Criteriul National

COMUNICAT DE PRESĂ! Şcoala cu organizația MARE NOSTRUM este mereu ALTFEL!

COMUNICAT DE PRESĂ! Şcoala cu organizația MARE NOSTRUM este mereu ALTFEL!
aprilie 19
14:22 2016

mare-nostrum-820x300

                   ŞCOALA cu organizația MARE NOSTRUM este mereu ALTFEL!

 

În programele de educație pentru dezvoltare durabilă, ONG Mare Nostrum are o experiență bine cunoscută. Fie că este vorba de monitorizarea deșeurilor de pe întreg litoralul românesc sau a delfinilor din Marea Neagră, de colectarea uleiului vegetal uzat sau de plantări de arbori, majoritatea voluntarilor organizației sunt copiii și tinerii din unitățile de învățământ.

 

Cu ocazia programului “Şcoala Altfel”, în perioada 18 – 22 aprilie 2015, ONG Mare Nostrum propune, anul acesta, o serie de activități derulate în incinta Cora Brătianu, în apropierea zonei Cora Verde, prin implicarea elevilor de la grădinițe și școli din Constanța și a voluntarilor Mare Nostrum. Organizația a pregătit diverse activități non-formale, care să pună în valoare creativitatea, talentul și să dezvolte noi competențe în rândul elevilor constănțeni.

Astfel, joi, pe 21 aprilie 2016, în intervalul 11.00 – 14.00, ecologiștii împreună cu voluntarii se vor întâlni cu zeci de elevi în Cora Brătianu, unde au pregătit 3 concursuri eco și ateliere de creație handmade unde aceștia vor învaţa să realizeze figurine marine reutilizând pet-urile, hârtia și alte materiale.

Pe 22 aprilie, tot în Cora Brătianu, în același interval orar, elevii își vor îmbogăți cunoștințele privind mediul înconjurător și vor socializa prin intermediul jocurilor de tip board games. Voluntarii Mare Nostrum vor coordona jocurile, le vor transmite elevilor mesaje eco și vor organiza trei concursuri (“Aruncă la coș”, “Colectarea selectivă” și “Postere tematice”) în spațiul Cora Verde, unde Cora Brătianu va oferi premii câștigătorilor acestor concursuri.

În cadrul programului “Şcoala Altfel”, elevii mai multor instituții de învățământ vor descoperi noutăți cu privire la delfinii din Marea Neagră și vor învăța despre reciclare, iar un grup de elevi, interesați de Campania “Adoptă un delfin”, ne vor vizita.

Educația pentru un mediu sănătos este responsabilitatea noastră și moștenirea pe care o lăsăm copiiilor noștri!

Echipa de comunicare Mare Nostrum: Cecilia Pătrăhău – Responsabil PR – mobile: +40740319631 Andra Frățilă – Responsabil PR – mobile: +40727388335 Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711 Phone/Fax: +40241/612422; +40341/407432 Web: http://marenostrum.us6.list-manage1.com/track/click?u=0806c749dde1dc0d0a346ae41&id=66da3e37ee&e=1a9dea27a1

 

Sursa foto : radioconstanta.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește echipei de comunicare a ONG ului Mare Nostrum!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo