Criteriul National

Constanța, moarta îmbrăcată festiv…

Constanța, moarta îmbrăcată festiv…
mai 26
20:04 2017

cosciug

nu fiţi trişti, la pomană se spun cele mai bune bancuri, dar pînă acolo, să aflăm istoria tragediei. Constanţa, frumosul oraş de la malul mării a fost răpus de ciumoşii roşii care sunt precum larvele. Parazitează şi infectează organismul până il slăbesc de viaţa, apoi îl ronţăie şi îl sug cu sete până la os. Dacă larvele nu apucă să consume tot organismul, vor face mulţi pui care vor împlinii misiunea. Campaniile Vegetalului de spălat creierele continuă sub alte forme, iar pe dedesubt vin larvele care sug. Oraşul din păcăte nu are scăpare, nu mai are spaţii verzi, poluarea este în floare, monumentele ruină, oraşul a fost părăsit de suflet şi s-a îmbrăcat cu câteva fântâni vopsite şi suprafeţe de asfalt în valuri. Creierele au fost spălate în masă, oamenii se târâie în continuare, vor supravieţuii prin satisfacerea instinctelor primare şi vor îndesa in stomac multe E-uri, iar în suflet multe otrăvuri parfumate şi colorate în stil capitalist-oriental. Intelectualilor, cei mai multi dintre ei,  mai tineri si mai in vârstă, din administraţii sau societate civilă, aşa mult le pasă de oraş că abia dacă ajung peste burtă cu mânuţa să se scarpine la ouţe…

ggg

Cine crede că Untold/Neversea este gândit pentru a aduce turişti şi bani în oraş, este cel putin naiv. Cţa-mamaia are deja mulţi turişti iar cu banii nu ştie ce să facă – vezi excedentul bugetar de 40mil euro în 2016. Edilul moştenitor al regatului vegetal, cel care şi-a tocit limba între păstăile bombate în trecut iar în prezent işi suge degeţelele când se uită la tv, se gândeşte la viaţa coproculturală probabil a oraşului şi vrea să-i atragă pe tineri de partea lui, pentru că cei în baston care l-au votat, peste un timp se vor duce, aşa că într-un oras care arată ca o ogradă, s-a gandit el la un event pentru a salva şi educaţia chipurile, aşa că aduce nişte pastilaţi lângă nişte şaormişti la festivalul nepovestit. Ciuma asta ros-bombom este cancer parazitar defapt. Dar aşa cum am promis încă de la început, bancul pomenii:

Doi poliţişti la biserică; unul dintre ei îl intreabă pe preot care avea braţul în ghips:
– Ce ai păţit, părinte?
– Nimic fiule, m-am împiedicat de bideu şi mi-am rupt mâna.
Ies poliţaii din biserică şi primul îl intreabă pe al doilea:
– Ce dracu e ăla bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo