Criteriul National

Constanta iese in strada: ,,Tacerea ucide!”

Constanta iese in strada: ,,Tacerea ucide!”
noiembrie 04
07:44 2015

Un protest de amploare se anunta astazi si la Constanta dupa ce cateva sute au protestat si aseara in zona centrala a orasului iar in Bucuresti peste 20 000 de oameni au marsaluit la sediile Ministerului de Interne, a Guvernului si a Primariei sector 4 cerand demisia lui Oprea, Ponta si a primarului Piedone.

Reuniunea de astazi 04_noiembrie_2015 din Constanta se va face in fata Primariei la ora 18:30. Initiatorii miscarii doresc sa fie solidari cu familiile indurerate si manifestatiile de la nivel national.

,,o tragedie care a indoliat o tara intreaga, chinurile groznice in care au sfarsit acei tineri au avut ecou in constiinta tuturor romanilor cauzand o suferinta profunda – mare pacat ca a trebuit sa se petreaca un asemenea necaz ca sa ne dam seama de problemele grave administrative. Sunt alte tragedii cu sutele si miile in toata tara, oameni care sfarsesc in haosul rutier, in spitale insalubre suferind de diferite boli cauzate de mizeria oraselor si aerul poluat. Pe langa toate aceste nenorociri, am ajuns una dintre tarile cu cel mai mic consum cultural din Europa.

Problemele de administratie centrala sunt aceleasi, doar la alta scara, cu cele locale. Sa nu uitam clovnul de primar incatusat pe care l-am avut si care instiga populatia la desfatare in petreceri publice in timp ce sute si mii de oameni in oras si in judet cu greu supravietuisc saraciei. Conducerea prezenta este aceeasi Marie,  oricine poate observa ca orasul este condus defapt de discotecari, poluarea este in floare, iar taramul cultural a fost desertificat.” au enuntat initiatorii adunarii pe saiturile de socializare.

va mai recomandam: am-platit-o-jertfa-prea-mare-mars-al-tacerii

Bucuresti_03_noiembrie_2015

12193888_804934839630058_3761484507063682137_n

IN STRADA

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo