Criteriul National

Constanţa, hai că se poate! VIDEO – mobilizare exemplară pentru o cauză umanitară

Constanţa, hai că se poate! VIDEO – mobilizare exemplară pentru o cauză umanitară
aprilie 15
08:01 2016

imag articol

Ieri, 14 apriliei ora 18:00, a avut loc un frumos spectacol în sala Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovsky. Organizatorii evenimentului sunt asociaţia Simplu (preşedinte Andrian Dumitraşcu) şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi (filiala Constanţa). Corul Ahiepiscopiei – Coral Armonia – a susţinut un recital de aproape două ore acompaniat de orchestra TNOB şi alcătuit din piese cu teme religioase. – VIDEO AICI

In mod surprinzătoar poate, sala a fost aproape plină, publicul apaudând cu mult entuziasm interpretarea celor aproape 60 de artişti ai corului şi ai orchestrei. Astfel de evenimente sunt semnalul clar că oraşul are o comunitate importantă atentă la cauzele umanitare şi un nucleu puternic cultural  asteaptând fuziunea care să redea oraşului sclipirea şi parfumul de altă dată.

S-au strâns sute de jucării care vor merge la copiii nevoiaşi din zona Dobromir. O zonă superbă, dar inexplicabil, defavorizată, cu un procent foarte mare al celor asistaţi social. Adrian Dumitraşcu afirma intr-un interviu la Radio Vacanţa că sunt atât de sărmani micuţii din acea zonă, încât îşi împart cu fraţii şi cornul şi sticla cu lapte primite la şcoală.

Din punctul meu de vedere, singura şansă şi a celor nevoiaşi este implicarea masivă a comunităţii în activităţi ONG-istice şi reformarea sistemului educaţional şi social printr-o altă implicare masivă în politică si administraţie. Dacă nu o facem, aceeaşi nepricepuţi ne vor conduce, lucru care va afecta confortul de viaţă al multora şi chiar grav sănătatea altora. Curaj că se poate!

redactare – Andrei Chivu

[video width=”320″ height=”240″ mp4=”http://www.criteriul.ro/wp-content/uploads/2016/04/video-2016-04-14-19-46-18.mp4″][/video]

 

2016-04-14 18.27.53

 

 

2016-04-14 20.14.06

 

20140515_102317-1140x641

 

sursa foto: constantanoastra.ro            comuna-in-care-saracii-nu-au-nici-de-la-cine-sa-cerseasca

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo