Criteriul National

Condamnați la contaminare- Pamflet

Condamnați la contaminare- Pamflet
martie 30
19:46 2020

received_213932783246755

În vremurile sumbre pe care le traversăm datorită inamicului invizibil COVID-19, îşi face loc angoasa şi anxietatea prin panica întreţinută şi de către mass-media care ţine morţiş să ne aducă la cunoştinţă oră de oră numărul infectaţilor, izolaţilor şi al celor aflaţi în carantină, al celor morţi sau vindecaţi (într-un număr infim, desigur!).
Mă veţi considera atipic, desigur, dar nu pot să nu mă întreb a mia oară cui foloseşte semănarea fricii în rândul populaţiei care şi aşa se afundă tot mai mult în criză?
Oricât ai fi de tare şi de sănătos din punct de vedere psihic, te zgâlţâie din ţâţâni atmosfera de incertitudine în ceea ce priveşte viitorul tău apropiat, dar mai ales al apropiaţilor tăi.
Văzând la televizor harababura de nedescris din spitalele noastre în care înseşi cadrele medicale sunt secerate de virusul ucigaş, botezat pompos COVID-19, nu poţi să nu te întrebi dacă mâine nu vei fi tu următorul. Infectat, izolat, carantinat, decedat. Amuţeşti, desigur, şi te înspăimântă acest gând, dar în acelaşi timp realizezi că eşti la mâna hazardului.
« Rămâneţi în case ! », sună îndemnul autorităţilor, dar nu ai garanţia că poştaşul care îţi aduce pensia nu este purtător asimptomatic al virusului ucigaş. Sau lăptarul care îţi aduce laptele săptămânal şi care prin natura muncii sale vine, volens, nolens, în contact cu atâtea personae nu este foarte bine asemenea.
Iar exemplele ar putea continua.
Chiar! Să presupunem că, fiind pensionar, nu mergi la cumpărături pentru a nu te expune, dar faci comandă la o firmă de catering pentru un prânz. Nu vii în contact cu furnizorul ce livrează? Nu plăteşti cash dacă nu ai card? Doar se ştie că tocmai pensionarii, care sunt cei mai predispuşi şi vulnerabili, nu au carduri. Şi se zice că banii ar fi infectaţi. Trecând prin atâtea mâini, chiar e plauzibilă teoria.
Aşadar, oricum am suci-o şi am învârti-o, suntem condamnaţi la CONTAMINARE. Mai devreme sau mai târziu, contează? Important este că în această luptă surdă nu există învinşi şi nici învingători. Să se imunizeze pupulaţia prin contactul cu virusul, parcă aşa proclama Boris Johnson la izbucnirea epidemiei. Va fi crezând, probabil, că graniţa Brexit îl apără. El însuşi contaminat acum, anunţă că situaţia se va înrăutăţi. No comment!
Dă, Doamne, să mă înşel, dar după cum se răspândeşte acest virus blestemat şi după cum seceră zeci de mii de vieţi zilnic, este greu de estimat evoluţia sa în viitor. Mai ales că, se pare, între timp a suferit mutaţii faţă de tulpina iniţială. Şi dacă la început se zicea că sunt predispuse a-l contacta persoanele în vârstă şi care au şi diferite boli asociate, astăzi asistăm la o explozie de îmbolnăviri în rândul persoanelor tinere.
Există varianta optimistă potrivit căreia, odată cu încălzirea vremii, nenorocitul îşi va micşora agresivitatea, dar şi supoziţia că în toamnă va reveni în forţă.
În faţa atâtor informaţii care de care mai alarmiste şi contradictorii cum să ne păstrăm cumpătul şi să nu intrăm în PANICĂ? Cred că soluţia ar fi să ne cufundăm în lectură sau să facem tot ceea ce ne rupe de lumea dezlănţuită.
Şi dacă acum câtva timp v-aş fi îndemnat să rămâneţi conectaţi la realitate, cu picioarele pe pământ, cum se spune, azi, când realitatea ne încearcă atât de greu, îndemnul meu este acela de a evada.
EVADAŢI! EVADAŢI! EVADAŢI!
Evadaţi în orice preocupare vă face plăcere! Rezolvaţi integrame! Ascultaţi muzică! Jucaţi-vă cu copilul sau plimbaţi câinele în jurul casei! Dacă aveţi talent, scrieţi! Aveţi acum tot timpul la dispoziţie. Pregătiţi un dejun sau o cină pentru iubit (ă)!
Aplecaţi-vă asupra propriei persoane, reflectaţi, meditaţi în linişte, rugaţi-vă, dar mai ales gândiţi pozitiv pentru a atrage asupra voastră şi asupra întregii planete energia pozitivă!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul