Criteriul National

Constructii din otel – avantaje

Constructii din otel – avantaje
aprilie 15
15:20 2020

Daca sunteti in cautarea celui mai rentabil tip de cladire, este important sa luati in considerare potentialele dvs. economii pe termen lung, impreuna cu investitia initiala in orice forma de structuri, sa ne gandim la structura din otel.

Ce este structura din otel ?

Structura din otel este o structura metalica care este realizata din otel structural. Componentele se conecteaza intre ele pentru a transporta sarcini si pentru a asigura o rigiditate completa. Datorita gradului ridicat de rezistenta a otelului, aceasta structura este fiabila si necesita mai putine materii prime decat alte tipuri de structuri precum structura din beton si structura din lemn. In constructiile moderne, structurile din otel sunt utilizate pentru aproape toate tipurile de structuri, inclusiv cladiri industriale grele, cladiri inalte, sistem de asistenta pentru echipamente, infrastructura, pod, turn, terminal aeroport, uzina industriala grea, suport pentru conducte.

Otelul structural  este un material de constructie din otel fabricat cu o forma specifica si compozitie chimica pentru a se potrivi specificatiilor aplicabile ale unui proiect. In functie de specificatiile aplicabile ale fiecarui proiect, sectiunile de otel pot avea diverse forme, dimensiuni si calibre realizate prin laminare la cald sau la rece, altele sunt realizate prin sudarea impreuna cu placi plate sau indoite. Formele obisnuite includ fasciculul I, HSS, canale, unghiuri si placa.

Principalele tipuri structurale

 • Structuri cadru: grinzi si coloane
 • Structuri de grila: structura sau cupola
 • Structuri prestresate
 • Structuri de truss: membri ai barului sau ai trussului
 • Structura arcului
 • Podul arcului
 • Podul grinzilor
 • Podul cu cablu
 • Pod suspendat
 • Podul Truss: membrii truss

5 motive pentru care structura din otel este cea mai buna alegere?

 1. Economii de costuri

Structura de otel este liderul costurilor pentru majoritatea proiectelor din materiale si design. Este ieftin pentru fabricare si montare, necesita o intretinere mai mica decat alte metode traditionale de constructie.

 1. Creativitate

Otelul are o frumusete naturala de care majoritatea arhitectilor abia asteapta sa profite. Otelul permite intinderi lungi fara coloane si puteti avea multa lumina naturala daca doriti in orice forma a structurilor.

 1. Control si Management

Structurile din otel sunt fabricate in fabrica si ridicate rapid la santier de catre personal calificat care face procesul de constructie sigur. Sondajele din industrie demonstreaza constant ca structurile de otel reprezinta solutia optima in management.

 1. Durabilitatea

Poate rezista la forte extreme sau conditii meteorologice dure, precum vanturi puternice, cutremure, uragane si ninsoare abundenta. De asemenea, nu sunt receptivi la rugina si, spre deosebire de ramele din lemn, nu sunt afectati de termite, erori, mucegai, mucegai si ciuperci.

Otelul este considerat un produs „verde” prin faptul ca este complet reciclabil. De fapt, un constructor va putea cumpara otel reciclat pentru o cladire comerciala noua sau o casa. Evobuild nu face exceptie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul