Criteriul National

Concert umanitar la CNMB – SOLIDARITATE ÎN PRAG DE SĂRBĂTOARE!

decembrie 17
09:28 2015

 

 

Stimate doamne, stimați domni,
Doresc sa va comunic cateva informatii in legatura cu spectacolul umanitar intitulat ,,Solidaritate in Prag de Sarbatoare”  ce va avea loc joi 17 decembrie in sala Coriolan a Colegiului National Mircea cel Batranincepand cu ora 18:30.
fundal
Initiativa acestui concert are la baza mesajul nostru de solidaritate pe care dorim sa il transmitem comunitatii in legatura cu numeroasele cazuri sociale pe care le cunoastem atat la oras cat mai ales in satele dobrogene. Se intampla prea multe tragedii si din pacate asistam la un regres al educatiei civice in majoritatea comunitatilor din judet. Facem tot posibilul sa strangem randurile pentru a-i ajuta pe nevoiasi si pentru a trage un semnal de alarma in legatura cu aceste situatii. Artistii: Elisa Baciu – pian, profesorii Daniel Mihai si Fanica Mihai, corul Colegiului Mircea cel Batran dirijat de profesorul Sabin Nicolaina vor incanta publicul timp de o ora si jumatate si va transmite speram noi sentimentul comuniunii de care avem mare nevoie pentru a-i sprijinii pe cei afati in necaz.

Familia Miron, departe si de marginea Navodariului, traiseste in conditii greu de imaginat. Au fost parasiti de tatal lor in urma cu sapte ani, inundatiile le-a luat casa in urma cu zece ani (preotul Cezar a reconstruit o parte din ea) iar mama celor trei copii a avut un accident de tren in urma cu 12 ani. De atunci se chinuie cu un handicap locomotor foarte dureros. Copiii sunt deosebit de respectuosi si cu rezultate foarte bune la invatatura. Dna Olga Stanculescu ii sprijina lunar in ultimii doi ani si micutii o intampina cu flori si poezii la fiecare vizita.

Dupa spectacol vom admira lucrarile donatie ale pictoritei Oana Unciuleanu si vom dezbate la o mica receptie in holul salii de spectacol noi strategii pentru actiuni de intr-ajutoarea si impresii despre concert.

In urma acestui concert, depunem tot efortul pentru a achizitiona o proteza de picior pentru dna Miron Rodica si pentru a amenaja curtea si gardul familiei. Este nevoie de mana de barbat pentru reamenajarea spatiului de locuit, este o minune cum au spravietuit cei patru in aceste conditii pana in prezent. Ei vor prezenti la spectacol.

Intrarea la concert este libera, o cutie pentru donatii va fi pozitionata discret, noi ne dorim in primul rand sa avem cat mai multi spectatori. Ei pot aduce de aemenea jucarii si carti noi sau folosite pe care noi le vom colecta si le vom distribui micutilor nevoiasi de la sate.
organizatori: Crucea Roșie – director Carmen Lungu si asociația Simplu – președinte Adrian Dumitrascu
Cele bune,
coordonator –  Andrei Chivu
0729 469 848

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo