Criteriul National

Comunităţi locale -” Zi pe nume , ca să-ți spun ! ” Partea a Cincea

Comunităţi locale -” Zi pe nume , ca să-ți spun ! ” Partea a Cincea
martie 23
22:49 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

logo

„La început a fost Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu…”, adică o Forță și o înțelepciune infinită.Cam așa este și astăzi. Celebrul și inspiratul Nikola Tesla a lăsat posterității următoarele remarci -” totul este energie, vibrație, frecvență…”

    A venit vremea să înțelegem „Cuvântul” ! 
Existăm ca indivizi numai dacă am primit un nume. Ceva nenumit cu un Cuvânt- îl tratăm ca pe ceva inexistent.Totul există în raport de „CUVÂNT „.
  Așa se explică cum anume tocmai scrierile antice care depozitau Cunoașterea ancestrală, fie au fost distruse, fie ascunse, păzite cu strășnicie. Aveau prea multe „Cuvinte „!
  CUVÂNTUL este cea mai redutabilă armă . 
A nu se confunda Cuvântul cu vorbele, limbajul nostru curent, comunicarea utilă și inofensivă.
  Dintotdeauna, Puterea a avut grijă de Cuvânt  pentru „a nu tulbura liniștea noastră” ! La noi,preventiv, s- au înființat organisme care veghează la „Cuvânt”, cum ar fi C.N.A. Pentru „Binele” nostru , cuvintele, din vorbirea curentă, se pot elimina, limita, direcționa, adăuga la fondul nostru principal lexical.Să fie C.P.
 
  Cu toate acestea , cine ne impiedică să avem ingeniozitatea și curajul de a spune lucrurilor pe NUME, chiar cu cuvintele „oferite ” la liber de „Împărăția Pământească „?
   Noi , care am crezut ca știința de carte ne dă puterea de a ne adapta creativ la viață, dar ne ascundem dupa -Cuvintele- : nu putem face nimic, ne luptăm cu morile de vânt ! Așadar, „Cuvântul”, forța lui, o folosim pentru a dezerta din  lupta care este chiar în desfășurare  !
 
   Să ne reamintim : Constituția ne-a consacrat și nouă „Cuvântul „. De știința noastră depinde să cunoaștem rostul adevărat al cuvintelor și să le folosim pentru ocrotirea drepturilor și libertăților noastre .
  Fiecare cu Agenda lui : Puterea cu „Cuvântul „ei; NOI cu „Cuvintele „noastre , arme care , frecvent, hotărăsc în mare măsură…cine-i Puterea !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !
   

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro