Criteriul National

Comunităţi locale -Porția de Echilibru necesar… Partea a Şaptea

Comunităţi locale -Porția de Echilibru necesar… Partea a Şaptea
martie 25
14:10 2016
   

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

echilibru

ECHILIBRUL-cheia ordinii interioare și exterioare.
 
  I.Așa , ca pe la noi !
 
   Mulți  își consacră timpul altora, nu în acțiuni umanitare, Ci pentru a ști cât mai multe despre viața celorlalți, pe care îi vede ca virtuali inamici și cauza propriei nereușite. Frământări de genul : Nu înțeleg de ce el/ea a reușit și eu nu ? E ceva necurat la mijloc !
   Pentru nefericirea tuturor, nu se opresc la aceasta „dezbatere locală”, o extind și, văzând că nu au rezolvat „cazul „, cei mai „ambițiosi” trec la -Sportul național- DELAȚIUNEA ! Până-n 1989 , practicau acest sport câteva milioane.Năravul din fire , n-are lecuire !
  Nu ar fi o catastrofă națională dacă am trai mai bine și în armonie. Cei care se preocupă de alții, o fac de frică, vor să amâne cât mai mult momentul când le va veni rândul, pentru ca din aceeași - pradă comună- au luat și ei. Uită că există și deviza : „Toarnă, toarnă, până ai s-ajungi în apă !”
Esti stiut ca atunci cand cineva nu te lasa sa traiesti , dedicandu-si timpul tie, iesirea din stransoare este sa-i dai de lucru. Asa, nu va mai avea timp de tine.
   Astfel de vremuri trăim ! Nu folosesc nimanui. Climatul de neîncredere stopează orice inițiativă.
 
   II. „Dincolo „de noi…
 
Preocuparea excesivă a țărilor democratice , în ultimii 20 de ani, de viața popoarelor arabe,cu un alt gen de civilizație milenară, a determinat ca unii autointitulați „reprezentanți ” , ai acestor comunități  „să se preocupe „de viața europenilor.S-a declanșat și este la vedere „războiul”dintre civilizații,după cum este numit în presa străina.
Chiar nu știam că orice reacție are, mai devreme sau mai târziu, o contrareacție ! Culegi ceea ce semeni !
                           
Atât în viața fiecărui om, cât și în viața comunităților, națiunilor, echilibrul dintre haos și ordine este foarte fragil.
  E nevoie urgentă de găsirea soluțiilor pentru revenirea la ECHILIBRU. Cumpătare în Toate !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo