Comunicat de presă – Ministerul Educației aduce un afront reprezentării elevilor în Consiliul de administrație

august 14
15:44 2015

unnamedCOMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), organizația reprezentativă a elevilor din județul Constanța, constată cu dezamăgire faptul că Ministerul Educației și Cercetării Științifice a adus un afront reprezentării elevilor, aprobând ordinul nr. 4624, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, ieri, 07.08. a.c., prin care aprobă regulamentul privind palatele și cluburile copiilor, în care nu a fost menționat faptul că reprezentantul elevilor, care are capacitate deplină de exercițiu, participă la ședințele Consiliului de administrație, având un loc din cota rezervată părinților.

Suntem de părere că este deosebit de important ca reprezentantul elevilor să ia parte la ședințele Consiliului de administrație din cadrul palatelor copiilor, deoarece, ca beneficiar primar al actului educațional, trebuie ca acesta să ia parte la procesul de luare a deciziilor. Ca în orice altă unitate de învățământ, procesul de învățare trebuie centrat pe elev, beneficiarul primar, acest lucru fiind imposibil în condițiile nereprezentării acestora în procesul de decizie.

De asemenea, solicităm introducerea expresă în textul regulamentului a unei prevederi care să permită asociațiilor reprezentative ale elevilor să utilizeze, cu titlu gratuit, spațiile palatelor copiilor, în limita bazei materiale de care acestea dispun.

“Ca promotor principal al legii nr. 95/2015, prin care se reacordă dreptul de vot în Consiliul de administrație reprezentantului elevilor, AEC are obligația morală de a veghea la aplicarea acesteia. Sunt de părere că decizia ministrului educației reprezintă un afront adus spiritului deciziei luate de Parlamentul României în luna mai, în urma căreia elevii au devenit din nou reprezentați în Consiliile de administrație. Asociația Elevilor din Constanța solicită reprezentanților MECȘ punerea în acord, de urgență, a OMECȘ nr. 4624 cu prevederile legii nr. 95, lucru imperios necesar, în vederea asigurării aplicării prevederilor legale și a respectării ordinii de drept.” a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.

Constantin – Alexandru Manda – Președintele AEC – Tel.: 0732 094 664

Asociatia Elevilor din Constanta