Criteriul National

Comunități locale.Timpul „Schimbării” Partea a Noua

Comunități locale.Timpul „Schimbării”  Partea a Noua
martie 27
15:22 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

Alegerea de a schimba modul de a gândi!
echilibru-inteligenta-emotionala
 
    Majoritatea dintre noi nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă în viața noastră, în localitatea în care trăim. Criticăm totul și, cu nemulțumiri din ce în ce mai multe, o luăm de la capăt în fiecare zi.
   Obiceiul este de foarte mult timp și refuzăm să vedem vreo schimbare în bine.Ne consolăm zicând: -Asta este – !
   Felul nostru de a înțelege realitatea și a ne raporta la aceasta este unul falimentar. Ieșirea din impas înseamnă să începem a gândi constructiv: se poate și altfel !
   Iată un mod de a gândi constructiv :
Să acceptam realitatea exterioară așa cum este, fără a fi de acord cu modul cum se manifestă în viața noastră. Având acest punct de plecare ,să reclădim o altă Realitate, mai întâi  în mintea noastră, să o exprimăm și față de ceilalți „nemulțumiți”,dornici de înnoire, și , ÎMPREUNĂ să găsim soluții pentru schimbarea din exterior.
  Veți spune că asta-i teorie, am tot auzit din astea…
Exemplele lămuresc. 
Drumul din localitatea dumneavoastră este inundat și plin de aluviuni după fiecare ploaie mai serioasă. NU vom mai critica și aștepta ca Primăria „în sensibilitatea ei ” să rezolve singura problema.  Vom merge în echipă la Primar și îi vom impune convocarea urgentă a Consiliului și adoptarea unei hotărâri prin care fiecare gospodărie să fie obligată, sub „sabia”unor amenzi mobilizatoare,să-și curețe șanțul și locurile de scurgerea apei și să le mențină în stare bună. Să fie refăcut corespunzător canalul de colectare a apelor pluviale, chiar de noi, riveranii drumului.Nu plecăm de la Primărie până când, primarul, consilierii ți aparatul tehnic nu pornesc la munca organizată , împreună cu noi. Cine refuză să-și aducă aportul va suporta consecințele .
 
  Vă amintiți că o astfel de organizare și mobilizare să se fi petrecut în localitatea dumneavoastră ?
 
 Nu există MINUNI. Minunile le fac oamenii concreți, eu, tu, noi, organizați și cu respect față de muncă. 
Oricâte alegeri locale vor veni , dacă nu înțelegem că prima schimbare trebuie să aibă loc în mintea noastră, urmată de schimbarea realității exterioare, ne vom afunda în nemulțumiri, lucruri făcute la întâmplare și inutile. „Aleșii” nu vor lucra pentru comunitate, ci pentru interesul personal.
 
   Haideți să facem primul pas catre o gândire rodnică !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro