Criteriul National

COMUNICAT DE PRESĂ-AEC se declară îngrijorată de procentul scăzut de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, în județul Constanța.

iulie 09
22:08 2015

 

 

unnamed

Asociația Elevilor din Constanța se declară îngrijorată de procentul scăzut de promovabilitate al examenului de Bacalaureat, sesiune iunie-iulie 2015, în județul Constanța. Conform datelor oficiale, prezentate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, promovabilitatea la nivelul județului Constanța este de 54,8%, cu mult sub media națională, de 66,4%.

La nivelul întregii țări, cele mai mari procente  de promovabilitate s-au înregistrat în județele Cluj (82,18%), Brașvov (78,7%), Bacău (78,3%) și Sibiu (76,8%). Se poate observa faptul că cele mai mari procente de promovabilitate s-au obținut în județe în care investiția în educație este o prioritate.

Tragem un semnal de alarmă și afirmăm că aceste rezultate slabe se datorează lipsei interesului pentru educație al autorităților locale, precum și lipsei măsurilor sociale pentru stimularea elevilor, cum ar fi bursele.

Municipiul Constanța este printre singurele mari municipii din România care nu respectă prevederile art. 82 din Legea educației naționale nr. 1/2011, neacordând burse școlare. La finalul lunii aprilie a.c., Asociația Elevilor din Constanța a transmis Primăriei Municipiului Constanța și Consiliului Local Municipal Constanța o adresă, însoțiță de un proiect de hotărâre și o expunere de motive, prin care le solicitam respectarea legii și acordarea acestor burse pentru elevi.

Solicităm Primăriei Municipiului Constanța și Consiliului Local Municipal Constanța să acorde burșe școlare pentru elevi, așa cum prevede art. 82 din Legea educației naționale nr. 1/2011 și să adopte un proiect de hotărâre, în acest senes, pâna la începerea anului școlar 2015-2016. În caz contrar, Asociația Elevilor din Constanța se va adresa aparatului coercitiv al  statului, pentru restabilirea ordinii de drept.

“Rezultatele slabe ale județului Constanța la examenul de Bacalaureat și la cel de Evaluare Națională se află în relație de cauzalitate cu dezinteresul pentru educație al autorităților locale. Se poate observa, foarte clar, că județele unde educație reprezintă o prioritate au rezultate bune la examenele naționale. Situarea județului Constanța cu 11% sub media națională, trebuie să dea de gândit autorităților locale, care trebuie, în regim de urgență, să înceapă investiția în educație.” a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo