Criteriul National

Competente dobandite in urma cursului de calificare pentru tinichigiu, vopsitor auto

Competente dobandite in urma cursului de calificare pentru tinichigiu, vopsitor auto
aprilie 16
15:07 2022

In societatea contemporana piata muncii este mult mai dinamica fata de cum era in urma cu cateva decenii. Prin urmare, fiecare dintre noi poate sa se regaseasca in situatia in care la un anumit moment dat sa isi piarda locul de munca sau sa nu mai fie multumit de profesia pe care o practica de ceva timp. Intr-o astfel de situatie putem sa ne indreptam atentia inspre cursurile de formare profesionala pentru adulti.

Astfel de cursuri sunt organizate de numeroase organizatii, asociatii si firme specializate in domeniu. Cursurile sunt pentru o paleta foarte diversificata de meserii, printre care si pentru meseria de tinichigiu, vopsitor auto. In ceea ce urmeaza sunt amintite competentele care pot fi dobandite prin urmarea si finalizarea unui astfel de curs de calificare.

Competente profesionale acumulate

Prin parcurgerea unui astfel de curs de calificare pentru tinichigiu-vopsitor auto se vor obtine anumite competente cheie si competente generale, potrivite pentru o gama diversificata de meserii, dar si o serie de competente tehnice specializate. In privinta competentelor cheie vorbim despre acumularea de cunostinte privind comunicarea, folosirea calculatorului, prelucrarea informatiilor digitale, securitatea muncii, lucrul in echipa si asigurarea calitatii in cadrul operatiunilor efectuate.

Competentele tehnice generale pentru profesia de tinichigiu, vopsitor auto vizeaza interpretarea documentatiei tehnice, folosirea dispozitivelor si a utilajelor pentru ridicat si transportat, dar si aspecte privind protectia suprafetelor in fata coroziunii. In ceea ce priveste competentele tehnice specializate, tinichigiul si vopsitorul auto se va ocupa de constructia si functionarea autovehiculelor, repararea cadrului si a caroseriei pentru autovehicule, vopsirea automobilelor si conducerea automobilelor daca este cazul.

Toate aceste competente vor fi dobandite in cadrul cursului de calificare atat prin prisma aspectelor teoretice, cat si prin prisma orelor de practica desfasurate. De asemenea, competentele se vor regasi in cadrul certificatului de absolvire al cursului, certificat acreditat ANC si care permite practicarea meseriei in tara si in oricare dintre tarile Uniunii Europene.

Unde poti sa te inscrii pentru un curs de calificare?

Daca consideri ca meseria de tinichigiu, vopsitor auto este potrivita pentru tine sau daca ai deja un viitor loc de munca pentru o astfel de profesie, trebuie sa stii ca exista numeroase cursuri de calificare pentru aceasta ocupatie. Un astfel de curs este organizat de catre centrul de formare profesionala pentru adulti International Know-How Center. Acest centru acreditat de Ministerul Educatiei si de catre Ministerul Muncii are o experienta de peste 12 ani in acest domeniu de activitate si organizeaza peste 40 de cursuri de formare profesionala.

Pentru inscrierea la acest curs este nevoie doar de copia actului de identitate, copia dupa certificatul de nastere si a certificatului de casatorie, daca este cazul, dar si copia dupa diploma de absolvire de cel putin 8 clase. Durata cursului este de 4 luni de zile, acest curs fiind organizat in mai multe localitati importante din judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis  (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba(Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

Pentru a afla mai multe despre cursul de tinichigiu, vopsitor auto, dar si despre alte cursuri oferite de International Know-How Center, poti accesa www.cursuricalificarepro.ro.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul