Criteriul National

„Constructorii de imagini „

„Constructorii de imagini „
martie 22
11:35 2019

vreau-sa-fiu-deputat-ovf4z
Vreau si eu sa fiu europarlamentar !!!
Motto : ” Stim atat cat intelegem ! ”

Eu, tu, el/ea aveam dreptul fundamental sa ne depunem candidatura pentru a fi ales europarlamentar !
De ce o fac foarte putini ?
Eu , din mare respect fata de alegatori, nu indraznesc, fiindca stiu foarte putine despre numeroasele si subtile probleme la a caror rezolvare trebuie sa contribui , si, din nestiinta. s-ar putea sa aduc grave prejudicii poporului si tarii mele. In acest forum european este lupta politica adevarata, diplomatia fiind arma de baza. Un politician visator sau unul neafiliat formal politic, crede ca si acolo lupta este un simulacru. Sunt convins ca in multe din tarile Uniunii Europene, viitorii parlamentari sunt dintre aceia care au prevedere, silinta, rabdare, masura si verificare, tot timpul.
La noi, partidele sunt organizatiile publice care selecteaza si isi inscriu candidatii la alegeriler parlamentare.
7
Noi, alegatorii, stim si intelegem fiecare candidat doar prin ceea ce se vede la televizor. IMAGINEA este TOTUL !
Dovada ne-o ofera un partid care a trecut in capul listei candidatilor pentru alegerile parlamentare europene un candidat a carui imagine este seara de seara pe ecran.
Sa fie IMAGINEA publica criteriul hotarator pentru a fi curtat si pregatit de partid sa fii aruncat in lupta politica ?
pintar-colorir-bob-o-construtor-008
Speram ca in aceasta campanie sa aflam mai multe depre candidati , in special despre gradul de intelegere a politicii europene si arta diplomatica ,insusita pana la aceste alegeri , apta de a apara interesele Romaniei.
Mecanismul votului in Parlamentul european este destul de complicat si subtil. Esentiale devin relatile dintre oameni. Trebuie sa ai capacitatea de a distinge intre aparente si esente.
Stimati candidati ! Ce-ar fi ca fiecare sa includeti in campania dvs. electorala si acordarea unui interviu intr-o limba de circulatie universala, cum ar fi limba engleza ?

Concluzia e fireasca, simpla si perfect logica.Mintea noastra prelucreaza imaginile venite de la simturi. Ce efect ” nuclear” poate genera repetarea imaginilor ! O imagine repetata la infinit sfarseste prin a fi crezuta( parafrazand o axioma a propagandei …in care cuvantul imagine este inlocuit cu minciuna …). Cati pot intelege ? Poate ca nici nu trebuie.

Sursa foto :Pintar Colorir,9Gaguri

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 22 Martie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei