Criteriul National

Condiții pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții pentru Fonduri Europene Măsura 4.1.1 POC

Condiții pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții pentru Fonduri Europene Măsura 4.1.1 POC
decembrie 13
18:57 2021

Finanțările nerambursabile reprezintă una dintre cele mai bune măsuri pentru dezvoltarea unei afaceri. Astfel, ideile cu adevărat bune și care vor ajuta nu doar afacerea, ci și comunitatea sunt răsplătite cu anumite sume de bani, în funcție de disponibilitate și de caracteristicile proiectului. 

Una dintre Finanțările Europene ce pot fi contractate începând cu anul viitor (cel mai probabil din ianuarie 2022) este Măsura 4.1.1 POC. Aceasta se adresează IMM-urilor care în anul 2020 au înregistrat o scădere a cifrei de afaceri față de anul 2019. În cele ce urmează, îți vom prezenta pe scurt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții în vederea obținerilor Fondurilor Europene Nerambursabile, prin Măsura 4.1.1 POC. 

În primul rând, trebuie să știi că finanțarea este cuprinsă între 50.000 și 1.000.000 euro, condiția fiind să nu se depășească valoarea de 5x Cifra de Afaceri înregistrată în 2019. Măsura POC 4.1.1. Investiții în Activități Productive se adresează IMM-urilor care au înregistrat în anul 2020 o scădere a cifrei de afaceri cu minim 5% față de 2019. De aceea, fondurile din această etapă nu pot fi accesate de societăți nou înființate, ci numai de cele înființate până la cel târziu 31.12.2018. 

În afară de scăderea cifrei de afaceri în anul 2020, solicitanții POC 4.1.1 – aplica pentru masura 4.1.1 trebuie să mai îndeplinească și alte condiții, cum ar fi ca reprezentantul legal să nu fi fost condamnat în ultimii 3 ani prin hotărâre definitivă pentru comiterea unei fapte de natură profesională. De asemenea, nu sunt acceptate nici proiectele provenite de la societăți ale cărui reprezentant legal a fost implicat în fapte de corupție, fraudă, activități ilegale în detrimentul intereselor financiare ale Uniunii Europene. Mai sunt și alte condiții pe care reprezentantul legal trebuie să le îndeplinească, însă cel mai bine este să consulți Ghidul Solicitantului și să descoperi toate criteriile de eligibilitate. 

În cazul în care nu știi sigur dacă te încadrezi în condițiile ce trebuie îndeplinite, cel mai bine este să apelezi la un consultant care îți va oferi toate informațiile necesare. Este foarte important să ai alături un specialist care te va ajuta nu doar să afli dacă ești eligibil pentru a solicita fonduri europene nerambursabile prin Măsura 4.1.1 POC, dar și pentru a-ți întocmi dosarul și pentru a-l depune. 

Dacă proiectul este unul de succes și de interes și va fi aprobat, atunci vei avea nevoie de consultanță pentru următorii pași, respectiv pentru implementarea proiectului și monitorizarea acestuia. Cheltuirea fondurilor nu este atât de simplă precum pare, astfel că va trebui să completezi numeroase documente justificative și de asemenea furnizorii de produse și servicii trebuie aleși în funcție de mai multe criterii. 

Toate aceste lucruri pot fi mult mai ușoare dacă ai alături un consultant care îți va explica fiecare etapă în parte. Astfel, scapi de emoții și te asiguri că proiectul tău va avea șanse reale pentru a beneficia de finanțare. 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul