Criteriul National

Consfătuiri între Paris , Moscova , Kiev și Berlin cu privire la situația din estul Ucrainei

Consfătuiri între Paris , Moscova , Kiev și Berlin cu privire la situația din estul Ucrainei
mai 25
09:10 2016

În timp ce luptele continuă în estul Ucrainei , autorităţile europene şi în special cele de la Patatul Elysee au informat încă de luni 23 mai că președinții din Franţa, Rusia, Ucraina  cât și cancelarul german şi-au menținut prin telefon punctele de vedere, unele normale dar care nu reflectă tensiunile şi situaţia de pe teren total antagonică.

topelement

Cu această ocazie, Francois Hollande , Vladimir Putin , Petro Poroșenko și Angela Merkel, ” au reiterat angajamentul față de acordurile Tratatului de la Minsk” , care prevăd o încetare a focului între forțele armate și separatiștii din țară . De asemenea, și-au exprimat „hotărârea lor de a face totul pentru ca acestea să fie pe deplin puse în aplicare cât mai repede posibil . ”

Aceste consfătuiri au avut loc în timp ce armata ucraineană a anunțat luni că unul dintre soldații săi au fost uciși și alți trei răniți după ce s-a înregistrat un alt atac în est , acesta fiind ultimul episod de violență de pe linia frontului în ciuda introducerea de armistiții .

Cei patru lideri au subliniat , de asemenea, importanța inițierii eliminării armelor și începerea ” planificării şi renunţării la forțe „, precum și ” eliberarea prizonierilor . „

De asemenea, cei patru lideri au reiterat faptul că este necesară revenirea la ” lucrarea care a fost făcută pe diferite probleme de politică să conducă în mod specific la desfășurarea alegerilor locale în Donbass , în conformitate cu legislația ucraineană și de standardele OSCE „, conform unui comunicat remis presei internaţionale.

1

Securitatea flancului estic al NATO şi parcursul european al Ucrainei în contextul în care Rusia este privită ca un pericol continuu reprezintă miza acestor discuţii cât şi relansarea unui climat paşnic în această regiune.

În ciuda scăderii violenței , mai mult de 3 milioane de civili se confruntă cu provocări de zi cu zi , în estul Ucrainei , cu detenție sau tortură arbitrară , abuzuri în ceea ce priveşte drepturile omului continuă , potrivit unui raport al Parlamentului European.

În pofida retragerii confirmate în ceea ce priveşte armele grele , situația rămâne tensionată în Ucraina , cu toate acestea multe semne de incertitudine planând , din momentul în care Rusia și NATO au anunțat manevre militare.

Ucraina suferă de doi ani un conflict sângeros în care e angrenată armata naţională a Ucrainei şi cea a rebelilor separatişti pro – ruşi . În conformitate cu Kiev-ul și Occidentul , aceste forţe separatiste sunt susținute militar de către Rusia . Din moment ce toate evidenţele sunt în continuare negate de către Moscova,  conflictul a ucis aproape 9300 de oameni morți și peste 1,5 milioane ce au luat drumul pribegiei încă din luna aprilie 2014.

Sursa foto : www.lematin.ch

Prof.Dr Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo