Criteriul National

COMUNICAT DE PRESĂ! Am ajutat și vom ajuta și după Sărbători !

octombrie 12
15:29 2015

2

Stimate doamne, stimati domni,

Ieri a avu loc acțiunea ,,Ajută-l pe cel nevoiaș și după sărbători!” organizată de asociațiile Crucea Roșie, United Hands cât și Asociația Elevilor din Constanța. Reuniunea s-a facut ieri 11.oct ora 10 AM în fața sediunlui Crucea Roșie unde am distribuit cadourile în trei mașini și am stabilit ordinea vizitelor. Am vizitat satele Ciocârlia de Sus (fam Vacă), Lanuri (fam Neacșu si Alpetri), Mereni (fam Huțanu, fam Nițescu, fam Mușat și fam Toma).

Cele șapte familii vizitate au între șase și nouă copii. Vremea nu a fost un impediment pentru a îndeplini planul stabilit așa că am mers din casă în casă și am făcut o surpriză cu codouri celor mici spunându-le: ,,umblă vestea că sunteți cuminți”. Am discutat cu părinții,iar prof. dr. Daniel Mihai le-a cântat micuților, unii dintre ei probând vioara chiar pentru câteva minute . Am rămas plăcut surprinși de oferirea unei prime lecții de vioară ad hoc acestor copii nevoiași. Pentru cei mici a fost o bucurie, pentru reprezentanții asociațiilor au fost clipe grele deoarece am fost șocați să i vedem pe micuți în ce condiții grele locuiesc…

 

Supriza și mai mare a fost să vedem reacția localnicilor: ,,nu le mai dați nimic- fumează, beau alcool, nu merită nimic” spun unii cu răutate despre familiile unde cei mici trăiesc precum în poze precum și dumneavoastră observați.
Cum poți să blamezi părinții celor mici care de asemenea s-au născut probabil tot la marginea satului într-un bordei pentru că nu-și permit economic metode contraceptive sau pentru că își îneacă și ei amarul într-un pahar de vin sau o țigară? Eu îi cunosc foarte bine, sunt foarte puțini care consumă alcool regulat și oricum nu în cantitate excesivă. Nu doar ca este omenește să îi ajutăm pe cei mici, mai mult de atât, ei sunt sporul nostru demografic. La oraș, media copiilor per familie este puțin peste unu, fără acesta familii numeroase de la sat, orașele mari ar ajunge la dimensiunea unui sat peste câteva generații.
Ne plângem de scădere demografică și lăsăm pe acești micuți să moară de foame și frig așa cum s-a întâmplat anul trecut în familia Alpetri- com Lanurile ,acolo unde doi micuți au murit de pneumonie (reacția vecinilor cerându-li-se ajutor: ,,dacî am o zi bună, poate le dau o găleată de apă, atât”). În familie din păcate nu se mai cultivă aproape deloc simțul civic, iar la școală de asemenea nu suntem învățați poate lucrurile cele mai importante: să sprijinim aproapele, să iubim natura.
Ne plângem la oraș de traiul greu, dar la câteva zeci de kilometri de Constanța sunt oameni la limita supraviețurii! Trebuie să facem mai mult pentru ei până nu se vor întâmpla și alte tragedii și până când instituțiile de protecție socială și sistemul de educație vor funcționa mai bine. Pentru acest lucru trebuie să avem curajul să mergem și către administrație și politică.
Problemele de educație sunt grave, am cunoscut copii de 12-14 ani analfabeți și majoritatea părinților ne-au spus ca nu îi trimit la școală pentru că li se cer bani pentru manuale alternative și fondul clasei. Asociația Elevilor pregătește un memoriu pentru ministerul educație pe această temă.
Ne dorim să transmitem un mesaj comunității că trebuie să facem mai mult pentru acești oameni, trebuie să îi ajutăm cu adevărat. Există și altfel de campanii așa cum tot elevii constănțeni au amenajat grădini de legume pentru familii nevoiașe cât și locuri de joacă pentru cei mici.Și asta ar însemna poate o campanie umanitară de succes, să ,,îi învățăm să pescuiască”, nu doar sî strângem bani și să cumparăm mâncare pentru nevoiași.

 

Cele bune,

Andrei Chivu -voluntar Crucea Roșie, purtător de cuvânt al campaniei

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo