Criteriul National

Comunităţi locale, acţiuni necesare- Revenirea la administrația feminină ! Partea a Patra

Comunităţi locale, acţiuni necesare- Revenirea la administrația feminină ! Partea a Patra
martie 21
13:09 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

femei-700x336
Consecințele administrației masculine și la nivel local ne arată că trecerea la o viață mai bună o s-o găsim doar în visele noastre frumoase. Bărbații, în concret, nu sunt apți psihologic să se preocupe, cu prioritate , de asigurarea toturor, de buna desfășurare sau de aceea a asigura condițiile necesare pentru un trai decent. Pentru ei contează doar propria persoană, imaginea proprie și funcția care -i dă puterea și sentimentul că el este „Buricul Pământului „.Imediat ce ajunge la -Banul public- „își trage” o mașina bengoasă și o amantă focoasă  !
 
     În pofida acestor aparențe de om puternic, în spatele fiecărui bărbat stă o FEMEIE. De calitățile și defectele acesteia depinde modul cum „masculul cu funcție ” se comportă cu semenii săi cât și cu banul public.
  Dacă avem ghinionul că în „spatele”celui ales de noi ,Primar sau Președintele Consiliului Județean…  să fie o femeie care „iubește ” luxul și bogăția, îl va „seduce” în așa fel încât -banii noștri- vor ajunge în poșeta ei.
   Dacă avem noroc ca femeia din „spatele” -omului cu funcție publică – să fie onestă, cu respect și compasiune pentru ceilalți, orice tentativă a bărbatului de a -și însuși bani sau bunuri necuvenite va fi oprită.
  Nu putem rămâne la mâna hazardului, mai întâi de toate, lămurind faptul că tocmai așa zisa doză de hazard nu prea există. Este o cauză necunoscută încă, iar în al doilea rând , viata nu așteaptă și curge pe lângă lenea noastră de a gândi !
       SOLUȚIA este una simplă, logică ce necesită implicarea directă a femeilor în conducerea colectivității.
  Au dovedit că  fără ele viața nu-i posibilă; copii nu pot crește sănătoși. fericiți și educați. De asemenea,bărbatul nu poate trăi normal fără femeie, întreținerea gospodăriei și asigurarea hranei ar fi imposibilă iar starea de echilibru individual și la nivel de societate este în pericol etc
   În unele sectoare ale puterii de Stat, cum este Justiția, s-a reușit revenirea la o conducere majoritară feminina. Rezultatele dovedesc că este bine.
   În conducerea administrațiilor locale femeile sunt rare și…oarecum puse ca… model. E timpul ca FEMEILE să  conștientizeze că fără implicarea în viața publică , copiii, părinții și toți ceilalți o vor duce din ce în ce mai greu.Instinctul matern le conferă genetic forța de a schimba ceea ce merge greșit. Este exact ca în propria familie pe care o conduce efectiv și discret.
   Stimate Doamne, Mame, Fiice ! Preluati conducerea autorității locale spre binele tuturor ! ALEGERILE sunt singurul prilej democratic. Aveți inteligența și farmecul să le câștigați !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo