Criteriul National

Consfătuiri între Paris , Moscova , Kiev și Berlin cu privire la situația din estul Ucrainei

Consfătuiri între Paris , Moscova , Kiev și Berlin cu privire la situația din estul Ucrainei
mai 25
09:10 2016

În timp ce luptele continuă în estul Ucrainei , autorităţile europene şi în special cele de la Patatul Elysee au informat încă de luni 23 mai că președinții din Franţa, Rusia, Ucraina  cât și cancelarul german şi-au menținut prin telefon punctele de vedere, unele normale dar care nu reflectă tensiunile şi situaţia de pe teren total antagonică.

topelement

Cu această ocazie, Francois Hollande , Vladimir Putin , Petro Poroșenko și Angela Merkel, ” au reiterat angajamentul față de acordurile Tratatului de la Minsk” , care prevăd o încetare a focului între forțele armate și separatiștii din țară . De asemenea, și-au exprimat „hotărârea lor de a face totul pentru ca acestea să fie pe deplin puse în aplicare cât mai repede posibil . ”

Aceste consfătuiri au avut loc în timp ce armata ucraineană a anunțat luni că unul dintre soldații săi au fost uciși și alți trei răniți după ce s-a înregistrat un alt atac în est , acesta fiind ultimul episod de violență de pe linia frontului în ciuda introducerea de armistiții .

Cei patru lideri au subliniat , de asemenea, importanța inițierii eliminării armelor și începerea ” planificării şi renunţării la forțe „, precum și ” eliberarea prizonierilor . „

De asemenea, cei patru lideri au reiterat faptul că este necesară revenirea la ” lucrarea care a fost făcută pe diferite probleme de politică să conducă în mod specific la desfășurarea alegerilor locale în Donbass , în conformitate cu legislația ucraineană și de standardele OSCE „, conform unui comunicat remis presei internaţionale.

1

Securitatea flancului estic al NATO şi parcursul european al Ucrainei în contextul în care Rusia este privită ca un pericol continuu reprezintă miza acestor discuţii cât şi relansarea unui climat paşnic în această regiune.

În ciuda scăderii violenței , mai mult de 3 milioane de civili se confruntă cu provocări de zi cu zi , în estul Ucrainei , cu detenție sau tortură arbitrară , abuzuri în ceea ce priveşte drepturile omului continuă , potrivit unui raport al Parlamentului European.

În pofida retragerii confirmate în ceea ce priveşte armele grele , situația rămâne tensionată în Ucraina , cu toate acestea multe semne de incertitudine planând , din momentul în care Rusia și NATO au anunțat manevre militare.

Ucraina suferă de doi ani un conflict sângeros în care e angrenată armata naţională a Ucrainei şi cea a rebelilor separatişti pro – ruşi . În conformitate cu Kiev-ul și Occidentul , aceste forţe separatiste sunt susținute militar de către Rusia . Din moment ce toate evidenţele sunt în continuare negate de către Moscova,  conflictul a ucis aproape 9300 de oameni morți și peste 1,5 milioane ce au luat drumul pribegiei încă din luna aprilie 2014.

Sursa foto : www.lematin.ch

Prof.Dr Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro