Comunicat de presă – AEC a organizat gala aniversară „AEC – 2 ani de reprezentare”

iunie 15
12:22 2015

Asociatia elevilor din Constanta

Asociația Elevilor din Constanța a organizat gala aniversară „AEC – 2 ani de reprezentare”, cu ocazia împlinirii a 2 ani de la înființare.

Vineri, 12 iunie a.c., sala „Remus Opreanu” din Palatul Administrativ al județului Constanța a găzduit gala anviersară „AEC – 2 ani de reprezentare”, organizată de către Asociația Elevilor din Constanța cu ocazia împlinirii a 2 ani de la înființarea asociației.

În cadrul evenimentului aniversar au fost reuniți și premiați toți partenerii și colaboratorii AEC din primii 2 ani de activitate. De asemenea, acesta a fost și un moment de bilanț a activității de reprezentare a elevilor din primii 2 ani de activitate.

CRAIU

Prefectura

La acest moment aniversar au fost prezenți, printre alții: dna. Mariana Belu, secretarul județului Constanța, dl. Albert Craiu, consilierul ministrului educației, dl. Șerban Iosifescu, președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, lideri și foști lideri ai elevilor și studenților, reprezentanți ai societății civile etc.

Criteriul 111

Criteriul 11o

unnamed

De asemenea, în cadrul galei aniversare, președintele AEC, Constantin-Alexandru Manda, și președintele ARACIP, Șerban Iosifescu, au semnat acordul cadru de colaborare dintre AEC și ARACIP, urmând ca în toamna acestui an să aibă loc prima acțiune comună, derularea unui studiu sociologic cu privire la problemele și nevoile elevilor din județul Constanța.

PROTOCOL

Mai mult decat atat, in semn de respect si de pretuire fata de activitatea acestei inimoase asociatii, domnul profesor dr. Daniel Mihai, profesor de vioara la CNA „Regina Maria” Constanta a oferit cu generozitate publicului prezent un micro-recital.

Dany PREFECTURA RECITAAL

Evenimentul s-a bucurat de o tinuta exemplara cat si de prezenta tuturor membrilor fondatori cat si a celor ce conduc destinele acestei asociatii!

STAFF

Pentru mai multe informații:
Constantin – Alexandru Manda – Președintele AEC – Tel.: 0732 094 664

Asociatia Elevilor din Constanta
Strada Steagului, Constanța, România

Constanța900376

Romania

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......