Criteriul National

Concert umanitar la CNMB – SOLIDARITATE ÎN PRAG DE SĂRBĂTOARE!

decembrie 17
09:28 2015

 

 

Stimate doamne, stimați domni,
Doresc sa va comunic cateva informatii in legatura cu spectacolul umanitar intitulat ,,Solidaritate in Prag de Sarbatoare”  ce va avea loc joi 17 decembrie in sala Coriolan a Colegiului National Mircea cel Batranincepand cu ora 18:30.
fundal
Initiativa acestui concert are la baza mesajul nostru de solidaritate pe care dorim sa il transmitem comunitatii in legatura cu numeroasele cazuri sociale pe care le cunoastem atat la oras cat mai ales in satele dobrogene. Se intampla prea multe tragedii si din pacate asistam la un regres al educatiei civice in majoritatea comunitatilor din judet. Facem tot posibilul sa strangem randurile pentru a-i ajuta pe nevoiasi si pentru a trage un semnal de alarma in legatura cu aceste situatii. Artistii: Elisa Baciu – pian, profesorii Daniel Mihai si Fanica Mihai, corul Colegiului Mircea cel Batran dirijat de profesorul Sabin Nicolaina vor incanta publicul timp de o ora si jumatate si va transmite speram noi sentimentul comuniunii de care avem mare nevoie pentru a-i sprijinii pe cei afati in necaz.

Familia Miron, departe si de marginea Navodariului, traiseste in conditii greu de imaginat. Au fost parasiti de tatal lor in urma cu sapte ani, inundatiile le-a luat casa in urma cu zece ani (preotul Cezar a reconstruit o parte din ea) iar mama celor trei copii a avut un accident de tren in urma cu 12 ani. De atunci se chinuie cu un handicap locomotor foarte dureros. Copiii sunt deosebit de respectuosi si cu rezultate foarte bune la invatatura. Dna Olga Stanculescu ii sprijina lunar in ultimii doi ani si micutii o intampina cu flori si poezii la fiecare vizita.

Dupa spectacol vom admira lucrarile donatie ale pictoritei Oana Unciuleanu si vom dezbate la o mica receptie in holul salii de spectacol noi strategii pentru actiuni de intr-ajutoarea si impresii despre concert.

In urma acestui concert, depunem tot efortul pentru a achizitiona o proteza de picior pentru dna Miron Rodica si pentru a amenaja curtea si gardul familiei. Este nevoie de mana de barbat pentru reamenajarea spatiului de locuit, este o minune cum au spravietuit cei patru in aceste conditii pana in prezent. Ei vor prezenti la spectacol.

Intrarea la concert este libera, o cutie pentru donatii va fi pozitionata discret, noi ne dorim in primul rand sa avem cat mai multi spectatori. Ei pot aduce de aemenea jucarii si carti noi sau folosite pe care noi le vom colecta si le vom distribui micutilor nevoiasi de la sate.
organizatori: Crucea Roșie – director Carmen Lungu si asociația Simplu – președinte Adrian Dumitrascu
Cele bune,
coordonator –  Andrei Chivu
0729 469 848

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo