Criteriul National

Constanta: De la 1 aprilie puteti parca linistiti, nu mai are cine sa va ridice masinile

Constanta: De la 1 aprilie puteti parca linistiti, nu mai are cine sa va ridice masinile
martie 25
06:38 2015

La data de 1 aprilie, contractul încheiat între Primăria Constanţa şi SC Litoral Connect SRL pentru serviciul de transportare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar va expira.

Serviciul a fost prestat timp de doi ani de către SC Litoral Connect SRL şi a fost (este) unul dintre cele mai controversate contracte atribuite de autoritatea locală, din cel puţin două motive. Primul: niciun leu din cei 600, cât încasează firma pentru ridicarea unei maşini parcate neregulamentar nu ajunge în conturile primăriei, deci nu se întoarce în beneficiul locuitorilor, prin crearea de locuri de parcare sau alte beneficii. În al doilea rând, firma care ridică maşinile a fost acuzată în mai multe rânduri de abuzuri, atât de constănţeni, cât şi de către turişti. Constanţa suferă din cauza lipsei locurilor de parcare, iar oamenii acuză faptul că hingherii de maşini stau la pândă pentru a interveni la cea mai mică greşeală“, se arată într-un comunicat de presă semnat de Andrei Popescu, preşedintele ACIA (Asociaţia Constanţa Ia Atitudine)

Întrebarea pe care o ridică ACIA este ce anume se va întâmpla ulterior datei de 1 aprilie şi critică încă o dată administraţia publică locală pentru ceea ce asociaţia numeşte „lipsă totală de transparenţă“. „Şi contractul iniţial cu SC Litoral Connet a fost încheiat fără nicio dezbatere publică, deşi este un subiect care îi interesează pe toţi constănţenii. Mai mult, sumele încasate de această firmă privată au rămas în conturile acesteia, fără ca niciun leu să fie folosit şi în interesul constănţenilor“, menţionează Popescu. În final, el îşi exprimă speranţa ca primarul Radu Mazăre să nu dubleze sau să tripleze suma percepută pentru serviciul de transportare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar.
Potrivit SEAP, până la acest moment nu a fost publicat un anunţ de intenţie privind achiziţionarea serviciului de transportare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar în municipiul Constanţa.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo