Criteriul National

Comunităţi locale. Promisiuni şi acţiuni necesare Partea a Doua

Comunităţi locale. Promisiuni şi acţiuni necesare Partea a Doua
martie 17
09:15 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

Isteria supravegherii tehnice a cuprins conştiinţa multora dintre autorităţi !

 

banksy-gchq-1200

  Valurile care se fac pe aceasta temă sunt provocate de cei care au fost, au anumite dubii că ar fi fost sau se aşteptă la o astfel de  „dovadă „. 
De fapt ce invocă aceste „victime”?
Se vrea , retroactiv publicării Deciziei Curţii Constituţionale, constatarea nulităţii Proceselor -verbale de supraveghere tehnică, proba în cauză penală. Consecinţa ar fi , în opinia lor,  revizuirea hotărârilor definitive sau desfiinţarea probelor esenţiale administrate în faza de urmărire penală în procesele aflate încă pe rol. Vedem o fugă de raspundere penală, trecând şi peste zicala adaptată : „Hoţul prins , nu mai e negustor cinstit”.
   Soluţia legală ce se poate  da acestor încercări disperate de a scăpa de pedeapsă, am arătat-o într-un material anterior.
   De reţinut : până la data publicării Deciziei Curţii Constituţionale. ,supravegherea tehnică în baza mandatului judecătorului este perfect legală( chiar efectuată de alte organe de specialitate).Legea de procedură penală a fost modificata prin O.U.G, În acord cu  DeciziA C.C, şi ,spre disperarea unora, atât Decizia cât şi O.U.G au fost publicate în aceiaşi zi ăn Monitorul Oficial. Concluzia reiese şi la vederea „producătorilor de valuri”în numele libertăţii lor.
    Oamenii oneşti , din toate categoriile sociale şi de toate vârstele, nu au de ce să se teamă ca organele de urmărire penală folosesc pentru strângerea probelor -supraveherea tehnică- în condiţiile legii.
  Cine planifică săvârşirea de infracţiuni trebuie să ştie că are toate şansele „să pice pe tehnică”, cu atât mai mult cu cât a „scăpat ” destule indicii că îşi apropie banii publici.
     Închei cu o expresie potrivită acestei chestiuni ce sună cam aşa : „Hoţul strigă … hoţul ! „
Sursa foto : https://www.amnesty.org.uk/uk
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo