Criteriul National

Constanţa -În vacanţă, dă-te gratis pe gheaţă!

Constanţa -În vacanţă, dă-te gratis pe gheaţă!
februarie 08
10:31 2016

Copy-20of-20Eislaufen-Bur-Dez2011-24-1-

 

 

Aventura pe gheaţă continuă!

Primăria Constanţa informează că Patinoarul amenajat în decembrie langa pavilionaul Expo-Mamaia anul trecut își continuă activitatea și în vacanța intersemestrială. El va fi deschis până pe 28 februarie 2016, zilnic, între orele 10.00- 23.00 iar accesul este gratuit atât pentru copii cât și pentru părinți.

Accesul pe suprafaţa de patinaj se va face în baza unui bilet/braţară/tichet de ordine înseriat, primit de la organizator, valabil numai pentru o singură serie de patinaj. Niciun bilet/brătară/tichet de ordine nefolosit nu poate fi utilizat în altă serie de patinaj decât cea pentru care a fost alocat.

Puteţi urmări imagini live zilnic pe platforma youtube, introducând cuvintele de căutare feerie pe gheaţă.
Vă aşteptăm! – mai transmite admninistratia printr-un comunicat de presa

Sportul este una dintre condiţiile primordiale pentru sănătate si către civilizaţie ca să o spunem drept dacă ne uitam la ţările vestice. Dacă in pădurile româneşti sfârâie incă grătarele deşi sunt interzise deja prin lege, in pădurile care se invecinează oraşelor vestice puteţi intâlni foarte mulţi oameni care fac sport. Conceptul de ,,grătar la pădure” nu există in vest, dar sunt câteva spaţii special amenajate pentru cei din orientul apropiat care au de aemenea acest obicei. O simplă plimbare in parcul Tăbăcăriei la 8 dimineaţa vă poate confirma că noi nu avem această cultură a sportului, o simplă plimbare intr-un parc în vest la prima oră a dimineţii vă poate demonstra contrariul pentru ei. Forte mulţi vârstnici fac miscare şi la prima oră în oraşele civilizate, in timp ce pe meleagurile noastre, la primele ore ale dimineţii,  in scările blocurilor la noi ies aburi de sarmale si tocană cu costiţă. Dar avem mall in parc, suntem moderni si noi.

Primele incercări de a patina sunt dificile, cu sau fără instructor, oricine poate invăţa. Dupa primilele doua-trei şedinţe mişcările se leagă destul de usor iar satisfacţia alunecării pe gheaţă este una deosebită. Curaj că se poate!

sursa foto: augsburger-allgemeine.de, observator.ro 

pavilion-expozitional_7133

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo