, de faptul ca este de 2-3 ori mai ieftin la achizitie decat un tractor cu senile si poate genera costuri de pana la 6 ori mai mici in exploatare. De asemenea, are un nivel mic de zgomot si are o raza de actiune mare.

Tractorul cu senile. Easte extrem de eficient daca este nevoie de o putere mare de tractiune. Daca ai nevoie de peste 300 de cai putere, atunci un astfel de tractor este cel mai potrivit pentru tine. De asemenea, se remarca printr-o capacitate foarte buna de abordare a obstacolelor si printr-o capacitate de virare mult mai buna decat cea a tractorului cu roti. Din pacate, este foarte zgomotos, are o protectie mica a caii de rulare si necesita foarte multe intretineri si costuri de exploatare. Tocmai de aceea, cel mai adesea sunt folosite tractoarele pe roti.

Daca in trecut tractoarele erau gandite in asa fel incat sa acopere cat mai multe tipuri de activitati, astazi sunt gandite in asa fel incat sa acopere doar o anumita nisa. Astfel, poti opta pentru tractoare industriale, agricole sau destinate diverselor alte munci. Costurile sunt si ele din ce in ce mai reduse, asadar, orice persoana care are nevoie de o putere mare de tractiune poate sa aiba  in vedere achizitia unui tractor.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei