Criteriul National

Comunităţi locale, acţiuni necesare- Revenirea la administrația feminină ! Partea a Patra

Comunităţi locale, acţiuni necesare- Revenirea la administrația feminină ! Partea a Patra
martie 21
13:09 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

femei-700x336
Consecințele administrației masculine și la nivel local ne arată că trecerea la o viață mai bună o s-o găsim doar în visele noastre frumoase. Bărbații, în concret, nu sunt apți psihologic să se preocupe, cu prioritate , de asigurarea toturor, de buna desfășurare sau de aceea a asigura condițiile necesare pentru un trai decent. Pentru ei contează doar propria persoană, imaginea proprie și funcția care -i dă puterea și sentimentul că el este „Buricul Pământului „.Imediat ce ajunge la -Banul public- „își trage” o mașina bengoasă și o amantă focoasă  !
 
     În pofida acestor aparențe de om puternic, în spatele fiecărui bărbat stă o FEMEIE. De calitățile și defectele acesteia depinde modul cum „masculul cu funcție ” se comportă cu semenii săi cât și cu banul public.
  Dacă avem ghinionul că în „spatele”celui ales de noi ,Primar sau Președintele Consiliului Județean…  să fie o femeie care „iubește ” luxul și bogăția, îl va „seduce” în așa fel încât -banii noștri- vor ajunge în poșeta ei.
   Dacă avem noroc ca femeia din „spatele” -omului cu funcție publică – să fie onestă, cu respect și compasiune pentru ceilalți, orice tentativă a bărbatului de a -și însuși bani sau bunuri necuvenite va fi oprită.
  Nu putem rămâne la mâna hazardului, mai întâi de toate, lămurind faptul că tocmai așa zisa doză de hazard nu prea există. Este o cauză necunoscută încă, iar în al doilea rând , viata nu așteaptă și curge pe lângă lenea noastră de a gândi !
       SOLUȚIA este una simplă, logică ce necesită implicarea directă a femeilor în conducerea colectivității.
  Au dovedit că  fără ele viața nu-i posibilă; copii nu pot crește sănătoși. fericiți și educați. De asemenea,bărbatul nu poate trăi normal fără femeie, întreținerea gospodăriei și asigurarea hranei ar fi imposibilă iar starea de echilibru individual și la nivel de societate este în pericol etc
   În unele sectoare ale puterii de Stat, cum este Justiția, s-a reușit revenirea la o conducere majoritară feminina. Rezultatele dovedesc că este bine.
   În conducerea administrațiilor locale femeile sunt rare și…oarecum puse ca… model. E timpul ca FEMEILE să  conștientizeze că fără implicarea în viața publică , copiii, părinții și toți ceilalți o vor duce din ce în ce mai greu.Instinctul matern le conferă genetic forța de a schimba ceea ce merge greșit. Este exact ca în propria familie pe care o conduce efectiv și discret.
   Stimate Doamne, Mame, Fiice ! Preluati conducerea autorității locale spre binele tuturor ! ALEGERILE sunt singurul prilej democratic. Aveți inteligența și farmecul să le câștigați !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo