Criteriul National

Constructii industriale vs. constructiile traditionale. Avantaje

Constructii industriale vs. constructiile traditionale. Avantaje
august 12
09:22 2020

Exista doua modalitati de a intreprinde proiecte de constructii: industriale si traditionale. Fiecare dintre ele are propriile sale caracteristici si particularitati care ii fac pe constructori si clienti sa decida pentru unul sau altul, deseori in functie de prejudecatile pe care le au cu privire la aceste procese. Exista cei care cred ca o constructie traditionala depaseste orice alta forma de constructie datorita soliditatii si durabilitatii sale. Altii, in schimb, inteleg ca progresele in cunostintele tehnice si arhitecturale depasesc vechile modalitati de constructie si, prin urmare, pariaza pe constructii industriale ca o solutie rapida, economica si sigura.

Oricare ar fi cazul, si dincolo de gusturi si prejudecati, adevarul este ca aceste constructii industriale si-au demonstrat an de an rolul pozitiv in proiectele de constructii si a clarificat numeroasele avantaje pe care le are fata de modalitatile traditionale de constructie.

Avantajele constructiilor industrializate versus constructiile traditionale:

  • Rapiditate: constructia industriala este foarte rapida de instalat si intarzie in multe cazuri sub 50% decat cea traditionala.
  • Calitate: Ambele tipuri de constructii respecta standardele de calitate.
  • Rentabilitate: constructia industriala este mai ieftina decat cea traditionala si termenele de livrare sunt foarte scurte.
  • Adaptabilitate: Un avantaj al constructiei industriale este capacitatea sa de a se transforma si adapta in functie de nevoile de crestere.
  • Durabilitate: constructia industriala genereaza mai putine deseuri, de aceea este mai respectuoasa cu mediul daca este comparata cu constructia traditionala.

O idee veche si adanc inradacinata despre constructia industriala afirma ca aceasta forma de constructie nu este placuta in estetica sa si, prin urmare, se considera ca are ca rezultat intotdeauna locuinte si structuri uniforme, toate cu acelasi aspect si neatractive. Cei care considera acest lucru nu sunt constienti de progresele din proiectarea si fabricarea pieselor prefabricate pentru constructii. Astazi situatia este diferita, ceea ce face ca o constructie industriala sa aiba avantaje fata de constructiile traditionale, care merita luate in considerare.

Avantajele constructiilor industrializate:

  • Timpul inseamna bani

Economisirea timpului ajunge sa insemne o economie de costuri si investitii care afecteaza succesul sau esecul proceselor de productie. Necesitatea paralizarii activitatilor datorate lucrarilor de extindere are ca rezultat angoasa furtunoasa care creste zi de zi si intra intr-o criza atunci cand antreprenorul informeaza ca au aparut unele inconveniente, iar lucrarile de constructie trebuie prelungite cu cateva zile mai mult decat se astepta. Acest lucru nu se intampla cu avantajele constructiei industrializate, deoarece piesele prefabricate fac ca lucrarea sa ajunga aproape terminata din fabrica si doar in cateva ore termina lucrarea.

  • Calitatea vine pe primul loc

In urma cu mai bine de 20 de ani, constructia industriala a ramas in urma in ceea ce priveste calitatea proiectelor sale. Acest lucru a facut ca o constructie sa para neatractiva, nesigura si uniforma, iar acest lucru a obligat clientii sa renunte la aceasta optiune, cerand mai mult decat doar functionalitate. Astazi lucrurile s-au schimbat. Constructia industriala de astazi indeplineste normele de calitate cerute, fiind considerata imobilul elaborat cu aceasta tehnica ca orice alta cladire traditionala cu drept propriu.

  • Versatil si gata pentru toate nevoile

De multe ori se intampla ca afacerea sa se mute sau clientii decid sa extinda spatiul afacerii lor. In aceste cazuri, avantajul constructiei industriale este superior celui traditional, deoarece conceptul sau modular inseamna ca instalarea si dezinstalarea nu reprezinta o durere de cap. Constructia industrializata faciliteaza transformarile si permite ca necesitatile clientilor sa devina realitate, lucru imposibil pentru constructia traditionala, deoarece functioneaza cu alte paradigme.

  • Prieteni ai sanatatii si ai mediului

Calitatea constructiilor industrializate care simplifica procesele de constructie are un impact pozitiv asupra tratamentului ecologic. Unele studii au stabilit posibilitatea reducerii deseurilor de constructii cu 90%, precum si a reducerii consumului de energie si a congestiei in zonele adiacente lucrarilor. Frecventa accidentelor dintre lucratori scade, de asemenea, din cauza timpului scurt de asamblare a structurilor. Pe scurt, constructia industriala este mai sigura si mai putin daunatoare sanatatii si mediului.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul