Criteriul National

Comunităţi locale. Promisiuni şi acţiuni necesare Partea a Doua

Comunităţi locale. Promisiuni şi acţiuni necesare Partea a Doua
martie 17
09:15 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

Isteria supravegherii tehnice a cuprins conştiinţa multora dintre autorităţi !

 

banksy-gchq-1200

  Valurile care se fac pe aceasta temă sunt provocate de cei care au fost, au anumite dubii că ar fi fost sau se aşteptă la o astfel de  „dovadă „. 
De fapt ce invocă aceste „victime”?
Se vrea , retroactiv publicării Deciziei Curţii Constituţionale, constatarea nulităţii Proceselor -verbale de supraveghere tehnică, proba în cauză penală. Consecinţa ar fi , în opinia lor,  revizuirea hotărârilor definitive sau desfiinţarea probelor esenţiale administrate în faza de urmărire penală în procesele aflate încă pe rol. Vedem o fugă de raspundere penală, trecând şi peste zicala adaptată : „Hoţul prins , nu mai e negustor cinstit”.
   Soluţia legală ce se poate  da acestor încercări disperate de a scăpa de pedeapsă, am arătat-o într-un material anterior.
   De reţinut : până la data publicării Deciziei Curţii Constituţionale. ,supravegherea tehnică în baza mandatului judecătorului este perfect legală( chiar efectuată de alte organe de specialitate).Legea de procedură penală a fost modificata prin O.U.G, În acord cu  DeciziA C.C, şi ,spre disperarea unora, atât Decizia cât şi O.U.G au fost publicate în aceiaşi zi ăn Monitorul Oficial. Concluzia reiese şi la vederea „producătorilor de valuri”în numele libertăţii lor.
    Oamenii oneşti , din toate categoriile sociale şi de toate vârstele, nu au de ce să se teamă ca organele de urmărire penală folosesc pentru strângerea probelor -supraveherea tehnică- în condiţiile legii.
  Cine planifică săvârşirea de infracţiuni trebuie să ştie că are toate şansele „să pice pe tehnică”, cu atât mai mult cu cât a „scăpat ” destule indicii că îşi apropie banii publici.
     Închei cu o expresie potrivită acestei chestiuni ce sună cam aşa : „Hoţul strigă … hoţul ! „
Sursa foto : https://www.amnesty.org.uk/uk
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo