Criteriul National

Comunităţi locale. Acţiuni necesare- Tinerii Partea a Treia

Comunităţi locale. Acţiuni necesare- Tinerii     Partea a Treia
martie 19
07:43 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

heart

Pregătirea candidaturilor pentru alegerile locale, dupa cum arată componența „echipelor”, nu include și participarea  tinerilor la actul de conducere .
  De ce ?
Puțini s-au întrebat și foarte puțini au căutat și răspunsul.
Seniorii „politicii locale” spun că va veni și vremea lor !
Tinerii , ocupați cu divertismentul și,unii, putini, ca „actori” în tristul spectacol al libertinajului, nu se arată interesați de ziua de mâine. Finanțarea este asigurată necondiționat de către parinți, cei care vor realiza prea târziu că nu au ținut echilibrul dintre ordine și libertate, contribuind astfel la „risipirea” viitorului copilului lor. Vor da vina pe regimul politic ! Alții sunt de vină !
 
  TINERI ! IMPLICAȚI-VĂ !
tineri
Aveți o bogăție unică : entuziasmul, bunătatea spontană, setea de acțiune și energii atât de generoase. Vă puteți dărui cu bucurie Conducerii vieții comunității !
  Nu ați suferit deformarea vieții și corupția.Inima vă este deschisă și sunteți sensibili la durerea celorlalți.
 
   Reușita activității autorității locale pentru cetățeni depinde de implicarea voastră! 
 
   Concret, conlucrați cu ceilalți care sunt de bună credință și cu experiență; organizați-vă, având în frunte un grup „Cap limpede” și concepeți impreuna obiectivele de care au nevoie concetățenii ; cereți candidaților înscriși în cursa electorală să-și asume aceste IMPERATIVE și asigurați-vă că le vor traduce în practică dacă vor fi aleși. 

  Rețineți vă rog !  Numai în situații deosebite , așa cum sunt fluctuațiile electorale în democrație, puteți proba calitățile și exigențele voastre ! Voi sunteți omenirea de mâine ! 

   Demonstrați celor care vă ignoraă, că aveți forța, știința și buna-credință să-i determinați pe cei „aleși” să reprezinte cu adevărat interesele tuturor și ale fiecăruia în parte !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo