Criteriul National

CONSTANTA! TREZESTE-TE PANA NU VA FI PREA TARZIU!

mai 29
19:56 2015

CONSTANTA! TREZESTE-TE PANA NU VA FI PREA TARZIU!

Intr-un moment in care aproape ca orasul Constanta doarme, un grup de tineri ia initiativa si demonstreaza ca se poate!

De data aceasta nu se lupta cu abuzurile autoritatilor si nici nu se pune in fata unor copaci care se taie!

Impreuna cu ziarul Adevarul de Constanta, la initiativa domnului Andrei Chivu , Asociatia Elevilor din Constanta a pornit o actiune de sprijin pentru o familie care se afla intr-o situatie pe care initiatorul acestei actiuni o descrie in textul pe care ni l-a trimis la redactie!

Mereni bun

Inainte sa urmariti textul, cu permisiunea dumneavoastra, redactia ziarului Criteriul National le multumeste celor care au luat o asemenea initiativa cat si tuturor celor care le-au venit in sprijin! Cu aceasta ocazie, le garantam intregul suport pentru celelalte proiecte pe care le au in derulare.

MESAJ DE SOLIDARITATE SI SEMN DE COMUNIUNE SOCIALA

Incepem prin a multumi ziarului Adevarul de Constanta si tuturor celor care au raspuns pozitiv la apelul nostru.

Asa cum v-a informat ziarul Criteriul in partea introductiva a acestui material, impreuna cu Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) am luat o initiativa de sprijin a familiei Hutanu (opt copii), care locuieste la marginea satului Mereni in conditii greu de imaginat pentru anul 2015 in care traim!

Este incredibil, dar intr-un oras anormal cum este Constanta in care traim, cei care ar trebui sa aibe grija ca astfel de situatii sa fie cat mai rar intalnite, asa cum se stie se ocupa cu totul altceva si nu le pasa de suferinta altor semeni!

Familia Hutanu locuieste impreuna cu cei opt copii in conditii greu de imaginat, intr-un „spatiu de locuit” care nu masoara mai mult de 25 metri patrati.V-ati putea imagina zece persoane ingramadite intr-un dormitor si o bucatarie? „Spatiul de locuit” este o improvizatie din chirpici care a fost deja aproape distrusa de ploaie.

Inainte sa luam o asemenea initiativa, am fost impreuna cu o parte din biroul de conducere al AEC , iar din prima clipa cand au zarit acea improvizatie de chirpici , pe loc am luat initiativa prin care sa incercam sa aducem acest caz in atentia publica si in acelasi timp sa punem mana de la mana…

Stim ca sunt foarte multe alte cazuri si este aproape imposibil ca noi, oamenii simpli, sa le rezolvam pe toate in timp ce altora nu le pasa de suferinta semenilor.

Speram ca printr-o asemenea initiativa , alti oameni ca si noi , in masura disponibilitatilor si posibilitatilor fiecaruia si a bunavointei, a credintei, sa facem impreuna cat putem!

In speranta ca mesajul nostru va fi binevenit pentru cei care gandesc si simt ca si noi, multumim inca o data celor care au raspuns pozitiv la apelul lansat de noi!

Andrei Chivu

Asociatia Elevilor din Constanta

 

Sursa foto : Andrei Chivu

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo