COMUNICAT DE PRESA! Ziua Europei in Constanța – Proiecte pentru Tineri prin #PrismaEU organizat de asociația GEYC!

mai 09
16:15 2015

Pe data de  9 mai 2015, de  Ziua Europei, la Constanta, asociatia GEYC a organizat un modul intensiv de comunicare și argumentare bazat pe competențe cheie la nivel european, intr-o modalitate originala si bazat pe educatia non-formala.

Prisma

Eveniment a fost găzduit de City HUB Constanţa (Stefan cel Mare în incinta Tomis Mall).

Activitatea s-a adresat elevilor interesați să își testeze și să dezvolte aceste competențe și a reprezentat un eveniment de diseminare de rezultate al proiectului european PRISMA European Network.

Modulul de Comunicare din cadrul SMARTER Academy continuă edițiile precedente cu un nou program de formare dedicat dezvoltării competențelor de comunicare și argumentare pentru tineri din orașul Constanța.

Participarea a fost gratuită şi permisă tinerilor înscrişi, cărora li s-a confirmat participarea.

Domnul Victor Coman in calitate de formator din partea asociatiei GEYC a asigurat buna desfasurare a evenimentului.

Precizez ca absolut toti participantii au fost interactivi si au fost recompensati cu un set de informatii utile. De asemenea acestia au obtinut la finalul evenimentului certificate de participare.

Din echipa GEYC RC au facut parte: Andreea Ilie, Cristiana Lucaci si Nicoleta Munteanu.

Evenimentul s-a bucurat de succes.

Sursa foto : https://www.facebook.com/events/1674053846148103/

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul