Criteriul National

Comunităţi locale -” Reflectare… ” Partea a Şasea

Comunităţi locale -” Reflectare… ” Partea a  Şasea
martie 24
20:33 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

super

Pe tine, OMULE, cine te-ntreaba ?

Fiecare alearga, alearga mereu, catre o tinta in miscare, un fel de linie a Orizontului…
Suntem ca un arc , strans sau in extensie, de parca altcineva nevazut il manuie cum vrea el.Uneori chiar o face !
Si, atunci, cum ramane cu Liberul Arbitru despre fiecare a fost „informat” ca ne-ar apartine .ALEGEREA este a noastra, dar va fi benefica numai atunci cand avem cunostintele de a distinge intre Bine si Rau. Alegi ce stii mai bine ! Fiecare dupa posibilitati …
Fara VOINTA de a cunoaste cat mai multe variante din care sa alegi pe aceea care ti se poriveste, asa la intamplare , un altul va alege pentru tine, iar tu vei crede ca a fost vointa ta. Procedezi astfel pentru ca e cel mai usor si , pentru moment, nu vezi consecintele alegerii.

Vrei mereu ca altii sa faca ce ar vrea Sufletul tau. Intr-un tarziu, afli ca ai asteptat degeaba. Celalalti, unii chiar de langa tine, au „agenda ” lor, se folosesc subtil si de Liberul tau Arbitru si te lasa „fericit” cu iluzia libertatii de alegere.
Reaminteste-ti ca fiecare se naste, traieste si moare singur. Voieste si actioneaza sa-ti creezi singur Binele pe care il doresti, fara a leza pe ceilalti ! Limiteaza-ti Dorintele la puterea ta, in locul si vremea in care ti-a fost dat sa traiesti !
Esti inzestrat cu toate fortele pentru a te intreba si gasi calea de a trai in armonie cu tine insuti , dar si cu ceilalti .Filtreaza informatiile care ti se „livreaza”si vezi de ce ti-au fost date , fara sa le ceri. Nu astepta de la ceilalti ceea ce Tu poti face !

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo