Criteriul National

Constanţa, la mulţi ani cu hărnicie! Nu te implici…suferi de domnie?

ianuarie 02
10:25 2016

1

Mare sărbătoare, alai mare, petreceri, urări, artificii, muzică și bună dispoziție, sute, mii, milioane de mesaje, urări, îmbrățișări și felicitări. Și, apoi – – – biiip – – – ne întoarcem împăcați în ograda noastră romantică numită Constanța. Veșnic venerată  de alte orașe pentru situarea ei la malul mării și ignorată de locuitorii ei, care liniștiți mângâie pisica la știri sau de către cei mai înstăriți patrioți care își rezervă vacanțe all inclusive în Turcia fără să mai fi călcat la Muzeul de Istorie și Arheologie sau la Mozaicul Roman tocmai din școala generală, sau poate nici atunci. Suntem și noi totuși europeni. Cum să nu ți umple inima de mândrie când privești imaginar orașul de sus peste care se așterne pastelatul covor constănțean urban insalubru dominat de betoane, asfalt, cu rablele la loc de cinste pe trotuar, nori de poluare și așa-numitele „Spații Verzi” care orice altă culoare au (pământie sau curcubeul ambalajelor aruncate) numai verzi nu sunt ?

Dar cum se spune de atâtea ori  „trebuie să rămânem optimiști”, fie că ne aflăm la coadă la supermarket, fie că nu ne vizităm rudele, fie că nu ne convine jobul, fie că nu facem sport si am uitat de muzee, teatre și lectură, fie ca n-am călcat niciodată pragul unei asociații umanitare sau ecologice, fie că nu ne implicăm în administrație și politică, fie că sforăim la știri și nu mai vedem cazurile sociale în care mii de oameni sfârșesc de foame, frig, boli sau accidente generate de ruginitele sistemele de organizare centrale si locale. Cum ” să dau eu Constanța mea pe toata America?”  No way!

Cu tot succesul administrativ, sunt câțiva locuitori ai orașului care afirmă sus și tare că ar trebui să facem mai mult. Greu de explicat de ce nu-i satisface coada de la Cin-Cin sau reducerile de la Mall. Ei spun că ar trebui ca noi, locuitorii de rând, să ne implicăm mai mult în problemele comunității și că ar trebui sa fim mai uniți. Așa că se străduiesc în zadar să demonstreze condițiile axiomatice de funcționare ale unei societăți bazate pe cunoașterea culturii locale și calitatea noastră naturală de a ne sprijinii aproapele. În acest sens, o mână de activiști voluntari au inițiat mai multe campanii ecologice și umanitare. Aceste campanii au scopul de a promova artiștii și cultura locală (concerte de muzică clasică, expoziții de pictură și grafică) iar pe de alta parte au scopul de a îmbunătăți confortul familiilor nevoiașe sprijinindu-i în amenajarea gospodariilor, a grădinilor de legume, la reconstrucția gardurilor, a adăposturilor pentru animale și în plantarea de pomi fructiferi.,,Până când sistemele de educație, cultură și protecție socială se vor reforma, noi comunitatea trebuie să facem mai mult decât să lustruim ecranul touch al telefonului” – mai spun activiștii constanteni pe grupurile de dialog online.

La Pecineaga ,la fix 45 de km de Constanța , Florin si Claudia Cănănău au șapte copii și locuiesc într-un fost grajd – ei cumpărau legume importate din Turcia de la aprozarul satului pentru că nu-și permiteau să construiască un gard pentru o grădină de legume, lucru realizat de elevii CNMB înaintea Sfintelor Paști din 2014.

 Curaj că se poate! 

Gradina Pecineaga

Vă mai recomandăm:

Mai mulți elevi au ajutat o familie nevoiașă din Mereni

Voluntari cu suflet mare – Litoral TV

Cum sa-ti petreci duminica facand ceva util: natura, miscare, curatenie, muzica

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul