Criteriul National

Constanta: De la 1 aprilie puteti parca linistiti, nu mai are cine sa va ridice masinile

Constanta: De la 1 aprilie puteti parca linistiti, nu mai are cine sa va ridice masinile
martie 25
06:38 2015

La data de 1 aprilie, contractul încheiat între Primăria Constanţa şi SC Litoral Connect SRL pentru serviciul de transportare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar va expira.

Serviciul a fost prestat timp de doi ani de către SC Litoral Connect SRL şi a fost (este) unul dintre cele mai controversate contracte atribuite de autoritatea locală, din cel puţin două motive. Primul: niciun leu din cei 600, cât încasează firma pentru ridicarea unei maşini parcate neregulamentar nu ajunge în conturile primăriei, deci nu se întoarce în beneficiul locuitorilor, prin crearea de locuri de parcare sau alte beneficii. În al doilea rând, firma care ridică maşinile a fost acuzată în mai multe rânduri de abuzuri, atât de constănţeni, cât şi de către turişti. Constanţa suferă din cauza lipsei locurilor de parcare, iar oamenii acuză faptul că hingherii de maşini stau la pândă pentru a interveni la cea mai mică greşeală“, se arată într-un comunicat de presă semnat de Andrei Popescu, preşedintele ACIA (Asociaţia Constanţa Ia Atitudine)

Întrebarea pe care o ridică ACIA este ce anume se va întâmpla ulterior datei de 1 aprilie şi critică încă o dată administraţia publică locală pentru ceea ce asociaţia numeşte „lipsă totală de transparenţă“. „Şi contractul iniţial cu SC Litoral Connet a fost încheiat fără nicio dezbatere publică, deşi este un subiect care îi interesează pe toţi constănţenii. Mai mult, sumele încasate de această firmă privată au rămas în conturile acesteia, fără ca niciun leu să fie folosit şi în interesul constănţenilor“, menţionează Popescu. În final, el îşi exprimă speranţa ca primarul Radu Mazăre să nu dubleze sau să tripleze suma percepută pentru serviciul de transportare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar.
Potrivit SEAP, până la acest moment nu a fost publicat un anunţ de intenţie privind achiziţionarea serviciului de transportare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar în municipiul Constanţa.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo