Criteriul National

Comunitara Gheorghe Carmen Daniela trimisa in judecata pentru fapte de coruptie si deputata traseista de Prahova – Gratiela Gavrilescu in vizorul DNA Structura Centrala (dosar nr 162/P/2019)

Comunitara Gheorghe Carmen Daniela trimisa in judecata pentru fapte de coruptie si deputata traseista de Prahova – Gratiela Gavrilescu in vizorul DNA Structura Centrala (dosar nr 162/P/2019)
martie 14
22:19 2020

Când, la începutul lunii februarie 2010, comunitara GHEORGHE CARMEN DANIELA a fost demisă din funcţie de primarul de atunci, Andrei Volosevici, pentru mai multe ilegalităţi printre care şi faptul că îşi dădea singură prime lunare de 1.000 de lei, mulţi au crezut că, în realitate, măsura ar fi fost una politică ori vreo hachiţă personală a edilului.

Că nu a fost aşa, chiar duduia a ţinut să dovedească ulterior, prin fapte, reieşind că ea este penală 100%.
Astfel, la Câmpina, a făcut ce ştie cel mai bine: infracţiuni.
Horia Tiseanu, primarul Câmpinei, a fost pus sub urmărire penală de DNA Ploieşti la 27 septembrie 2016 pentru abuz în serviciu şi luare de mită. În acelaşi dosar cu nr. 34/P/2016, procurorii anticorupţie au mai dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii Ecatrinescu Gheorghe, la data faptei director economic în cadrul Primăriei municipiului Câmpina, GHEORGHE CARMEN DANIELA, la data faptei director executiv la Poliţia Locală Câmpina şi Costin-Octavian Micu, reprezentant legal al unei societăţi comerciale, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. S-a reţinut că, în cursul anului 2014, inculpatul Horia Tiseanu, primar al municipiului Câmpina, beneficiind de ajutorul celor trei suspecţi, a dispus achiziţionarea unei maşini marca Opel Insignia, în scopul folosirii personale şi exclusive, cu încălcarea dispoziţiilor legale. Autoturismul a fost cumpărat din fondurile alocate Poliţiei Locale Câmpina, unitate fără personalitate juridică aflată în subordinea primarului, deoarece, conform prevederilor legale, Primăria Câmpina nu avea dreptul de a achiziţiona autoturisme pentru folosinţa proprie. „Pentru a păstra o aparenţă de legalitate, au fost întocmite două facturi pentru cumpărarea autoturismului, ambele emise de societatea reprezentată de suspectul Micu Costin-Octavian, în valoare totală de 131.600,66 lei (79.802,20+51.798,46 lei), echivalent al sumei de 29.654 euro. Ulterior, documentele respective au fost înregistrate în contabilitatea instituţiei publice în conturi separate, cu consecinţa aparentei respectări a pragului valoric legal de 18.000 de euro, în contextul în care s-a considerat că o achiziţie în această limită ar fi fost legală (este de menţionat că potrivit O.U.G. 34/2009, cu completările ulterioare, instituţiilor publice li se interzisese la acea dată însuşi dreptul de a achiziţiona autoturisme)”. În acest fel, s-a prejudiciat bugetul local, fiind totodată creat un folos necuvenit atât pentru primar, prin utilizarea nelegală a autovehiculului, cât şi pentru societatea reprezentată de suspectul Micu Costin-Octavian, achiziţia făcându-se cu încălcarea dispoziţiilor legale.
Şi, tot la Câmpina, când tanti GHEORGHE era director al Poliţiei Locale, îl avea ca angajat pe IOSIF LIVIU, care, deşi plătit din banii publici ai câmpinenilor, era, de fapt, şoferul personal al fostului ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, GRAŢIELA GAVRILESCU, fost ministru al Mediului şi … fost vicepremier în locul lui Daniel Constantin (te doare mintea ce cadre valoroase are alianţa PSD-ALDE!).
Pentru a-şi deconta serviciile de care a beneficiat, ministreasa de la aceea data, GRAŢIELA GAVRILESCU, a impus-o pe prietena sa devotată în funcţia de director general al Poliţiei Locale Ploieşti (pe 10 aprilie 2015), instituţie la care comunitara mai fusese şefă între 2005 şi februarie 2010.
“Astăzi, doamna viceprim-ministru Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ministrul Mediului, a primit vizita delegației Misiunii Economice a Ambasadei Israelului la București, condusă de Excelența Sa, doamna Ambasador Tamar Samash” posta pe pagina de socializare fata numitei GHEORGHE CARMEN DANIELA angajata in mod suspect in functia de consilier la Ministerul Mediului.
Iata doar doua aspecte (sunt mult mai multe) care sunt cercetate in prezent de catre DNA Structura Centrala, in dosarul 162/P/2019.
Dupa ce deputata traseista de Prahova – Gratiela Gavrilescu a fost numita ministru al Mediului, Apelor si Padurilor din partea partidului lui Tariceanu, a inceput sa se comporte ca un vataf al Ploiestiului si am prezentat in serialul „Increngătura politică ascunsa a gunoaielor/Mafia Deseurilor din Prahova” crima organizata si retelele de criminalitate economico-financiara patronate de aceasta, serial care va urma.
Iata ce declara ieri primarul din Floresti, Eugen David:
„Ruptura este veche și de notorietate în mediul politic. Poate fi surprinzătoare pentru oamenii din zonă deoarece nu am făcut tam-tam pe acest subiect. Totul a început atunci când soțul doamnei Gavrilescu a obținut, după 25 de ani, certificatul de revoluționar și a vrut să primească un teren pe raza comunei Florești unde, după cum spuneau oamenii bine informați, urma să fie amenajat un depozit de deșeuri. Actele sunt în Prefectură, eu am refuzat să le semnez și atunci au început presiunile. Imediat Primăria Măgureni ne-a acționat în instanță revendicând, în mod absolut surprinzător, terenul respectiv iar presiunile de toate felurile, inclusiv cele venite din partea Justiției și a instituțiilor de forță ale statului, au continuat în toți acești ani. Să știți că există un dosar la Parchetul General în care sunt cercetate aceste fapte, printre protagoniști fiind Grațiela Gavrilescu și Tiberiu Nițu, fostul procuror general și văr al doamnei deputat. Din ce am văzut în această perioadă, există un interes major al doamnei Gavrilescu pentru zona de deșeuri. O dovadă în acest sens este faptul că în timpul mandatelor de ministru al Mediului nu a vrut să închidă depozitul de la Băicoi, lucru care s-a întâmplat imediat după ce a părăsit postul. Poate îi va întreba cineva pe consilierii locali PNL din Băicoi din perioada USL-ului la ce presiuni și amenințări au fost supuși, cum le vorbea despre ambasadori și despre servicii secrete… Ca să fac o declarație în ton cu vremurile, pot să spun că doamna Gavrilescu a fost mai rea decât coronavirusul pentru Prahova, a amplificat problemele de mediu. Pot să vorbesc ore în șir despre rampa de la Vălenii de Munte, despre Termoelectrica, despre afacerile cu anumite rafinării”, ne-a declarat primarul comunei Florești, Eugen David.
Întrebat dacă există posibilitatea unei împăcări, primarul David a fost categoric. „Exclus. Mi-a fost greu să îi explic fetiței mele de ce nașa ei acționează de această manieră împotriva noastră. Copilul a avut cel mai mult de suferit. În plus, nu pot să omit faptul că, în ciuda tuturor laudelor sale, nu a sprijinit niciodată comuna Florești. Din contră, ne-a săpat pe unde a putut”, a încheiat Eugen David.
Se leaga/”pupa”, nu? Vom reveni. (Cristina T.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul