Criteriul National

Comunicat de presă al deputatului Florin Gheorghe!

Comunicat de presă al deputatului Florin Gheorghe!
februarie 27
10:32 2016

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

 

Comunicat de presă

Stema_Camerei_Deputatilor

Bucureşti,  20 februarie 2016

 

Ref.  Florin Gheorghe – la Constanţa turismul se poate face cel puţin 8 luni pe an

 

Deputatul Florin Gheorghe nu înţelege de ce politicile privind dezvoltarea turismului din România sunt tratate cu un constant dispreţ sau superficialitate de către toate guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria: „Din anii 90 avem în Guvern un portfoliu al turismului şi, cu toate acestea, litoralul românesc primeşte mai puţini turişti ca în anii 90. Din această iarnă, mulţi şi-au pus speranţa că guvernul de tehnocraţi se va concentra serios pe probleme reale ale ţării. Personal, nu aşteptam ca acest guvern să facă minuni, însă speram ca specialiştii de la Bruxelles să definească măcar o strategie mai serioasă pe domeniu turismului, care să se aplice etapizat în următorii 3-5 ani. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar dezamăgirea noastră, a tuturor este extrem de mare. Singurii bani care se cheltuiesc astăzi pentru turism, ca şi în anii trecuţi, se duc tot în acele târguri sau expoziţii internaţionale de turism, în care standurile României sunt cel mai prost organizate, austere, deşi se cheltuie tot mai mulţi bani, iar aceste promovări ridicole fac mai mult rău decât bine imaginii turismului din ţara noastră. Ştim cu toţii că turismul este cel mai rapid generator de locuri de muncă şi dacă vrei să-l pui în mişcare trebuie să faci investiţii publice serioase pe care, din punct de vedere financiar, nu le pot susţine doar administraţiile locale.”

Florin Gheorghe

Deputatul UNPR Florin GHEORGHE consideră că prin investiţii publice bine concepute şi prin investiţii private stimulate fiscal de către Guvern, la Constanţa s-ar putea furniza servicii de turism cel puţin 8 luni pe an şi s-ar crea peste 50 mii de locuri de muncă permanente în numai 3 ani: „Ne este greu să acceptăm că bulgarii, grecii sau turcii reuşesc să ţină spaţiile turistice şi hotelurile deschise aproape tot timpul anului, chiar şi în anotimpul rece. La ei, oamenii merg pe litoral nu doar ca să facă baie în mare sau la plajă, ci merg şi ca să se distreze, să organizeze evenimente, competiţii sau să practice sporturi nautice sau de altă natură. La noi sezonul începe în cel mai bun caz în luna iunie, iar după jumătatea lei septembrie cea mai mare parte a litoralului este pustiu! Mie mi-e greu să accept că vecinii noştri pot, iar noi, care avem condiţii identice pe litoral nu reuşim să creăm locuri de muncă în această zonă. Eu cred că dacă le-am crea românilor condiţii decente şi competitive prin preţ şi calitate şi dacă se vor diversifica şi serviciile turistice, vom avea surpriza plăcută în care românii îşi vor petrece vacanţele acasă, în România, nu peste hotare. Dar asta este o opţiune a guvernelor, iar până acum nu am vreo emoţie că s-ar schimba ceva în favoarea litoralului românesc.  ”a mai adăugat Florin GHEORGHE, deputat UNPR.

 

 

Biroul de presă al deputatului

Florin GHEORGHE

Deputat UNPR

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo