Criteriul National

Comunităţi locale -” Zi pe nume , ca să-ți spun ! ” Partea a Cincea

Comunităţi locale -” Zi pe nume , ca să-ți spun ! ” Partea a Cincea
martie 23
22:49 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

logo

„La început a fost Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu…”, adică o Forță și o înțelepciune infinită.Cam așa este și astăzi. Celebrul și inspiratul Nikola Tesla a lăsat posterității următoarele remarci -” totul este energie, vibrație, frecvență…”

    A venit vremea să înțelegem „Cuvântul” ! 
Existăm ca indivizi numai dacă am primit un nume. Ceva nenumit cu un Cuvânt- îl tratăm ca pe ceva inexistent.Totul există în raport de „CUVÂNT „.
  Așa se explică cum anume tocmai scrierile antice care depozitau Cunoașterea ancestrală, fie au fost distruse, fie ascunse, păzite cu strășnicie. Aveau prea multe „Cuvinte „!
  CUVÂNTUL este cea mai redutabilă armă . 
A nu se confunda Cuvântul cu vorbele, limbajul nostru curent, comunicarea utilă și inofensivă.
  Dintotdeauna, Puterea a avut grijă de Cuvânt  pentru „a nu tulbura liniștea noastră” ! La noi,preventiv, s- au înființat organisme care veghează la „Cuvânt”, cum ar fi C.N.A. Pentru „Binele” nostru , cuvintele, din vorbirea curentă, se pot elimina, limita, direcționa, adăuga la fondul nostru principal lexical.Să fie C.P.
 
  Cu toate acestea , cine ne impiedică să avem ingeniozitatea și curajul de a spune lucrurilor pe NUME, chiar cu cuvintele „oferite ” la liber de „Împărăția Pământească „?
   Noi , care am crezut ca știința de carte ne dă puterea de a ne adapta creativ la viață, dar ne ascundem dupa -Cuvintele- : nu putem face nimic, ne luptăm cu morile de vânt ! Așadar, „Cuvântul”, forța lui, o folosim pentru a dezerta din  lupta care este chiar în desfășurare  !
 
   Să ne reamintim : Constituția ne-a consacrat și nouă „Cuvântul „. De știința noastră depinde să cunoaștem rostul adevărat al cuvintelor și să le folosim pentru ocrotirea drepturilor și libertăților noastre .
  Fiecare cu Agenda lui : Puterea cu „Cuvântul „ei; NOI cu „Cuvintele „noastre , arme care , frecvent, hotărăsc în mare măsură…cine-i Puterea !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !
   

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul