Criteriul National

Comunităţi locale -” Reflectare… ” Partea a Şasea

Comunităţi locale -” Reflectare… ” Partea a  Şasea
martie 24
20:33 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

super

Pe tine, OMULE, cine te-ntreaba ?

Fiecare alearga, alearga mereu, catre o tinta in miscare, un fel de linie a Orizontului…
Suntem ca un arc , strans sau in extensie, de parca altcineva nevazut il manuie cum vrea el.Uneori chiar o face !
Si, atunci, cum ramane cu Liberul Arbitru despre fiecare a fost „informat” ca ne-ar apartine .ALEGEREA este a noastra, dar va fi benefica numai atunci cand avem cunostintele de a distinge intre Bine si Rau. Alegi ce stii mai bine ! Fiecare dupa posibilitati …
Fara VOINTA de a cunoaste cat mai multe variante din care sa alegi pe aceea care ti se poriveste, asa la intamplare , un altul va alege pentru tine, iar tu vei crede ca a fost vointa ta. Procedezi astfel pentru ca e cel mai usor si , pentru moment, nu vezi consecintele alegerii.

Vrei mereu ca altii sa faca ce ar vrea Sufletul tau. Intr-un tarziu, afli ca ai asteptat degeaba. Celalalti, unii chiar de langa tine, au „agenda ” lor, se folosesc subtil si de Liberul tau Arbitru si te lasa „fericit” cu iluzia libertatii de alegere.
Reaminteste-ti ca fiecare se naste, traieste si moare singur. Voieste si actioneaza sa-ti creezi singur Binele pe care il doresti, fara a leza pe ceilalti ! Limiteaza-ti Dorintele la puterea ta, in locul si vremea in care ti-a fost dat sa traiesti !
Esti inzestrat cu toate fortele pentru a te intreba si gasi calea de a trai in armonie cu tine insuti , dar si cu ceilalti .Filtreaza informatiile care ti se „livreaza”si vezi de ce ti-au fost date , fara sa le ceri. Nu astepta de la ceilalti ceea ce Tu poti face !

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro