Criteriul National

Comunităţi locale -” Zi pe nume , ca să-ți spun ! ” Partea a Cincea

Comunităţi locale -” Zi pe nume , ca să-ți spun ! ” Partea a Cincea
martie 23
22:49 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

logo

„La început a fost Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu…”, adică o Forță și o înțelepciune infinită.Cam așa este și astăzi. Celebrul și inspiratul Nikola Tesla a lăsat posterității următoarele remarci -” totul este energie, vibrație, frecvență…”

    A venit vremea să înțelegem „Cuvântul” ! 
Existăm ca indivizi numai dacă am primit un nume. Ceva nenumit cu un Cuvânt- îl tratăm ca pe ceva inexistent.Totul există în raport de „CUVÂNT „.
  Așa se explică cum anume tocmai scrierile antice care depozitau Cunoașterea ancestrală, fie au fost distruse, fie ascunse, păzite cu strășnicie. Aveau prea multe „Cuvinte „!
  CUVÂNTUL este cea mai redutabilă armă . 
A nu se confunda Cuvântul cu vorbele, limbajul nostru curent, comunicarea utilă și inofensivă.
  Dintotdeauna, Puterea a avut grijă de Cuvânt  pentru „a nu tulbura liniștea noastră” ! La noi,preventiv, s- au înființat organisme care veghează la „Cuvânt”, cum ar fi C.N.A. Pentru „Binele” nostru , cuvintele, din vorbirea curentă, se pot elimina, limita, direcționa, adăuga la fondul nostru principal lexical.Să fie C.P.
 
  Cu toate acestea , cine ne impiedică să avem ingeniozitatea și curajul de a spune lucrurilor pe NUME, chiar cu cuvintele „oferite ” la liber de „Împărăția Pământească „?
   Noi , care am crezut ca știința de carte ne dă puterea de a ne adapta creativ la viață, dar ne ascundem dupa -Cuvintele- : nu putem face nimic, ne luptăm cu morile de vânt ! Așadar, „Cuvântul”, forța lui, o folosim pentru a dezerta din  lupta care este chiar în desfășurare  !
 
   Să ne reamintim : Constituția ne-a consacrat și nouă „Cuvântul „. De știința noastră depinde să cunoaștem rostul adevărat al cuvintelor și să le folosim pentru ocrotirea drepturilor și libertăților noastre .
  Fiecare cu Agenda lui : Puterea cu „Cuvântul „ei; NOI cu „Cuvintele „noastre , arme care , frecvent, hotărăsc în mare măsură…cine-i Puterea !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !
   

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo