Criteriul National

Confectiile metalice utilizate in definirea balustradelor si a gardurilor

Confectiile metalice utilizate in definirea balustradelor si a gardurilor
ianuarie 23
12:15 2017

Alegerea celei mai bune balustrade din fier forjat pentru locuinta ta poate face diferenta in ceea ce priveste aspectul total si design-ul. Cu ajutorul acestor materiale ai posibilitatea de a transforma o curte obisnuita intr-una spectaculoasa, facand alegerea potrivita in ceea ce priveste balustradele alese.

Fie ca sunt folosite in interior, fie in exterior, principalul lor rol pe care il indeplinesc balustradele realizate cu fier forjat este cel functional, de a veni ca o bariera care ne impiedica sa cadem de la inaltimi mari. Totodata, oamenii au inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentie rolului estetic, care este foarte important pentru ca are abilitatea de a schimba intreaga orientare si viziune a locuintei. Este foarte important sa stii ca locuinta ta capata personalitate si stil si reuseste sa se remarce in randul celorlalte locuinte.

Tocmai de aceea, din ce in ce mai multi producatori au lansat pe piata produse din materiale care mai de care mai rezistente si mai atractive si modele din cele mai diverse, ce reusesc sa contureze un cadru foarte placut si o atmosfera pe masura.

Aceeasi strategie este valabila si in cazul gardurilor din  fier forjat, disponibile aici. Ele ne inconjoara gradina si, pe langa rolul functional, au un rol estetic bine definit. In functie de cultura in care ne plasam, putem sa vorbim despre garduri fier forjat de mica si mare inaltime. In Romania, se folosesc in special cele inalte, care impiedica trecatorul sa vada in interiorul curtii.

Materialul joaca un rol important, astfel ca el trebuie sa fie rezistent, dar sa si permita eventuale modificari si modele. Care sunt tipurile de materiale utilizate pentru a infrumuseta orice locuinta?

Otel – unul dintre cele mai comune materiale de constructie. Are durabilitatea specifica unui metal, insa este sensibil la rugina. Expunerea constanta la aer si la fenomene naturale diverse va duce la ruginirea lui. Acest lucru poate compromite integritatea si proiectarea structural – estetica.

Aluminiu – se potriveste mult mai bine decat otelul in spatiile deschise. Poate rezista la conditii meteorologice aspre si nu are nevoie de prea multa intretinere. Pentru mentenanta este nevoie doar de un strat de pulbere de intretinere, care functioneaza ca o pelicula de protectie.

Fier forjat – sunt perfecte pentru casele cu un design special. Dispun de multe ori de fisuri ornamentale, care urmaresc un design special si care sunt foarte bine sincronizate. Sunt frumoase dar au aceeasi problema ca balustradele din otel pentru ca sunt mai greu de intretinut si in timp, pot rugini.

Alegerea o vei face in functie de preferintele proprii si in functie de criteriile pe care ti le impui. Daca pentru unele persoane, costul nu este o problema, pentru altele, s-ar putea ca acesta sa reprezinte un criteriu definitoriu in alegerea balustradei si a gardului potrivit pentru locuinta lui.

Cei mai multi insa, pun pe primul loc aspectul si, de aceea, aleg sa achizitioneze produse rezistente si durabile, cu diverse modele si ornamentatii, care sa acorde un plus de personalitate locuintei si sa ii transfere din caracterul celor care locuiesc acolo.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro