Criteriul National

Comunicat de presă al Asociației Studenților din Constanța

Comunicat de presă al Asociației Studenților din Constanța
aprilie 26
19:23 2016

universitateaovidius

În ședința Consiliului local de miercuri, 27 aprilie 2016, consilierii locali vor analiza un proiect de hotărâre care repară o eroare făcută în anul 2010, la propunerea primarului Radu Mazăre, prin care, contrar legii, nu au mai fost acordate subvenții Regiei de Transport în Comun Constanța astfel încât studenții să aibă 50% reducere la transportul local în comun.

Reamintim faptul că, în noiembrie 2013 elevii și studenții din Constanța au protestat față de nerespectarea legii educației de către autoritățile administrației publice locale. În anul 2014 s­a transmis o somație Primăriei Municipiului Constanța cu privire la nerespectarea legii și consecințele care pot urma. Deși primarul Radu Mazăre, în ședința consiliului local din 3 februarie 2014, a promis rezolvarea problemei într­-o lună, acest lucru nu s­a întâmplat până în prezent.

În urma plângerilor penale depuse de Asociația Elevilor din Constanța, în anul 2015 Consiliul local a aprobat reducerea tarifului cu 50%. Începând cu finalul anului 2015, studenții din Constanța au reînceput demersurile pentru respectarea legii prin participarea la ședințele de Consiliu local, dezbateri publice, petiții etc.

În ședința din luna februarie, majoritatea PSD, la îndemnul viceprimarului Decebal Făgădau, a respins un amendament prin care se asigura respectarea legii și în privința studenților. În urma acestei respingeri, studenții Cristian­George Farauanu și Constantin­Eduard Tănase, ambii studenți senatori aleși de colegii lor pentru a le reprezenta drepturile și interesele, au depus o plângere penală la DNA pentru abuz în serviciu (prejudiciul fiind de peste 1 milion de Euro).

Pe 15 aprilie, Consiliul Tineretului din România a solicitat, conform legii, o dezbatere publică pe acestă problemă. Solicitarea nu a fost satisfăcută până în prezent. Așadar, grație unor eforturi continue, în care tinerii constănțeni au fost nevoiți să se lupte cu încăpățânarea unor persoane care ocupă funcții de autoritate publică (primar, viceprimari, consilieri locali), probabil, începând de miercuri studenții constănțeni nu vor mai fi vătămați de autoritățile locale prin nesubvenționarea tarifului la transport în comun.Însă, din punct de vedere penal, hotărârea Consiliului local nu înseamnă decât epuizarea infracțiunii de abuz în serviciu și începerea cursului prescripției răspunderii penale pentru făptuitori.

Asociația Studenților din Constanța se va înființa pentru ca autoritățile să nu mai poată profita de eventuala dezbinare a studenților constănțeni și va fi formată inițial din foști lideri ai elevilor care acum au calitatea de studenți. ASC își propune să aibă un cuvânt în politicile locale pentru tineret, care în ultimii ani au lipsit cu desăvârșire.

Sursa foto : www.cugetliber.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește Asociației Studenților din Constanța

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo