Criteriul National

Comunităţi locale. Promisiuni şi acţiuni necesare Partea Întâi

Comunităţi locale. Promisiuni şi acţiuni necesare  Partea Întâi
martie 17
08:56 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

camin-batrani

   Promisiunile care se vor face alegătorilor ar trebui să fie dintre acelea care privesc chiar existenţa lor.Mă refer, în special,  la viaţa celor ajunşi la vârsta pensionării.
   Vârsta a treia vine la pachet cu NEPUTINŢA. Tot mai mulţi din această categorie sunt părăsiţi , cu voie sau de nevoie de copii care abia se descurcă pentru ei.  COMUNITATEA locală se rezumă la contabilitatea şi dirijarea ajutorului social , bani veniţi de la buget.
   În aceste condiţii , foarte mulţi bătrâni ar fi fericiţi dacă ar putea locui la o CASĂ COMUNĂ,un nou cămin pentru ei,  unde să li se asigure un trai decent ,contra cost.
   
Viitoarele administraţii  judeţene şi locale, presedintele C.J şi Primăriile să-şi unească eforturile pentru : 
                I.  a construi din fondurile publice, inclusiv europene, în fiecare judeţ cel puţin cinci „Case de Retragere ” pentru cei de vârsta a treia .
   Conditţi  : 
 1. fiecare rezident care doreşte sa se „retragă ” aici sa plăteasca 1000 de lei/ lunar , sumă care să rămână fixă pe durata şederii;
  2.persoanele apte de muncă, ce primesc ajutor social să presteze orele legale de muncă la aceste Case;
  3. un procent de 2% din impozitul plătit de locuitorii unităţii administrative să fie virat in contul -CASEI 
 
   II. Înfiinţarea de asociaţii non-profit pentru ajutorarea, contra cost , a persoanelor devenite neputincioase. Aici s-ar include şi pregătirea asistenţilor sociali pentru îngrijirea la domiciliu, activităţi gospodăreşti sau chiar agricole.
  Dacă vei căuta azi o persoană care să te ajute în gospodărie sau pentru îngrijirea bătrânilor , fie nu vei găsi, fie nu se pricep şi nu prezintă nicio garanţie.
                              
  Prin realizarea unor astfel de propuneri oamenii vor putea spune că noile AUTORITĂŢI lucrează în interesul Comunităţii , iar traiul fără muncă va fi „amintire”. 
 
   Dorim ca FAPTELE să fie  MARTORII dumneavoastră !
Sursa foto : psnews.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo