COMUNICAT DE PRESĂ! PNL cere demisia actualului primar interimar al Constanţei!

aprilie 15
14:14 2016

Primăria Constanța alocă de 200 de ori mai mulți bani pentru publicitate decât Capitala țării!

PNL

Organizaţia Municipală a PNL Constanţa cere demisia viceprimarului Constanţei cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău care, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor şi preluate în mass-media, a cheltuit pentru publicitate şi reclamă, numai în lunile ianuarie şi februarie 2016, o sumă de aproape 600.000 de lei, cu mult peste sumele cheltuite de alte municipii din ţară şi de 200 de ori mai mult decât municipiul Bucureşti.

„Considerăm inadmisibil că, în timp ce primăria Constanţa se declară incapabilă să suporte subvenționarea transportului în comun pentru studenți, îşi permite să risipească în continuare banii publici către clienţii de casă ai PSD fără să ţină cont de nevoile reale ale oraşului care a ajuns în ruină. Dovadă acestei afirmaţii o fac cele două contracte care au înghiţit în lunile ianuarie şi februarie tot bugetul de publicitate al primăriei Constanţa şi anume: contractul de publicitate subsecvent nr. 18039/05.02.2016 al Acordului cadru de publicitate TV nr. 16652/04.02.2013, încheiat cu Soti Cable Neptun SRL, în valoare de 803.628 lei fără TVA, şi contractul subsecvent nr. 129326/11.09.2015 al Acordului subsecvent al acordului de publicitate presă nr. 110541/11.09.2011, încheiat cu SC Telegraf Advertising SRL, în valoare de 893.590 de lei, fără TVA.

În total, 1.697.218 lei, fără TVA, adică 379.954 euro, fără TVA, la cursul BNR de astăzi. Reamintim că pe parcursul anului trecut, societăţile Soti Cable Neptun (Neptun TV) şi Telegraf Advertising (editorul cotidianului Telegraf) administrate la acea dată, de omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost vizitate de procurorii DNA. Sorin Strutinsky a fost arestat pentru 30 de zile, pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă şi instigare la mai multe fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. În cazul SOTI, procurorii au desfăşurat percheziţii atât la studioul din Bucureşti, cât şi cel din Constanţa şi au cerut contractele încheiate de Soti Cable Neptun SRL cu diverşi parteneri în perioada 2007 – 2010.

La firma Telegraf Advertising, care editează cotidianul Telegraf, procurorii au cerut contracte încheiate de companie în perioada 2005 – 2015. Aşteptăm ca în termen de 5 zile, Decebal Făgădău să îşi prezinte demisia, aceasta fiind, în acest moment singură soluţie pentru a stopa corupţia care continuă să sufoce oraşul Constanţa. Totodată, în numele transparenţei cheltuielilor bugetare, cerem că Primăria să prezinte motivaţia acestor cheltuieli, respectiv tipul ştirilor plătite din bani publici pentru a fi siguri că nu suportăm din banii noştri reclamă electorală a PSD.”

Vergil Chițac, Președinte

Aprilie 2016

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte biroului de presă al PNL Constanţa !

Sursa foto : www.ultimelestiri.com