Criteriul National

Confectiile metalice utilizate in definirea balustradelor si a gardurilor

Confectiile metalice utilizate in definirea balustradelor si a gardurilor
ianuarie 23
12:15 2017

Alegerea celei mai bune balustrade din fier forjat pentru locuinta ta poate face diferenta in ceea ce priveste aspectul total si design-ul. Cu ajutorul acestor materiale ai posibilitatea de a transforma o curte obisnuita intr-una spectaculoasa, facand alegerea potrivita in ceea ce priveste balustradele alese.

Fie ca sunt folosite in interior, fie in exterior, principalul lor rol pe care il indeplinesc balustradele realizate cu fier forjat este cel functional, de a veni ca o bariera care ne impiedica sa cadem de la inaltimi mari. Totodata, oamenii au inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentie rolului estetic, care este foarte important pentru ca are abilitatea de a schimba intreaga orientare si viziune a locuintei. Este foarte important sa stii ca locuinta ta capata personalitate si stil si reuseste sa se remarce in randul celorlalte locuinte.

Tocmai de aceea, din ce in ce mai multi producatori au lansat pe piata produse din materiale care mai de care mai rezistente si mai atractive si modele din cele mai diverse, ce reusesc sa contureze un cadru foarte placut si o atmosfera pe masura.

Aceeasi strategie este valabila si in cazul gardurilor din  fier forjat, disponibile aici. Ele ne inconjoara gradina si, pe langa rolul functional, au un rol estetic bine definit. In functie de cultura in care ne plasam, putem sa vorbim despre garduri fier forjat de mica si mare inaltime. In Romania, se folosesc in special cele inalte, care impiedica trecatorul sa vada in interiorul curtii.

Materialul joaca un rol important, astfel ca el trebuie sa fie rezistent, dar sa si permita eventuale modificari si modele. Care sunt tipurile de materiale utilizate pentru a infrumuseta orice locuinta?

Otel – unul dintre cele mai comune materiale de constructie. Are durabilitatea specifica unui metal, insa este sensibil la rugina. Expunerea constanta la aer si la fenomene naturale diverse va duce la ruginirea lui. Acest lucru poate compromite integritatea si proiectarea structural – estetica.

Aluminiu – se potriveste mult mai bine decat otelul in spatiile deschise. Poate rezista la conditii meteorologice aspre si nu are nevoie de prea multa intretinere. Pentru mentenanta este nevoie doar de un strat de pulbere de intretinere, care functioneaza ca o pelicula de protectie.

Fier forjat – sunt perfecte pentru casele cu un design special. Dispun de multe ori de fisuri ornamentale, care urmaresc un design special si care sunt foarte bine sincronizate. Sunt frumoase dar au aceeasi problema ca balustradele din otel pentru ca sunt mai greu de intretinut si in timp, pot rugini.

Alegerea o vei face in functie de preferintele proprii si in functie de criteriile pe care ti le impui. Daca pentru unele persoane, costul nu este o problema, pentru altele, s-ar putea ca acesta sa reprezinte un criteriu definitoriu in alegerea balustradei si a gardului potrivit pentru locuinta lui.

Cei mai multi insa, pun pe primul loc aspectul si, de aceea, aleg sa achizitioneze produse rezistente si durabile, cu diverse modele si ornamentatii, care sa acorde un plus de personalitate locuintei si sa ii transfere din caracterul celor care locuiesc acolo.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo