Criteriul National

Comunităţi locale -Porția de Echilibru necesar… Partea a Şaptea

Comunităţi locale -Porția de Echilibru necesar… Partea a Şaptea
martie 25
14:10 2016
   

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

echilibru

ECHILIBRUL-cheia ordinii interioare și exterioare.
 
  I.Așa , ca pe la noi !
 
   Mulți  își consacră timpul altora, nu în acțiuni umanitare, Ci pentru a ști cât mai multe despre viața celorlalți, pe care îi vede ca virtuali inamici și cauza propriei nereușite. Frământări de genul : Nu înțeleg de ce el/ea a reușit și eu nu ? E ceva necurat la mijloc !
   Pentru nefericirea tuturor, nu se opresc la aceasta „dezbatere locală”, o extind și, văzând că nu au rezolvat „cazul „, cei mai „ambițiosi” trec la -Sportul național- DELAȚIUNEA ! Până-n 1989 , practicau acest sport câteva milioane.Năravul din fire , n-are lecuire !
  Nu ar fi o catastrofă națională dacă am trai mai bine și în armonie. Cei care se preocupă de alții, o fac de frică, vor să amâne cât mai mult momentul când le va veni rândul, pentru ca din aceeași - pradă comună- au luat și ei. Uită că există și deviza : „Toarnă, toarnă, până ai s-ajungi în apă !”
Esti stiut ca atunci cand cineva nu te lasa sa traiesti , dedicandu-si timpul tie, iesirea din stransoare este sa-i dai de lucru. Asa, nu va mai avea timp de tine.
   Astfel de vremuri trăim ! Nu folosesc nimanui. Climatul de neîncredere stopează orice inițiativă.
 
   II. „Dincolo „de noi…
 
Preocuparea excesivă a țărilor democratice , în ultimii 20 de ani, de viața popoarelor arabe,cu un alt gen de civilizație milenară, a determinat ca unii autointitulați „reprezentanți ” , ai acestor comunități  „să se preocupe „de viața europenilor.S-a declanșat și este la vedere „războiul”dintre civilizații,după cum este numit în presa străina.
Chiar nu știam că orice reacție are, mai devreme sau mai târziu, o contrareacție ! Culegi ceea ce semeni !
                           
Atât în viața fiecărui om, cât și în viața comunităților, națiunilor, echilibrul dintre haos și ordine este foarte fragil.
  E nevoie urgentă de găsirea soluțiilor pentru revenirea la ECHILIBRU. Cumpătare în Toate !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo