Criteriul National

CONSTANTA! TREZESTE-TE PANA NU VA FI PREA TARZIU!

mai 29
19:56 2015

CONSTANTA! TREZESTE-TE PANA NU VA FI PREA TARZIU!

Intr-un moment in care aproape ca orasul Constanta doarme, un grup de tineri ia initiativa si demonstreaza ca se poate!

De data aceasta nu se lupta cu abuzurile autoritatilor si nici nu se pune in fata unor copaci care se taie!

Impreuna cu ziarul Adevarul de Constanta, la initiativa domnului Andrei Chivu , Asociatia Elevilor din Constanta a pornit o actiune de sprijin pentru o familie care se afla intr-o situatie pe care initiatorul acestei actiuni o descrie in textul pe care ni l-a trimis la redactie!

Mereni bun

Inainte sa urmariti textul, cu permisiunea dumneavoastra, redactia ziarului Criteriul National le multumeste celor care au luat o asemenea initiativa cat si tuturor celor care le-au venit in sprijin! Cu aceasta ocazie, le garantam intregul suport pentru celelalte proiecte pe care le au in derulare.

MESAJ DE SOLIDARITATE SI SEMN DE COMUNIUNE SOCIALA

Incepem prin a multumi ziarului Adevarul de Constanta si tuturor celor care au raspuns pozitiv la apelul nostru.

Asa cum v-a informat ziarul Criteriul in partea introductiva a acestui material, impreuna cu Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) am luat o initiativa de sprijin a familiei Hutanu (opt copii), care locuieste la marginea satului Mereni in conditii greu de imaginat pentru anul 2015 in care traim!

Este incredibil, dar intr-un oras anormal cum este Constanta in care traim, cei care ar trebui sa aibe grija ca astfel de situatii sa fie cat mai rar intalnite, asa cum se stie se ocupa cu totul altceva si nu le pasa de suferinta altor semeni!

Familia Hutanu locuieste impreuna cu cei opt copii in conditii greu de imaginat, intr-un „spatiu de locuit” care nu masoara mai mult de 25 metri patrati.V-ati putea imagina zece persoane ingramadite intr-un dormitor si o bucatarie? „Spatiul de locuit” este o improvizatie din chirpici care a fost deja aproape distrusa de ploaie.

Inainte sa luam o asemenea initiativa, am fost impreuna cu o parte din biroul de conducere al AEC , iar din prima clipa cand au zarit acea improvizatie de chirpici , pe loc am luat initiativa prin care sa incercam sa aducem acest caz in atentia publica si in acelasi timp sa punem mana de la mana…

Stim ca sunt foarte multe alte cazuri si este aproape imposibil ca noi, oamenii simpli, sa le rezolvam pe toate in timp ce altora nu le pasa de suferinta semenilor.

Speram ca printr-o asemenea initiativa , alti oameni ca si noi , in masura disponibilitatilor si posibilitatilor fiecaruia si a bunavointei, a credintei, sa facem impreuna cat putem!

In speranta ca mesajul nostru va fi binevenit pentru cei care gandesc si simt ca si noi, multumim inca o data celor care au raspuns pozitiv la apelul lansat de noi!

Andrei Chivu

Asociatia Elevilor din Constanta

 

Sursa foto : Andrei Chivu

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo