Criteriul National

Constănțeni ,trebuie să luăm atitudine acum! Partea Întâi

Constănțeni ,trebuie să luăm atitudine acum! Partea Întâi
iunie 16
11:45 2016

Constănțeni, situația este mai gravă decat o puteți închipui. Trebuie să luăm atitudine acum . Ei sunt gata de jaf, iar noi trebuie să fim pregătiți să le dăm peste mână. A venit vremea în care trebuie să fim cu ochii pe ei precum adevărații câini de pază ai comunității.

atitudine-3

În acest sens nu trebuie să uitați legile de care se folosesc pentru a face o serie de asalturi asupra banilor dumneavoastră şi batjocura asupra afacerilor dumneavoastră, a familiei și copiilor dumneavoastră sunt imorale. Întrucât atunci când vorbim într-o Republică, vocea se cam pierde prin vuietul unei haite înfometate , suntem pregătiți să ne facem auziți și peste linia de demarcație a republicii.
Întrucât Germania și Franta deja au intrat în febra pre-electorală deoarece au alegerile în 2017 știm foarte bine ce avem de făcut ca să descurajăm jaful și batjocura în fosta şi actuala republică….
Revenind la realitate despre care dorim să o prezentăm în acest document cât şi într-un următor material vă întrebăm- „Credeţi că un hoţ va stabili vreodată regurlile care să –i împedice atât pe ei cât şi pe gaşca lor să ne jefuiască ?” Niciodată! Întodeauna lucrurile sunt făcute ca atunci când jefuiesc chiar şi la lumina zilei să nu se poată să fie traşi la răspundere!
Reţineţi vă rugăm un aspect! Ceea ce ei numesc a fi legi şi de care se folosesc pentru a face asaltul asupra banilor dumneavoastră sunt elaborate în exclusivitate de către oameni de ai lor ce sunt trimişi în foruri superioare, la Parlament.
Întrucât există alte legi care permit ca să fie trimişi la Parlament doar pe cine trebuie şi care să voteze cum trebuie , nu au cum să ne învingă pe noi, cetăţenii de bună credinţă.
Ne oprim puţin deoarece credem că , din respectul pe care-l avem pentru cititorii noştrii ar trebuie să rescriem paragrafele de mai sus, deoarece majoritatea celor care ajung în Parlament reprezintă interesele unor grupuri oculte şi nu pe cele ale comuniăţii.
Din aceste motive este incorect să spunem că ei elaborează legile întrucât ei le primesc gata redactate în plic. Acest lucru reprezintă deja o realitate care a fost demascată chiar la case mai mari.
Dacă o astfel de procedură ruşinoasă şi imorală a fost demonstrată la făbricuţa de legi din Bruxelles, credeţi că pe meleagurile noastre mioritice se poate întâmpla altfel?
Dacă la un nivel aşa de sus cei care în mod normal sunt trimişi să reprezinte interesele cetăţenilor ajung să acţioneze pentru diversele grupuri oculte ,atunci ce puteţi aştepta să se întâmple într-o fostă şi actuală republică bananieră?

1

De ce credeţi că nu se elaborează o lege a petrolului în care România să poată obţine un preţ corect pentru petrolul extras de pe pământul românesc ?
Ca să puteţi să conştientizaţi cât de gravă este situaţia o să vă invităm să verificaţi în ce an ar fi trebuit să fie rediscutată legea redevenţelor. Întrucât dacă dumnevoastră aveaţi de plătit o taxă şi întârziaţi, veneau în haită la dumneavoastră acasă sau la firmă, atunci puteţi să le adresaţi o întrebare de bun simţ de ce durează atât amar de vreme să fie rediscutat şi elaborat o astfel de lege!
Nu cumva se aşteaptă ca acest lucru să fie făcut după alegerile din toamnă când în mod sigur ei aşteaptă să introducă de o manieră imorală băieţi de ai lor ca să voteze cum trebuie?

De ce credeţi ca nu se elaborează o lege care sa interzică exportul de cherestea si exproprierea banilor obţinuţi din profitul din industria lemnului?
De ce o astfel de lege ar fi în interesul României şi al cetăţenilor ?
Întrucât o astfel de lege ar interzice exportul de lemn brut, compania străină care acum exporta lemnul brut din România ar fi obligată să vină să creeze fabrici de prelucare în România. Acest lucru ar însemna crearea unui număr relativ mare de locuri de muncă
Ce alte avantaje ar aduce o astfel de lege  care ar permite crearea alte locuri de muncă ?
O astfel de lege nu ar permite ca firmele să expropieze profitul. Atunci ar fi obligate să reinvestească toţi banii în România.Avand în vedere că în felul acesta s-ar crea şi alte locuri de muncă ,atunci în calitate de adevăraţi câini de pază ai comunităţii o să vă invităm să comparaţi o astfel de situaţie în care lucrurile ar putea să fie făcut în interesul României cu ceea ce este acum. În prezent România pierde şi pădurile sale şi alte zeci de milioane de euro deoarece atât timp cât lemnul brut este exportat nu se creează locuri de muncă aşa cum ar fi trebuit.
De ce nu se publică o lege care să interzică creşterea preţurilor la apă ,gaz ,benzină ,curent etc mai mult decât populaţia o poate suporta?

c
Vă propunem să ne oprim cu listarea legilor ce ar fi trebuit elaborate şi care să fie în interesul României şi al poporului său şi să ne întoarcem în fosta şi actuala Republică!
Timp de mai bine de 15 ani am fost cu toţii furaţi şi batjocoriţi încât am început să credem că jaful pe care se face asupra buzunarelor noastre cât şi a firmelor este ceva… normal.Din păcate nu este aşa şi nici prin gând nu trebuie să permitem ca alţii să creadă că ne poate prosti pe toţi. Un preşedinte american spunea “poţi prosti câteva persoane uneori dar nu poţi sa proteşti pe toată lumea în acelaşi timp!” De aceea facem apel la dumneavoastră cetăţeni să ne trezim şi să luăm atitudine!
În altă ordine de idei nu trebuie să –i lăsăm să creadă că ne poate servi la tavă subiecte care sa ne devieze atenţia despre adevărurile despre care ei nu doresc să se spună.De aceea în calitate de câini de pază ai comunităţii, de câte ori ei încearcă sa ne servească pe tavă cu orice subiect diversionist ,noi putem să facem următorul lucru. Indiferent de ce subiect ne livrează noi le adresăm imediat 10 întrebări.
Acestea sunt:
1) De ce în ciuda faptului că actuala lege a finanţelor publice locale permite jaful şi abuzurile în serviciu care aduc prejudicii de zeci de milioane de euro ,nu se se schimbă o astfel de lege ?
2) De ce nu se publică o lege care să interzică creşterea preţurilor la apă ,gaz ,benzină ,curent mai mult decât populaţia o poate suporta?
3) De ce românii primesc salarii precum în Congo şi plătesc pentru apă ,curent ,gaz ,petrol în valori relativ mai mari decât în Germania ,Austria ,Franţa, Italia etc?
4) De ce nu se elaborează o lege care să interzică exportul de cherestea şi exproprierea profitului obţinut din industria lemnului?
5) Întrucât legea finanţelor publice locale încurajează jaful şi abuzurile în serviciu de zeci de milioane ,se mai poate intreba de ce atunci când a fost schimbată la grabă legile electorale nu au schimbat tot în grabă si o astfel de lege care permite jaful asupra buzunarelor cetăţenilor şi a firmelor?
6) De ce credeţi că nu se elaborează o lege a petrolului în care România să poată obţine un preţ corect pentru petrolul extras de pe pământul românesc ?
7) De ce nu se elaborează o lege care să permită scumpirea apei ,curentului ,gazului ,benzinei numai în funcţie de gradul de suportabilitate al românilor?
8) De ce în ciuda faptului că peste tot în lume se ştie că alegerile într-un singur tur permit fraudarea alegerilor dar a fost acceptat în tăcere ca mascarada din 5 Iunie să se întâmple doar într-un singur tur ?
9) De ce după întrunirea aceea de taină ce au avut loc acolo unde a trebuit ,a fost stabilit ca preşedintele unei instituţii de mare responsabilitate precum Consiliul Judeţean să fie ales la” masa verde” şi nu votat de către cetăţeni?
10) De ce în pofida gravităţii unei astfel de situaţii nu s-a vorbit despre acest lucru?

ct
Închidem acest articol, dar nu înainte să vă informăm că avem la masa noastră de lucru două materiale intitulate:
• Ei sunt gata de jaf, dar noi pregătiţi să le dăm peste mâini
•  Trei formule de a fura banii din buzunarele cetăţenilor şi care nu au fost descoperite de către vestita tripletă din fosta şi actuala Republică
În speranţa că dumneavoastră veţi considera că şi astfel de subiecte sunt bine venite , noi vă mulţumim anticipat!

Sursa foto www.nicoletadoinaradu.ro,depasestelimitele.com,constantaphoto.3x.ro

 

 

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu