Criteriul National

Constanţa, hai că se poate! VIDEO – mobilizare exemplară pentru o cauză umanitară

Constanţa, hai că se poate! VIDEO – mobilizare exemplară pentru o cauză umanitară
aprilie 15
08:01 2016

imag articol

Ieri, 14 apriliei ora 18:00, a avut loc un frumos spectacol în sala Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovsky. Organizatorii evenimentului sunt asociaţia Simplu (preşedinte Andrian Dumitraşcu) şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi (filiala Constanţa). Corul Ahiepiscopiei – Coral Armonia – a susţinut un recital de aproape două ore acompaniat de orchestra TNOB şi alcătuit din piese cu teme religioase. – VIDEO AICI

In mod surprinzătoar poate, sala a fost aproape plină, publicul apaudând cu mult entuziasm interpretarea celor aproape 60 de artişti ai corului şi ai orchestrei. Astfel de evenimente sunt semnalul clar că oraşul are o comunitate importantă atentă la cauzele umanitare şi un nucleu puternic cultural  asteaptând fuziunea care să redea oraşului sclipirea şi parfumul de altă dată.

S-au strâns sute de jucării care vor merge la copiii nevoiaşi din zona Dobromir. O zonă superbă, dar inexplicabil, defavorizată, cu un procent foarte mare al celor asistaţi social. Adrian Dumitraşcu afirma intr-un interviu la Radio Vacanţa că sunt atât de sărmani micuţii din acea zonă, încât îşi împart cu fraţii şi cornul şi sticla cu lapte primite la şcoală.

Din punctul meu de vedere, singura şansă şi a celor nevoiaşi este implicarea masivă a comunităţii în activităţi ONG-istice şi reformarea sistemului educaţional şi social printr-o altă implicare masivă în politică si administraţie. Dacă nu o facem, aceeaşi nepricepuţi ne vor conduce, lucru care va afecta confortul de viaţă al multora şi chiar grav sănătatea altora. Curaj că se poate!

redactare – Andrei Chivu

[video width=”320″ height=”240″ mp4=”http://www.criteriul.ro/wp-content/uploads/2016/04/video-2016-04-14-19-46-18.mp4″][/video]

 

2016-04-14 18.27.53

 

 

2016-04-14 20.14.06

 

20140515_102317-1140x641

 

sursa foto: constantanoastra.ro            comuna-in-care-saracii-nu-au-nici-de-la-cine-sa-cerseasca

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro