Criteriul National

Comunități locale.Timpul „Schimbării” Partea a Noua

Comunități locale.Timpul „Schimbării”  Partea a Noua
martie 27
15:22 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

Alegerea de a schimba modul de a gândi!
echilibru-inteligenta-emotionala
 
    Majoritatea dintre noi nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă în viața noastră, în localitatea în care trăim. Criticăm totul și, cu nemulțumiri din ce în ce mai multe, o luăm de la capăt în fiecare zi.
   Obiceiul este de foarte mult timp și refuzăm să vedem vreo schimbare în bine.Ne consolăm zicând: -Asta este – !
   Felul nostru de a înțelege realitatea și a ne raporta la aceasta este unul falimentar. Ieșirea din impas înseamnă să începem a gândi constructiv: se poate și altfel !
   Iată un mod de a gândi constructiv :
Să acceptam realitatea exterioară așa cum este, fără a fi de acord cu modul cum se manifestă în viața noastră. Având acest punct de plecare ,să reclădim o altă Realitate, mai întâi  în mintea noastră, să o exprimăm și față de ceilalți „nemulțumiți”,dornici de înnoire, și , ÎMPREUNĂ să găsim soluții pentru schimbarea din exterior.
  Veți spune că asta-i teorie, am tot auzit din astea…
Exemplele lămuresc. 
Drumul din localitatea dumneavoastră este inundat și plin de aluviuni după fiecare ploaie mai serioasă. NU vom mai critica și aștepta ca Primăria „în sensibilitatea ei ” să rezolve singura problema.  Vom merge în echipă la Primar și îi vom impune convocarea urgentă a Consiliului și adoptarea unei hotărâri prin care fiecare gospodărie să fie obligată, sub „sabia”unor amenzi mobilizatoare,să-și curețe șanțul și locurile de scurgerea apei și să le mențină în stare bună. Să fie refăcut corespunzător canalul de colectare a apelor pluviale, chiar de noi, riveranii drumului.Nu plecăm de la Primărie până când, primarul, consilierii ți aparatul tehnic nu pornesc la munca organizată , împreună cu noi. Cine refuză să-și aducă aportul va suporta consecințele .
 
  Vă amintiți că o astfel de organizare și mobilizare să se fi petrecut în localitatea dumneavoastră ?
 
 Nu există MINUNI. Minunile le fac oamenii concreți, eu, tu, noi, organizați și cu respect față de muncă. 
Oricâte alegeri locale vor veni , dacă nu înțelegem că prima schimbare trebuie să aibă loc în mintea noastră, urmată de schimbarea realității exterioare, ne vom afunda în nemulțumiri, lucruri făcute la întâmplare și inutile. „Aleșii” nu vor lucra pentru comunitate, ci pentru interesul personal.
 
   Haideți să facem primul pas catre o gândire rodnică !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo