COMUNICAT DE PRESĂ! Şcoala cu organizația MARE NOSTRUM este mereu ALTFEL!

aprilie 19
14:22 2016

mare-nostrum-820x300

ŞCOALA cu organizația MARE NOSTRUM este mereu ALTFEL!

În programele de educație pentru dezvoltare durabilă, ONG Mare Nostrum are o experiență bine cunoscută. Fie că este vorba de monitorizarea deșeurilor de pe întreg litoralul românesc sau a delfinilor din Marea Neagră, de colectarea uleiului vegetal uzat sau de plantări de arbori, majoritatea voluntarilor organizației sunt copiii și tinerii din unitățile de învățământ.

Cu ocazia programului “Şcoala Altfel”, în perioada 18 – 22 aprilie 2015, ONG Mare Nostrum propune, anul acesta, o serie de activități derulate în incinta Cora Brătianu, în apropierea zonei Cora Verde, prin implicarea elevilor de la grădinițe și școli din Constanța și a voluntarilor Mare Nostrum. Organizația a pregătit diverse activități non-formale, care să pună în valoare creativitatea, talentul și să dezvolte noi competențe în rândul elevilor constănțeni.

Astfel, joi, pe 21 aprilie 2016, în intervalul 11.00 – 14.00, ecologiștii împreună cu voluntarii se vor întâlni cu zeci de elevi în Cora Brătianu, unde au pregătit 3 concursuri eco și ateliere de creație handmade unde aceștia vor învaţa să realizeze figurine marine reutilizând pet-urile, hârtia și alte materiale.

Pe 22 aprilie, tot în Cora Brătianu, în același interval orar, elevii își vor îmbogăți cunoștințele privind mediul înconjurător și vor socializa prin intermediul jocurilor de tip board games. Voluntarii Mare Nostrum vor coordona jocurile, le vor transmite elevilor mesaje eco și vor organiza trei concursuri (“Aruncă la coș”, “Colectarea selectivă” și “Postere tematice”) în spațiul Cora Verde, unde Cora Brătianu va oferi premii câștigătorilor acestor concursuri.

În cadrul programului “Şcoala Altfel”, elevii mai multor instituții de învățământ vor descoperi noutăți cu privire la delfinii din Marea Neagră și vor învăța despre reciclare, iar un grup de elevi, interesați de Campania “Adoptă un delfin”, ne vor vizita.

Educația pentru un mediu sănătos este responsabilitatea noastră și moștenirea pe care o lăsăm copiiilor noștri!

Echipa de comunicare Mare Nostrum: Cecilia Pătrăhău – Responsabil PR – mobile: +40740319631 Andra Frățilă – Responsabil PR – mobile: +40727388335 Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711 Phone/Fax: +40241/612422; +40341/407432 Web: http://marenostrum.us6.list-manage1.com/track/click?u=0806c749dde1dc0d0a346ae41&id=66da3e37ee&e=1a9dea27a1

Sursa foto : radioconstanta.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește echipei de comunicare a ONG ului Mare Nostrum!

Despre autor

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța