Criteriul National

Constanţa -În vacanţă, dă-te gratis pe gheaţă!

Constanţa -În vacanţă, dă-te gratis pe gheaţă!
februarie 08
10:31 2016

Copy-20of-20Eislaufen-Bur-Dez2011-24-1-

 

 

Aventura pe gheaţă continuă!

Primăria Constanţa informează că Patinoarul amenajat în decembrie langa pavilionaul Expo-Mamaia anul trecut își continuă activitatea și în vacanța intersemestrială. El va fi deschis până pe 28 februarie 2016, zilnic, între orele 10.00- 23.00 iar accesul este gratuit atât pentru copii cât și pentru părinți.

Accesul pe suprafaţa de patinaj se va face în baza unui bilet/braţară/tichet de ordine înseriat, primit de la organizator, valabil numai pentru o singură serie de patinaj. Niciun bilet/brătară/tichet de ordine nefolosit nu poate fi utilizat în altă serie de patinaj decât cea pentru care a fost alocat.

Puteţi urmări imagini live zilnic pe platforma youtube, introducând cuvintele de căutare feerie pe gheaţă.
Vă aşteptăm! – mai transmite admninistratia printr-un comunicat de presa

Sportul este una dintre condiţiile primordiale pentru sănătate si către civilizaţie ca să o spunem drept dacă ne uitam la ţările vestice. Dacă in pădurile româneşti sfârâie incă grătarele deşi sunt interzise deja prin lege, in pădurile care se invecinează oraşelor vestice puteţi intâlni foarte mulţi oameni care fac sport. Conceptul de ,,grătar la pădure” nu există in vest, dar sunt câteva spaţii special amenajate pentru cei din orientul apropiat care au de aemenea acest obicei. O simplă plimbare in parcul Tăbăcăriei la 8 dimineaţa vă poate confirma că noi nu avem această cultură a sportului, o simplă plimbare intr-un parc în vest la prima oră a dimineţii vă poate demonstra contrariul pentru ei. Forte mulţi vârstnici fac miscare şi la prima oră în oraşele civilizate, in timp ce pe meleagurile noastre, la primele ore ale dimineţii,  in scările blocurilor la noi ies aburi de sarmale si tocană cu costiţă. Dar avem mall in parc, suntem moderni si noi.

Primele incercări de a patina sunt dificile, cu sau fără instructor, oricine poate invăţa. Dupa primilele doua-trei şedinţe mişcările se leagă destul de usor iar satisfacţia alunecării pe gheaţă este una deosebită. Curaj că se poate!

sursa foto: augsburger-allgemeine.de, observator.ro 

pavilion-expozitional_7133

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro