Criteriul National

„Constructorii de imagini „

„Constructorii de imagini „
martie 22
11:35 2019

vreau-sa-fiu-deputat-ovf4z
Vreau si eu sa fiu europarlamentar !!!
Motto : ” Stim atat cat intelegem ! ”

Eu, tu, el/ea aveam dreptul fundamental sa ne depunem candidatura pentru a fi ales europarlamentar !
De ce o fac foarte putini ?
Eu , din mare respect fata de alegatori, nu indraznesc, fiindca stiu foarte putine despre numeroasele si subtile probleme la a caror rezolvare trebuie sa contribui , si, din nestiinta. s-ar putea sa aduc grave prejudicii poporului si tarii mele. In acest forum european este lupta politica adevarata, diplomatia fiind arma de baza. Un politician visator sau unul neafiliat formal politic, crede ca si acolo lupta este un simulacru. Sunt convins ca in multe din tarile Uniunii Europene, viitorii parlamentari sunt dintre aceia care au prevedere, silinta, rabdare, masura si verificare, tot timpul.
La noi, partidele sunt organizatiile publice care selecteaza si isi inscriu candidatii la alegeriler parlamentare.
7
Noi, alegatorii, stim si intelegem fiecare candidat doar prin ceea ce se vede la televizor. IMAGINEA este TOTUL !
Dovada ne-o ofera un partid care a trecut in capul listei candidatilor pentru alegerile parlamentare europene un candidat a carui imagine este seara de seara pe ecran.
Sa fie IMAGINEA publica criteriul hotarator pentru a fi curtat si pregatit de partid sa fii aruncat in lupta politica ?
pintar-colorir-bob-o-construtor-008
Speram ca in aceasta campanie sa aflam mai multe depre candidati , in special despre gradul de intelegere a politicii europene si arta diplomatica ,insusita pana la aceste alegeri , apta de a apara interesele Romaniei.
Mecanismul votului in Parlamentul european este destul de complicat si subtil. Esentiale devin relatile dintre oameni. Trebuie sa ai capacitatea de a distinge intre aparente si esente.
Stimati candidati ! Ce-ar fi ca fiecare sa includeti in campania dvs. electorala si acordarea unui interviu intr-o limba de circulatie universala, cum ar fi limba engleza ?

Concluzia e fireasca, simpla si perfect logica.Mintea noastra prelucreaza imaginile venite de la simturi. Ce efect ” nuclear” poate genera repetarea imaginilor ! O imagine repetata la infinit sfarseste prin a fi crezuta( parafrazand o axioma a propagandei …in care cuvantul imagine este inlocuit cu minciuna …). Cati pot intelege ? Poate ca nici nu trebuie.

Sursa foto :Pintar Colorir,9Gaguri

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 22 Martie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei