Criteriul National

Competiție și concurență

Competiție și concurență
martie 07
10:36 2019

cover

Motto : ” Sapă, frate, sapă, sapă, / până când vei da de apă(…) Sapă numai, sapa, sapa, / pâna dai de stele-n apă. „( Lucian Blaga)

Traim intr-o societate animata de agitatori profesionisti , incat nu mai putem intelege nimic din ceea ce traim si, cu atat mai putin din ceea ce va fi maine.
Fiecare dintre noi este participant la aceasta ” opera” , atrasi in vartej chiar de ambitia noastra de a fi si noi la conducerea treburilor tarii, abandonand lucrul in propria casa, crezand in ” statul” care ne va aduce tot ceea ce ne dorim.
Cum sa nu credem ca suntem si noi ” oameni politici” devreme ce suntem consultati la toate schimbarile legislative ? Punerea in dezbatere publica pe seit- nu avem internet si daca avem nu citim asa ceva – este dovada ca noi, poporul, participam la viata tarii si tot ce se hotaraste este chiar vointa noastra.
Oamenii satelor sunt cei mai implicati in dezbaterile politice. Nimic nu le scapa , fiind prezenti, dimineata si seara ,la ‘” clubul satesc” ( a se citi: crasma), adevarate ” poieni ale lui Iocan” multiplicate .
Cu o astfel de participare la viata politica a tarii si rezultatele concrete obtinute , vizibile, mai ales, in farfuria fiecaruia , sunt pe masura inteligentei si eforturilor noastre !
Se intrevede vreo schimbare majora ?
Orice shimbare presupune schimbare de mentalitate . Trebui inceput de la gradinita si continuat pana la fiecare membru al ” clubului satesc” . Are cineva vointa , credinta , si, indeosebi, interesul sa porneasca o astfel de lucrare istorica?
Pentru omul obisnuit ar insemna regasirea gandirii sanatoase si a traiului in simplitate. Apoi, e nevoie de munca inteligenta si curaj sa iesim din minciuna in care traim, unde nivelul de trai creste doar la televizor.
Mai trebuie sa aruncam mastile- mereu vrem sa parem altcineva decat cel ce suntem – pentru a putea sa ne privim fata catre fata si a ne citi unul pe altul.
Sa alungam obisnuinta indusa de a fi mereu in competitie si in concurenta cu ceilalti. Acest mod de a gandi ne izoleaza, aduce ura si invidie si,in cele din urma, ramanem singuri in fata agresiunilor externe.
Obisnuinta de a imita si prelua ce-i strain de sufletul romanesc este atat de puternica, inclusiv in mediul rural, unde e o adevarata competitie si concurenta SI la organizarea petrecerilor. Ca ex. , tinerii la petreceri nu beau decat crema de whisky , iar muzica este ” prestata” de D.J- toate pe cheltuiala parintilor iubitori si in pas cu moda !
Learn-From-Your-Competitors
Lipseste insa obiceiul adevarat, acela de a munci – izvorul bunastarii si bogatiei tarii. Auzi frecvent lozinci vechi, ca de ex. : ” Munca e pentru tractoare !”
Suntem ” emancipati” , dar NEINFORMATI. Revolutia tehnologica si I.A nu se rezuma la tableta. Este in plina defasurare inlocuirea muncii oamenilor cu tehnologia digitala. Vom ajunge foarte curand asistati sociali si vom pierde ” dragostea noastra” , calitatea de ” oameni politici ” , asa cum credem ca suntem astazi.
Cine vrea sa munceasca va gasi oricand si oriunde ceva de facut pentru sine si pentru ceilalti, traind in simplitate si fara masca, pe treapta care i se cuvine in Piramida lumii, asezata in pozitie fireasca.

Sursa foto : elearning.masterprof.ro, horeca.ro

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 7 Martie 2019 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei