Criteriul National

COMUNICAT DE PRESĂ! Şcoala cu organizația MARE NOSTRUM este mereu ALTFEL!

COMUNICAT DE PRESĂ! Şcoala cu organizația MARE NOSTRUM este mereu ALTFEL!
aprilie 19
14:22 2016

mare-nostrum-820x300

                   ŞCOALA cu organizația MARE NOSTRUM este mereu ALTFEL!

 

În programele de educație pentru dezvoltare durabilă, ONG Mare Nostrum are o experiență bine cunoscută. Fie că este vorba de monitorizarea deșeurilor de pe întreg litoralul românesc sau a delfinilor din Marea Neagră, de colectarea uleiului vegetal uzat sau de plantări de arbori, majoritatea voluntarilor organizației sunt copiii și tinerii din unitățile de învățământ.

 

Cu ocazia programului “Şcoala Altfel”, în perioada 18 – 22 aprilie 2015, ONG Mare Nostrum propune, anul acesta, o serie de activități derulate în incinta Cora Brătianu, în apropierea zonei Cora Verde, prin implicarea elevilor de la grădinițe și școli din Constanța și a voluntarilor Mare Nostrum. Organizația a pregătit diverse activități non-formale, care să pună în valoare creativitatea, talentul și să dezvolte noi competențe în rândul elevilor constănțeni.

Astfel, joi, pe 21 aprilie 2016, în intervalul 11.00 – 14.00, ecologiștii împreună cu voluntarii se vor întâlni cu zeci de elevi în Cora Brătianu, unde au pregătit 3 concursuri eco și ateliere de creație handmade unde aceștia vor învaţa să realizeze figurine marine reutilizând pet-urile, hârtia și alte materiale.

Pe 22 aprilie, tot în Cora Brătianu, în același interval orar, elevii își vor îmbogăți cunoștințele privind mediul înconjurător și vor socializa prin intermediul jocurilor de tip board games. Voluntarii Mare Nostrum vor coordona jocurile, le vor transmite elevilor mesaje eco și vor organiza trei concursuri (“Aruncă la coș”, “Colectarea selectivă” și “Postere tematice”) în spațiul Cora Verde, unde Cora Brătianu va oferi premii câștigătorilor acestor concursuri.

În cadrul programului “Şcoala Altfel”, elevii mai multor instituții de învățământ vor descoperi noutăți cu privire la delfinii din Marea Neagră și vor învăța despre reciclare, iar un grup de elevi, interesați de Campania “Adoptă un delfin”, ne vor vizita.

Educația pentru un mediu sănătos este responsabilitatea noastră și moștenirea pe care o lăsăm copiiilor noștri!

Echipa de comunicare Mare Nostrum: Cecilia Pătrăhău – Responsabil PR – mobile: +40740319631 Andra Frățilă – Responsabil PR – mobile: +40727388335 Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711 Phone/Fax: +40241/612422; +40341/407432 Web: http://marenostrum.us6.list-manage1.com/track/click?u=0806c749dde1dc0d0a346ae41&id=66da3e37ee&e=1a9dea27a1

 

Sursa foto : radioconstanta.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește echipei de comunicare a ONG ului Mare Nostrum!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo