Criteriul National

Conferință şi momente de sărbătoare pentru comunitatea românească din Bulgaria

Conferință şi momente de sărbătoare pentru comunitatea românească din Bulgaria
mai 30
15:14 2019

images (1)

Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria ”AVE”, cu sprijinul Institutului ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni este instituția aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Aceasta organizează conferința cu titlul „Promovarea și păstrarea limbii române în Bulgaria la clasele pilot cu predare în limba română”, în data de 1 Iunie 2019, în orașul Vidin.
Locația desemnată este restaurantul Ponti, de pe strada Hristo Botev, nr. 75. Manifestarea va debuta începând cu ora 10.00, cu prilejul ,,Zilei Românilor de Pretutindeni”.
IEH
La evenimentul acesta vor lua cuvântul profesori din România și Bulgaria, care vor evidenția rolul și importanța limbii române pentru comunitatea românească din Bulgaria. Conferința se va încheia cu un moment artistic, susținut de copiii care urmează cursurile de limbă română.
Pe această cale, organizatorii transmit tuturor celor interesați că au deosebita plăcere de a invita publicul să participe la toate manifestările culturale.

Pentru a aduce în actualitate aceste evenimente care amintesc de istoria tumultoasă a tuturor românilor, familia Ivo și Lucica Gheorghiev au organizat de a lungul timpului nenumărate evenimente care au pus în valoare imensul tezaur cultural, lingvistic. De asemenea, această inimoasa familie a avut un rol esenţial prin promovarea unor acţiuni,teme care au fost abordate și cu elevii înscriși la școala în limba română pe care cei doi au grijă și o mențin sustenabilă la Vidin.

ivo-gheorghiev

Confirmarea participării se va face la adresa electronică: ifg@abv.bg sau la numărul de telefon 00359888831873 al domnului președinte Ivo Gheorghiev, cel care cu succes reprezintă cea mai activă și cunoscută organizație a românilor din Bulgaria.

Se cuvine să mulţumim tuturor celor care sunt implicaţi, deoarece momentele cu încărcătură emoţională şi istorică vor rămân emblematice pentru membrii comunităţii , iar românii de pretutindeni vor sărbători şi îşi vor aminti de toate aceste repere ce dinamizează patrimoniul de valori pur românesc, în ansamblul universal cuprins.

Sursa foto : www.argumentpress.ro

Redacția platformei media independente Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei