Criteriul National

Comunicat de presă al deputatului Florin Gheorghe!

Comunicat de presă al deputatului Florin Gheorghe!
februarie 27
10:32 2016

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

 

Comunicat de presă

Stema_Camerei_Deputatilor

Bucureşti,  20 februarie 2016

 

Ref.  Florin Gheorghe – la Constanţa turismul se poate face cel puţin 8 luni pe an

 

Deputatul Florin Gheorghe nu înţelege de ce politicile privind dezvoltarea turismului din România sunt tratate cu un constant dispreţ sau superficialitate de către toate guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria: „Din anii 90 avem în Guvern un portfoliu al turismului şi, cu toate acestea, litoralul românesc primeşte mai puţini turişti ca în anii 90. Din această iarnă, mulţi şi-au pus speranţa că guvernul de tehnocraţi se va concentra serios pe probleme reale ale ţării. Personal, nu aşteptam ca acest guvern să facă minuni, însă speram ca specialiştii de la Bruxelles să definească măcar o strategie mai serioasă pe domeniu turismului, care să se aplice etapizat în următorii 3-5 ani. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar dezamăgirea noastră, a tuturor este extrem de mare. Singurii bani care se cheltuiesc astăzi pentru turism, ca şi în anii trecuţi, se duc tot în acele târguri sau expoziţii internaţionale de turism, în care standurile României sunt cel mai prost organizate, austere, deşi se cheltuie tot mai mulţi bani, iar aceste promovări ridicole fac mai mult rău decât bine imaginii turismului din ţara noastră. Ştim cu toţii că turismul este cel mai rapid generator de locuri de muncă şi dacă vrei să-l pui în mişcare trebuie să faci investiţii publice serioase pe care, din punct de vedere financiar, nu le pot susţine doar administraţiile locale.”

Florin Gheorghe

Deputatul UNPR Florin GHEORGHE consideră că prin investiţii publice bine concepute şi prin investiţii private stimulate fiscal de către Guvern, la Constanţa s-ar putea furniza servicii de turism cel puţin 8 luni pe an şi s-ar crea peste 50 mii de locuri de muncă permanente în numai 3 ani: „Ne este greu să acceptăm că bulgarii, grecii sau turcii reuşesc să ţină spaţiile turistice şi hotelurile deschise aproape tot timpul anului, chiar şi în anotimpul rece. La ei, oamenii merg pe litoral nu doar ca să facă baie în mare sau la plajă, ci merg şi ca să se distreze, să organizeze evenimente, competiţii sau să practice sporturi nautice sau de altă natură. La noi sezonul începe în cel mai bun caz în luna iunie, iar după jumătatea lei septembrie cea mai mare parte a litoralului este pustiu! Mie mi-e greu să accept că vecinii noştri pot, iar noi, care avem condiţii identice pe litoral nu reuşim să creăm locuri de muncă în această zonă. Eu cred că dacă le-am crea românilor condiţii decente şi competitive prin preţ şi calitate şi dacă se vor diversifica şi serviciile turistice, vom avea surpriza plăcută în care românii îşi vor petrece vacanţele acasă, în România, nu peste hotare. Dar asta este o opţiune a guvernelor, iar până acum nu am vreo emoţie că s-ar schimba ceva în favoarea litoralului românesc.  ”a mai adăugat Florin GHEORGHE, deputat UNPR.

 

 

Biroul de presă al deputatului

Florin GHEORGHE

Deputat UNPR

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro