Criteriul National

COMUNICAT DE PRESĂ-AEC se declară îngrijorată de procentul scăzut de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, în județul Constanța.

iulie 09
22:08 2015

 

 

unnamed

Asociația Elevilor din Constanța se declară îngrijorată de procentul scăzut de promovabilitate al examenului de Bacalaureat, sesiune iunie-iulie 2015, în județul Constanța. Conform datelor oficiale, prezentate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, promovabilitatea la nivelul județului Constanța este de 54,8%, cu mult sub media națională, de 66,4%.

La nivelul întregii țări, cele mai mari procente  de promovabilitate s-au înregistrat în județele Cluj (82,18%), Brașvov (78,7%), Bacău (78,3%) și Sibiu (76,8%). Se poate observa faptul că cele mai mari procente de promovabilitate s-au obținut în județe în care investiția în educație este o prioritate.

Tragem un semnal de alarmă și afirmăm că aceste rezultate slabe se datorează lipsei interesului pentru educație al autorităților locale, precum și lipsei măsurilor sociale pentru stimularea elevilor, cum ar fi bursele.

Municipiul Constanța este printre singurele mari municipii din România care nu respectă prevederile art. 82 din Legea educației naționale nr. 1/2011, neacordând burse școlare. La finalul lunii aprilie a.c., Asociația Elevilor din Constanța a transmis Primăriei Municipiului Constanța și Consiliului Local Municipal Constanța o adresă, însoțiță de un proiect de hotărâre și o expunere de motive, prin care le solicitam respectarea legii și acordarea acestor burse pentru elevi.

Solicităm Primăriei Municipiului Constanța și Consiliului Local Municipal Constanța să acorde burșe școlare pentru elevi, așa cum prevede art. 82 din Legea educației naționale nr. 1/2011 și să adopte un proiect de hotărâre, în acest senes, pâna la începerea anului școlar 2015-2016. În caz contrar, Asociația Elevilor din Constanța se va adresa aparatului coercitiv al  statului, pentru restabilirea ordinii de drept.

“Rezultatele slabe ale județului Constanța la examenul de Bacalaureat și la cel de Evaluare Națională se află în relație de cauzalitate cu dezinteresul pentru educație al autorităților locale. Se poate observa, foarte clar, că județele unde educație reprezintă o prioritate au rezultate bune la examenele naționale. Situarea județului Constanța cu 11% sub media națională, trebuie să dea de gândit autorităților locale, care trebuie, în regim de urgență, să înceapă investiția în educație.” a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul