Criteriul National

COMUNICAT DE PRESĂ! PNL cere demisia actualului primar interimar al Constanţei!

COMUNICAT DE PRESĂ! PNL cere demisia actualului primar interimar al Constanţei!
aprilie 15
14:14 2016

Primăria Constanța alocă de 200 de ori mai mulți bani pentru publicitate decât Capitala țării!

PNL

 Organizaţia Municipală a PNL Constanţa cere demisia viceprimarului Constanţei cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău care, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor şi preluate în mass-media, a cheltuit pentru publicitate şi reclamă, numai în lunile ianuarie şi februarie 2016, o sumă de aproape 600.000 de lei, cu mult peste sumele cheltuite de alte municipii din ţară şi de 200 de ori mai mult decât municipiul Bucureşti.

„Considerăm inadmisibil că, în timp ce primăria Constanţa se declară incapabilă să suporte subvenționarea transportului în comun pentru studenți, îşi permite să risipească în continuare banii publici către clienţii de casă ai PSD fără să ţină cont de nevoile reale ale oraşului care a ajuns în ruină. Dovadă acestei afirmaţii o fac cele două contracte care au înghiţit în lunile ianuarie şi februarie tot bugetul de publicitate al primăriei Constanţa şi anume: contractul de publicitate subsecvent nr. 18039/05.02.2016 al Acordului cadru de publicitate TV nr. 16652/04.02.2013, încheiat cu Soti Cable Neptun SRL, în valoare de 803.628 lei fără TVA, şi contractul subsecvent nr. 129326/11.09.2015 al Acordului subsecvent al acordului de publicitate presă nr. 110541/11.09.2011, încheiat cu SC Telegraf Advertising SRL, în valoare de 893.590 de lei, fără TVA.

În total, 1.697.218 lei, fără TVA, adică 379.954 euro, fără TVA, la cursul BNR de astăzi. Reamintim că pe parcursul anului trecut, societăţile Soti Cable Neptun (Neptun TV) şi Telegraf Advertising (editorul cotidianului Telegraf) administrate la acea dată, de omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost vizitate de procurorii DNA. Sorin Strutinsky a fost arestat pentru 30 de zile, pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă şi instigare la mai multe fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. În cazul SOTI, procurorii au desfăşurat percheziţii atât la studioul din Bucureşti, cât şi cel din Constanţa şi au cerut contractele încheiate de Soti Cable Neptun SRL cu diverşi parteneri în perioada 2007 – 2010.

La firma Telegraf Advertising, care editează cotidianul Telegraf, procurorii au cerut contracte încheiate de companie în perioada 2005 – 2015. Aşteptăm ca în termen de 5 zile, Decebal Făgădău să îşi prezinte demisia, aceasta fiind, în acest moment singură soluţie pentru a stopa corupţia care continuă să sufoce oraşul Constanţa. Totodată, în numele transparenţei cheltuielilor bugetare, cerem că Primăria să prezinte motivaţia acestor cheltuieli, respectiv tipul ştirilor plătite din bani publici pentru a fi siguri că nu suportăm din banii noştri reclamă electorală a PSD.”

Vergil Chițac, Președinte

Aprilie 2016

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte biroului de presă al PNL Constanţa !

Sursa foto : www.ultimelestiri.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo