Criteriul National

Comunităţi locale. Promisiuni şi acţiuni necesare Partea Întâi

Comunităţi locale. Promisiuni şi acţiuni necesare  Partea Întâi
martie 17
08:56 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

camin-batrani

   Promisiunile care se vor face alegătorilor ar trebui să fie dintre acelea care privesc chiar existenţa lor.Mă refer, în special,  la viaţa celor ajunşi la vârsta pensionării.
   Vârsta a treia vine la pachet cu NEPUTINŢA. Tot mai mulţi din această categorie sunt părăsiţi , cu voie sau de nevoie de copii care abia se descurcă pentru ei.  COMUNITATEA locală se rezumă la contabilitatea şi dirijarea ajutorului social , bani veniţi de la buget.
   În aceste condiţii , foarte mulţi bătrâni ar fi fericiţi dacă ar putea locui la o CASĂ COMUNĂ,un nou cămin pentru ei,  unde să li se asigure un trai decent ,contra cost.
   
Viitoarele administraţii  judeţene şi locale, presedintele C.J şi Primăriile să-şi unească eforturile pentru : 
                I.  a construi din fondurile publice, inclusiv europene, în fiecare judeţ cel puţin cinci „Case de Retragere ” pentru cei de vârsta a treia .
   Conditţi  : 
 1. fiecare rezident care doreşte sa se „retragă ” aici sa plăteasca 1000 de lei/ lunar , sumă care să rămână fixă pe durata şederii;
  2.persoanele apte de muncă, ce primesc ajutor social să presteze orele legale de muncă la aceste Case;
  3. un procent de 2% din impozitul plătit de locuitorii unităţii administrative să fie virat in contul -CASEI 
 
   II. Înfiinţarea de asociaţii non-profit pentru ajutorarea, contra cost , a persoanelor devenite neputincioase. Aici s-ar include şi pregătirea asistenţilor sociali pentru îngrijirea la domiciliu, activităţi gospodăreşti sau chiar agricole.
  Dacă vei căuta azi o persoană care să te ajute în gospodărie sau pentru îngrijirea bătrânilor , fie nu vei găsi, fie nu se pricep şi nu prezintă nicio garanţie.
                              
  Prin realizarea unor astfel de propuneri oamenii vor putea spune că noile AUTORITĂŢI lucrează în interesul Comunităţii , iar traiul fără muncă va fi „amintire”. 
 
   Dorim ca FAPTELE să fie  MARTORII dumneavoastră !
Sursa foto : psnews.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro